MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’in Pazar mesaisi: İşte sonuçlar
Politika
24 Eylül 2017 Pazar 10:00

CHP İzmir’in Pazar mesaisi: İşte sonuçlar

Mahalle delege seçimleri 3’üncü haftada metropolde 6 ilçede kurulan sandıklarla devam etti. Karşıyaka'da 3 mahallede çift listeyle seçime gidildi. Gözler Bornova'nın Kazım Dirik, Buca'nın Yiğitler, Bayraklı'nın Mansuroğlu mahallelerindeydi. Karabağlar ve Konak da seçim mesaisi yaşadı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleştirdiği mahalle delege seçimlerine devam ediyor.

İzmir'de 2 hafta sonunda ilçelerde önemli gelişmeler yaşandı. Örgütün sandık mesaisinde 3'üncü haftanın ikinci gününde de partililer delegasyon heyecanı yaşıyor.

Hafta içi günlerinde hafif hafta sonlarında ise yoğun tempoyla yapılan seçimlerde gözler yine metropoldeydi. 

KARŞIYAKA

Bahçelievler'de sandık kurulmadı

Karşıyaka'da daha önce açıklanan takvimde 24 Eylül'de yapılması öngörülen Bahçelievler Mahallesi'nde son yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği sandık kurulmadı. 

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın yoğun katılım istediğini söyleyerek 7 Ekim tarihinde gerçekleştirmek istediği Bahçelievler Mahallesi delege seçimi 30 Eylül tarihine alındı.

Bu mahallede İl Yönetim Kurulunda yer alan ve Yıldırım'a muhalif kanatta bulunan Dilek Bilgin ise erteleme kararına karşı çıkmıştı. İl Başkanı Asuman Ali Güven ise iki tarafı da küstürmemek adına ortada bir tarihte seçimin yapılmasına karar vermişti.

Buna göre ilçede; İnönü, Aksoy, Cumhuriyet, Donanmacı, Fikri Altay, Sancaklı ve Yamanlar mahallelerinde sandığa gidildi. 

3 mahallede çift 4 mahallede tek liste çıktı

Aksoy, Cumhuriyet ve Donanmacı mahallelerinde çift liste heyecanı yaşanıyor.  Fikri Altay, İnönü, Sancaklı ve Yamanlar ise tek listeyle sandık kurdu.

Aksoy'da çoğunluk sağlanamadı

Aksoy’da İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı, Levent Özata, Emel Kundak, Neriman Taşova, Deniz Önder Sapma gibi isimlerin yer aldığı ilçe destekli liste ile Ali Özbaynak, Burhan Uçak, Cem Avşar  gibi muhaliflerden oluşan liste rekabet içinde. Aksoy'da sandık için yeterli çoğunluk sağlanamadı. Seçim 25 Eylül Pazartesi (Yarın) aynı yerde kurulacak. 

Cumhuriyet'te ilçe kazandı

Cumhuriyet'te Melek Ocak, Esra Metin, Hülya Tepe, Serkan Zorlu gibi partililerin yazıldığı muhalif liste ile ilçe destekli ve Gülseren Köksal, Reyhan Coşkun, Yurdanur Kartal gibi isimlerden oluşan yapı yarışıyor. Burada ilçe yönetimi destekli yapı seçimi 170-70 kazandı. 

Donanmacı'da muhalefet hezimete uğradı!

Donanmacı’da ise oluşan muhalif blokta Ayşegül Tezcan, Fisun Çelik, Naciye Taşkın, Gülçin Susup, Halil Altun, Bektaş Güneş, Sami Ersoy gibi partililer yer aldı. Mevcut yönetimin desteklediği beyaz liste ise Karşıyaka Belediyesi Grup Başkanvekili Süha Barlak ile İZFAŞ eski Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Muharrem Ekti, Cem Doğan, Buket Erol gibi isimlerden oluştu. Belediye ve ilçe destekli beyaz liste 128, muhalif liste 49 oy aldı. 

BORNOVA

Bornova'da Ergene, Kazımdirik, Merkez ile Zafer mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı. 

Kazım Dirik'te nefesler tutuldu, kazanan belli oldu: Mavinin zaferi!

İlçede gözler Kazımdirik'te olacak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Başkanı Nevzat Kavalar'ın mahallesi olan Kazımdirik kırmız ve mavi listelerin yarışına sahne oldu. Belediye Başkanı Atila iki listede de yer alırken, İlçe Başkanı Kavalar sadece mavi listeye yazıldı.

39 delege için yarışılacak mahallenin kırmızı listesinde; İl eski Sekreteri Osman Peri, 2015'te milletvekili adayı olan Sibel Parmaksız, Ali Darcan, Salim Nureli, Taceddin Bulut, Ayten Sertoğlu, Yunus Taş, Naim Şekerci, Nisa Ünlü, Hafize Başer, Aynur Ecer, Sabit Kaya, Ali İhsan Bektaş, Cengiz Koral, Aysun Mete, Engin Sarızeybek, Asuman Gümüştekin, Öznur Bektaş, Ayşe Ilgın Tanrıverdi, Erkan Erbayraktar, Gaye Girgin, Bayram Koç, Şahin Şanlı, Mümin Meriç, Tuncay Taşal, Nevruz Aksu, Raif Gençtürk, Türker Kaan Kadeş, Mehmet Emin Karanfil, Muzaffer Özdemir, Ali Efe Sökmen, Temmuz Barış Fidan, Şule Muhtaroğlu, Benal Hovardakaya, Kemal Altundağ, Sevim Bolat Koç ve Emin Süleyman Barutçu yer aldı.

Mavi liste ise; Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Talat Aslan, Mehmet Türkmenoğlu, Emine Yiğit, Orhan Erol, Hüseyin Alkaç, Ahmet Bay, Berrak Baran, Yasemin Ürkmez, Naime Şişman, Mediha Torun, Asuman Özırmak, Özge Aras, Asım Güven, Hüsnü Karakoca, Sinan Kaya, Nesrin Sözüak, Erkut Öcal, Raye Avcı, Hürriyet Yıldız, Ömer Muhittin Erden, Hüseyin Polat, Alper Kutluay, Cumali Bayram, İsmail Karasu, Mithat Sezer, Funda Koçyiğit, Ahmet Akcan, Ecem Gül, Kadir Yıldız, Mehmet Yıldırım, Şerif Kalemler, Mustafa Alkan, Zafer Kurtbay, Şükrü Demir ve Ali Uyanık'tan oluştu.

Seçim sonuçlandı. Mavi liste 323 kırmızı liste 172 oy aldı. 

Zafer'de çift liste rekabeti...

Zafer Mahallesi'ndeki seçimde de çift liste heyecanı yaşanacak. Ali Rıza Dikildaş, Şahırmerdan Göktepe, Döndü Özdilek, İmdat Kılıçaslan, Hamza Şenel, Zülfi Boncuk, Nihat Ayköse, Gülderen Kaynak, Ahmet Bingöl, Ali Karasu ve Sultan Kanan'dan oluşan beyaz liste ile Nihat Özbay, Kazım Akcan, Birsen Kandemir Recep Kaya, Dilek Aktop, Alim Dilek, Şükran Kanan, Soner Arslan, Hanife Şahin, Sait Öztürk ve Ufuk Kökkaya'nın yer aldığı kırmızı liste yarıştı. Seçimi 187'ye 135 mavi liste kazandı. 

Ergene'de 3 liste yarıştı!

İlçenin önemli mahallelerinden olan Ergene'de ise 3 listenin yarışı yaşandı. 2010'daki olaylı kongrede aday olan eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın yer aldığı kırmızı liste seçimi 101 oyla kazandı. İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse'nin bulunduğu kazanan listede ayrıca; Serap Balcı, Ali Cun, Mustafa Buanoğlu, Cumhur Dereli, Cengiz Kapucu, Asena Karcıer, Mustafa Ülkü, Nurhayat Gültoplar, Duran Murat, Nuran Kapıcı ve Burcu Özkan delege seçildi.  

BAYRAKLI

Cumartesi gününü boş geçen Bayraklı'da ise bugün muhaliflerin de güçlü olduğu Osmangazi ve Mansuroğlu mahalleleri ile Doğançay, Muhittin Erener ve Refik Şevket İnce mahallelerinde seçime gidildi. 

İlçede gözler Osmangazi ve Mansuroğlu mahallelerindeki çift listeli rekabette olacak. Doğançay, Muhittin Erener ve Refik Şevket İnce mahallelerinde ise tek liste çıktı. 

İlçe Mansuroğlu ve Osmangazi'de ikide iki yaptı! 

İlçede gözler 51 delegenin seçileceği Mansuroğlu ile 37 delegenin seçileceği Osmangazi mahallelerindeki çift liste yarışındaydı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in desteklediği beyaz listeler iki mahallede de ipi göğüsledi. 

Mansuroğlu’ndaki ilçe destekli listede, İbrahim Alan, İl eski Yöneticisi Bahattin Özdemir, İl Yöneticisi Hatice Tatlı, Ahmet Hamdi Sönmez, Öget Mermer, Gönül Vural, Selma Karabulut, Bayraklı İlçe eski Selçuk Ayhan gibi isimler öne çıktı. Muhalif tarafta ise oluşan liste Ömür Akçiçek, Fatma Altunyay, Murat Ayhan, Atıf Ateş, Burhan Ateş, Pınar Susmuş, Sibel Kandemir ve Remzi Palabıyık gibi isimlerden meydana geldi.  

Ayrıca Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Necati Yıldız iki listeye de yazıldı. Daha sonra Yıldız’ın ismi kendi isteğiyle iki listeden de silindi.

Osmangazi’de de yine iki liste çıktı. Mehmet Akpolat, Okan Kalonya, Rıza Işık, Mahmut Dinçel, Sakine Bahadır, Zekeriye Eser, Macide Gürbüz gibi partililerden oluşan liste ile Mutlu Odabaş, Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Şeref Balbay, Şentürk Apaydın, Durmuş Akçay, Arzu Aydın, Fatma Atalay, Yeşim Tekoğlu’nun öne çıktığı listeler 37 delege için yarıştı. 

Mansuroğlu'nda ilçe destekli liste 193- 179 galip geldi. Osmangazi'de ise sonuç 297- 259 ilçenin lehine oluştu.  

BUCA

Çift liste heyecanının yoğun olarak yaşandığı ilçeler arasında yer Buca'da Yiğitler, Kozağaç, Mustafa Kemal ve Yeşilbağlar’da seçim yapılıyor. 

Yiğitler'de nefes kesen yarışın galibi mavi!

Yiğitler'de 17 delege için çift liste çıktı. Mavi listede; Hüseyin Yüzer, Mehmet Nadas, Hasan Süne, Sevim Avcı, Çağlar Göktepe, Sıdıka Çavga, Ayfer İnan, Didem Dilek, Nail Yavuz, Sibel Eroğlu, Barış Tırpan, Orhan Soylu, İlker Dikmen, Ali Şahin, Umut Süne, Mustafa Bat ve Sema Bakır yer aldı. Karşı taraftaki beyaz liste ise, Doğan Zengin, Mustafa Altuntaş, Hülya Aktaş, Serap Kuytan, Yüksel Cihan, Cansu Satmaz, Umut Orkun Uğraş, Güllü Özdemir, Erkan Yeşilyurt, Sinem Kınış, Yılmaz Saro, Meltem Şencanol, Levent Bendeş, Ekrem Karataş, Kazım Uysal, Kubilay Asal ve Hasan Mercanoğlu isimlerinden oluştu. Mavi listenin İl Yöneticisi İsmail Yüzer, İlçe eski Başkanı Mehmet Süne tarafından desteklendiği belirtildi. Mavi liste 142 oy alırken beyaz liste 140 oyda kaldı. 

Yeşilbağlar'da son dakika sürprizi

Yeşilbağlar Mahallesi'nde tek liste beklenirken son anda bir sürpriz gerçekleşti. Mahalleden çıkacak 9 delege için sarı ve mavi liste yarışıyor. İlçe destekli sarı listede; Celal Bulut, Eşref Çakır, Fatma Özcan Tülay Çetin, Reşat Gökmen, Güllizar Tunç, Turğut Nihşah, Levent Bozkurt ve Seda Oguz yer aldı. Muhalif liste ise; Cumhur Güneş, Hayriye Saray, Gökhan Işık, İbrahim Akyol, Tolga Şahin, Cemal Şengül, İlknur Demircioğlu, Mehmet Semih Atıcı ve Gülkız Akkuş isimlerinden oluştu. Sarı liste 103 mavi liste 64 oy aldı. Sarı listeyi İl Yöneticisi Hıdır Oğuz'un desteklediği belirtildi. 

KARABAĞLAR

Karabağlar'da; Ali Fuat Erden, Kibar, Peker, Vatan, Tahsin Yazıcı ve Günaltay mahallelerinde sandık kuruldu. 

Ali Fuat Erden ve Günaltay mahallelerinde tek liste, diğer mahallelerde ise çift listeli bir yarış gerçekleşti.

Ali Fuat'ta tek isim seçildi

Ali Fuat Erden Mahallesi'nde bir kişinin delege yazıldığı tek listeli seçim gerçekleşti. 

Kibar’da muhalefet kazandı

Kibar Mahallesi’nde mavi liste yarışı 52- 47 kazandı. İlçe ve belediye destekli beyaz listenin kaybettiği seçimde Ali Kaya, Senem Demirgıran ve Sadık Bayar delege seçildi.

Günaltay’da tek liste

Günaltay Mahallesi’nde tek listeli gerçekleşen seçimde Zühre Kusun, Cevdet Okulmuş, Seda Cangal, Niyazi Ülüs, Cemal Demirgıran, Nuri Batihan, Abdülkadir Uzunay, Kazım Ergat delege oldu.

KONAK'TA TEK MAHALLE TEK LİSTE 

Konak ise Akın Simav Mahallesi'nde gerçekleşen tek seçimle günü noktaladı. Burada kurulan sandıkta seçime tek listeyle gidildi. 

Ayrıca kentin kırsalındaki ilçelerde de çok sayıda mahallede seçim heyecanı yaşanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz