MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'in tecrübeli ismi o başkan için adeta patladı: İhanet ediyor!
Politika
12 Eylül 2017 Salı 12:38

CHP İzmir'in tecrübeli ismi o başkan için adeta patladı: İhanet ediyor!

İzmir’de parti içinde önemli görevler yürütmüş Uğur Yelekli, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam’a mahalle delege seçimleri üzerinden ateş püskürdü. Yelekli, “2019 sürecine küskünler ordusu ile gidilmesine yol açan bir ilçe başkanı CHP’ye ihanet ediyordur; o koltuğu hak etmiyordur” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işlerken mahalle delege seçimlerinin startı verildi.

İzmir’de metropol ilçelerinin bazı mahallelerinde çift liste rekabeti yaşanırken Güzelbahçe’de seçimler bir günde başladı ve bitti. İlçe Başkanı Kazım Çam’ın taraf olduğunu belirten İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve parti koordinatörü olan eşi Tülay Bayır eleştirilerde bulunmuştu.

Bayır çiftinin tepkilerinin ardından bir açıklama da partinin önemli ismi Uğur Yelekli’den geldi. CHP’de kurultay delegeliği, il başkan yardımcılığı, ilçe başkanlığı, meclis üyeliği, kent konseyi başkanlığı yapmış ve 2014 yılındaki yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığında bulunmuş Yelekli, İlçe Başkanı Çam’ın tutumunu 2019 yılında yapılması planlanan seçimler üzerinden sert bir dille eleştirdi.

2 DÖNEMDİR SEÇİMLER ADALETLİ OLMUYOR!
Yelekli, açıklamasında delege seçimlerinin parti içi demokrasinin göstergelerinden biri olması gerektiğini kaydederek,  “Gerçek bir demokrasi sınavı olan bu seçimlerde ilçenin bir listesi olmaz. İlçe başkanı mesaj çekerek,  ‘beyaz listeye oy verin’ demez. Seçimlerin adaletli ve demokratik geçmesini sağlar.  Maalesef 2 dönemdir Güzelbahçe’de seçimler adaletli olmuyor” diye konuştu.

‘BENİM İLÇE BAŞKANIM DEĞİLDİR’ CÜMLESİNE BEN DE KATILIYORUM!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın basına yansıyan görüşlerine de değinen Yelekli, “Bu sürecin bozulması ile ilgili basında birçok haber okuyoruz. Özellikle milletvekilimiz Tacettin Bayır ve parti eğitmeni eşi Tülay Bayır’ın basına yansıyan eleştirileri yenilir yutulur cinsten değil ve haklılar. ‘Bugün itibarıyla benim ilçe başkanım değildir’ cümlesine ben de katılıyorum” dedi.

2019’A KÜSKÜNLER ORDUSU İLE GİDEN BAŞKAN CHP’YE İHANET EDİYORDUR
CHP’nin emektarları ile büyük bir parti olduğunun altını çizen Yelekli şöyle konuştu: Geçtiğimiz gün Sayın Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır’ın basına yansıyan bir demecini özellikle paylaştım. Sındır, haberde, delegelerde liyakat ve emektarlığa önem verilmesi gerektiğini ve partide yıllarca mücadele etmiş insanlara ahde vefa anlamında yer verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

İşte buradan hareketle örnek vermek gerekirse Güzelbahçe’de 5 dönem ilçe başkanlığı, kurultay delegeliği yapmış bir İhsan Seyhan’ı unutursan, Konak'ta 2 dönem ilçe başkanlığı, kurultay delegeliği, il başkan yardımcılığı 10 yıl Büyükşehir, Konak, Karabağlar meclis üyeliği, Karabağlar Kent Konseyi başkanlığı yapmış ve en son Güzelbahçe belediye başkan aday adayı olmuş birini yok sayarsan sen o koltuğu hak etmiyorsun.

Üstelik bu partiye zarar veriyorsun. Bunları yaparak bir şey elde edemezsin aksine yaklaşan seçimlerde yalnız kalırsın. 2019 sürecine küskünler ordusu ile gidilmesine yol açan bir ilçe başkanı CHP’ye ihanet ediyordur; o koltuğu hak etmiyordur.  Bugün Güzelbahçe’de küskünlerin sayısı hiç de azımsanmayacak kadardır. Örgüt demek 10-15 kişi ilçe yönetimi 3-5 kişi kadın kolu değildir. Kucaklamadığınız partili sadece sadakatinden oy veriyor Bunu herkes söylüyor. Başkanlıklarda nasıl geldiğiniz değil; nasıl gittiğiniz önemlidir. İşte bir ihsan Seyhan, Ertam Özen, Yüksel Demirsoy,  Uğur Yelekli de ilçe başkanlıklarında hala anılıyorsa, hakkını verdiği içindir. Sen ise 2 delege seçiminde de aldığın talimatları yerine getirerek İhsan Seyhan,  Uğur Yelekli, Tülay Bayır gibi emektarları yok sayıyorsun.  Üstelik, ‘bu sefer aynı hatayı yapmayacağım’ diyerek yalan söyleyerek… (İnsanları kandırıyorsun)  Bu arada, kendi listene yazmadığın ismim her zaman gençliğin önü açılmalıdır desteklenmelidir diyen biri olarak, cesaret gösterip aday olan Vural Gezer kardeşimiz beni listesine yazdığı için kaybettiysem de onur duyarım.

2014’TE BİRÇOK ADAY BAŞKA PARTİYE GİDERKEN BEN CHP HİZMETİNDE OLACAĞIMI SÖYLEDİM
Partililerim ve İzmir kamuoyu iyi hatırlar ama; sen belki unutmuşsundur diye burada kendimle ilgili bir şey söyleyeyim. 2014 Yerel Seçimlerinde parti aday göstermedi diye, birçok aday adayının başka partilere giderek adaylıklarını koydu. Ben ise üç satır yazı ile gösterilen adayın yanında olacağımı ve CHP’nin hizmetinde olmaya devam edeceğimi söyledim. Ve tüm İzmir basını bu davranışımı gündeme taşımıştı.

Sana diyeceğim, bu koltuklar gelip geçicidir, esas olan geride hoş bir seda bırakmaktır. Unutma ki kullanılıp atıldığında örneğin bu etik olmayan çıkar ilişkiniz bittiğinde kimsenin kalmadığını bir gün göreceksin… Son olarak da diğer ilçe başkanlarına ve genel merkeze önerim bu kötü örnek sizin ilçenizde olmasın. Ahde vefayı, emek verenleri unutmayın ve 2019’a küskünler ordusu ile gitmeyelim

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 misafir
 14 Eylül 2017 Perşembe 00:27
Başlığa bak açıklamaya bak... tecrübeli isme yakışan bir açıklama gerekirdi.. sayın Yelekli bu suçlamaları yaparken sanki CHP nin örgütlerden sorumlu İzmir Güzelbahçe görevlisi gibi harekat etmiş... bir defa listelere 129 kongre ve 234 ön seçim delegesinin toplamı olan sayıdan %20-30 oy alın ondan sonra çokın ve konuşun 363 isimden 274 oy alıyorsunuz üyeleri umursamadan saygı ve değer vermeden olurlarını almadan listelere yazarsanız alacağınız sonuç liste toplamının altında kalır CHP Güzelbahçe nin değerli üyeleri size sandıkta cevap verir.. siz Güzelbahçeyi Konak VE Karabaglarla karıştırdınız galiba .. sayın yelekli.. burada delege saltanatı ağalıgı yoktur kirli pazarlıklar dönmez.. burada emek ister siyasi ahlak etik ister çaba emek ister.. her şeyden önce samimiyet dürüstlük ister.. bunlardan biri eksikse olmaz.. Güzelhabçeli bunlara dikkat eder.. Güzelbahçe de siyaset yapacaksan bunlara uymanı tavsiye ederim.. yoksa işin zor.. şimdi sen .. gençlik diyeceksin ahde vefa sıgınması altında.. listeye girmek isteyeceksin giriemeyince çığırtkanlık siyaseti yapacaksın... Güzelbahçe de listeleri siz yapsanız yaş ortalaması 60 0lur.. ahde vefa ile gençlere sıra mezarda gelir.. bak ne güzel yazmışın.. her mertebeye taşımış bu parti sizi.. bırakın da başkaları olsun birazda.. size tavsiyem milletvekliğine soyunun.. bakın bir şey daha söyleyeyim.. yeni öğrendim.. sayın Mustafa Moroğlu da Güzelbahçe de oturuyormuş.. rahatça listelere girebilirmiş.. beni değil gençleri yazın başka üyelerimizi onure edin demiş.. örnek alın derim.. İzmir CHP nin ilçeler bazında en uyumlu en verimli en aktif eni iyi örgütlü ilçesine yazık etmeyin yazıktır günahtır.. bu ne size ne de yazınızda adı geçen siyasi aktörlere yakışmıyor.. intikamla kinle siyaset bize fayda sağlamaz.. saygılar..
 ahmet demir
 13 Eylül 2017 Çarşamba 00:48
insanlar kaybettikleri seçimleri oy alamadıkları mahalleleri bir sorgulasalar neden acaba deseler ama ilçe başkanını karalamak daha kolay vazgeçin artık partiye zarar veriyorsunuz
 CHP''li
 12 Eylül 2017 Salı 23:01
Acaba ihanet ediyor diyen sayın Uğur yelekli partiye ne kadar bağlı. Ben bir güzel bahçeli olarak ugur beyi sadece bayramda delege secimlerinde yada yerel secimlerde adaylık zamanı görüyorum bumu particilik. Ben varsam tamam ben yoksam herkes hain. Kazim çam ugur yelekli yi listeye yazsaydı adamın kraliydı. Kendi desteklediği liste kaybedince hainnn kazim çam . Yok ya yesinler senin CHP liligini ugurcum. Seni iyi tanırız merak etme. Şuan guzelbahcede ki seçimi elstirenlerin hepsi kaybeden listede olanlardır. Kimse ahkam kesmesin. İlçe başkan adaylığı delege seçiminden sonra açıklanır. Vural beye destek olanlar malesef bu etik kuralını unutmuşlar yada işlerine geldiği icin desteklemiştir. Bu arada benim ilçe başkanım şu an itibariyla kazim çamdir. Seçildikten sonrada kim seçilirse o benim ilçe başkanımdir. Kuyruk acısı olanlar buz koysunlar rahatlatır. Haaa bu arada bu konuşanlar tulay hanim ,ihsan Seyhan , ugur bey , onur bey, mustafa gurkan bey, cem bey ve diğerleri bir zahmet normal günlerde de parti akliniza gelsin de ilçe binasına bir uğrayın korkmayın sizi kimse yemez.
 Hasan yilmaz
 12 Eylül 2017 Salı 22:04
Bergama icinde ayni durum icindeyiz dr.idris yavuz yilmaz secimlere mudale ediyor partide hic bir gorevi olmazsizin bizzat kendi gidip koy koy delegeleri belirliyor.il orgutu insallah geregini yapmakta gec kalmaz.
 erhan moroğlu
 12 Eylül 2017 Salı 20:56
ne güzel söylemiş bir chp klasiği! ben yiycem yoksa yedirmem. neden ihanet çünkü güzelbahçe teşkilatı çalışyor yatmıyor bak devlet hastanesi bile geliyor. bak bornova buca nasıl şahlandı çünkü kendi öz çocukları canla başla mücedele ediyor. bak büyükşehire konak''a mesela hani güçlü olanın aday olduğu cekete verilen oylarla seçilen rezillik bitmiyor. ha bir de bunların tatilden tatile gelen millet vekilleri vardı değil mi. eshotla bir semtten bir semte gidemeyen. ne diyelim ya gözünü aç ya şikayet etme izmirli.
 Aliağa
 12 Eylül 2017 Salı 17:17
Ne kadar güzel, orada durum böyle ise endişelenmeyin Aliağa'da durum çok daha felaket. 5 parçalı bir yapıdan ilçe başkanı oldukça mutlu ne kadar küçük olursa o kadar mutlu oluyor. 2019 hayal ötesi
 misafir
 12 Eylül 2017 Salı 14:58
CHP parti içi seçimlerde listesi yeterli destek görmeyenin (kaybeden demiyorum) destek gören ekibi karalama, hakaret etme, küçük düşürme çabası hiç değişmiyor. Bir CHP klasiği! Bunlar partili değil, 'ben varsam parti var' cılar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz