MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’den seçim seferberliği: Yücel ve Soyer’in İstanbul programı netleşti!
Politika
20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:02

CHP İzmir’den seçim seferberliği: Yücel ve Soyer’in İstanbul programı netleşti!

Denizli’nin Honaz ilçesindeki iptal edilen seçime destek vermek için İzmir’den yola çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve İl Başkanı Yücel’in İstanbul programı belli oldu. İki isim 22 Mayıs Çarşamba Günü Ekrem İmamoğlu’nun yanında olacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, İstanbul ve Denizli’de iptal edilen yerel seçimler için adeta seferberlik ilan etti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını ve Denizli’nin Honaz ilçesindeki başkanlık seçimini iptal etmesi sonrasında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer harekete geçti. Gün içinde Denizli’nin yolunu tutan Yücel ve Soyer, ilçede çalışmalara katılacak. Honaz’daki seçim 2 Haziran’da olacak.

Denizli çıkarmasının ardından 22 Mayıs Çarşamba günü ise Ekrem İmamoğlu’na destek çalışması için İzmirli iki başkanın adresi İstanbul olacak. İmamoğlu’nun saat 11:00’de kampanya için sunum yapacağı aktarıldı. İl Başkanı Yücel, saat 12:00’de İstanbul Bomonti Otel’de ‘Kampanya Koordinasyon’ toplantısına katılacak.  Ayrıca zirvede Türkiye’deki il başkanları da yer alacak. Yücel, kentte 2 ya da 3 gün konaklayacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de İmamoğlu’na destek verecek. 23 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul seçimleri öncesinde İzmir’den heyetlerin daha farklı programlara da imza atacağı öğrenildi.

HONAZ’DA NE OLMUŞTU?
31 Mart ta gerçekleştirilen seçimler sonrası Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partili adayı Yüksel Kepenek 8 oy farkla rakibi Cumhur İttifakı adayı Turgut Devecioğlu'nu geride bırakmıştı. AK Parti'nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz kabul edilerek 41 sandıkta oy sayma işlemi tekrarladı ve fark 3'e indi. Ardından bir üst mercii olan İl Seçim Kurulu'na geçersiz oylar üzerinden yeni bir itiraz daha yapan AK Partinin itirazını değerlendiren kurul geçersiz oyları yeniden incelemeye aldı. Yapılan son sayımda ise Honaz'daki kritik seçimlerin galibi yalnızca 1 oyla CHP Adayı Yüksel Kepenek oldu. Bunun üzerine AK Parti Denizli İl Başkanlığı kısıtlı seçmen oy kullanımı olduğu gerekçesi ile itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletti. YSK ise verdiği karar ile itirazı değerlendirerek Honaz'da seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanmasına karar vermişti.

İstanbul’da da CHP’li Ekrem İmamoğlu AK Partili Binali Yıldırım’ı geride bırakmıştı. Süreç çok tartışmalı bir şekilde yaşanmıştı. YSK 23 Haziran’da seçimi yenileme kararı almıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 21 Mayıs 2019 Salı 03:21
troller gelmiş gene.
 izmir'liyiz...
 20 Mayıs 2019 Pazartesi 21:05
izmire dönün artık başkanım...büyükşehirde ve bağlı birimlerde kimse çalışmıyor....kurumlarınıza acilen el atın !!
 Önce İzmir
 20 Mayıs 2019 Pazartesi 17:42
İzmir’de toplu ulaşımda 17 km mesafe 2 araç 2 bilet 6,00.-TL. Bu sorunları çözmek için çaba gösterseniz . Bu uygulama ve Bilet 35 uygulaması dışardan gelenlere İzmir’in toplu ulaşım ücretlerinde kötü örnek . İzmir merkezde ulaşım sınırsız 90 dk uygulaması nedeniyle ucuz ; ancak merkez dışındaki ilçelerde aktarma hakkı yok , bu uygulama CHP nin eşit hizmet ilkelerine aykırı. değil mi ? İzmir im kartlı birine musakka , birine antrikot . CHP li belediyelerde ayrımcılık yapılmazmış .
 özgür
 20 Mayıs 2019 Pazartesi 17:20
gezip tozup o şenlik senin bu açılış benim yok istanbul seçimi yok kıbrış gezileri ... siz niye başkan oldunuz merak ediyorum...anlaşılan güzel bir lale devri bekliyor izmiri !
 bekir
 20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:53
sizler oturun da izmire hizmet edin haftasonu deniz kenarındaydım ve burnuma pis kokular geliyrodu
 İzmirli
 20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:31
İzmir'i rezil durumlar. Delik deşik yollar, yetersiz kanalizasyon, pislik, çamur. Bunların hepsi bitti Tunç Başkanımız bir de İstanbul'a mı gidecek?
 Bayraklı'ya da bekleriz
 20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:25
Sular akmıyor
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz