MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır!
Politika
15 Nisan 2018 Pazar 17:54

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır!

Tire’deki stat açılışında konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “2 belediye başkanımızla da onur ve gurur duyuyorum. Biz bu çalışmaları yaparken birileri kıskanıyor. Birileri dava açıyor. Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır. Boğazlarından aşağı bir kuruş haram lokma inmez” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tire Stadı’nın açılışında konuştu. İzmir Büyükşehir ve Tire Belediyesi’nin ortak hareket ettiği projeden övgüyle bahseden CHP Lideri Kılıçdaroğlu önemli ifadeler kullandı.

İKİ BELEDİYE BAŞKANIMIZLA DA GURUR DUYUYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek için, “Biraz önce Tire Belediye başkanımız konuştu. Ardından Aziz Bey konuştu. Yani İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız. Çalışmalarını ve düşünlerini paylaştı. 2 belediye başkanımızla da onur ve gurur duyuyorum” diyen Kılıçdaroğlu ayrıca tarihi Büyükşehir Davası’na atıfta bulundu.AZİZ KOCAOĞLU VE ARKADAŞLARI NAMUSLU İNSANLARDIR
Kılıçdaroğlu, “İzmir Büyükşehir Belediye başkanımızın kırsalda kalkınma politikası diğer belediye başkanlarımız tarafından uygulanmaktadır. Biz bu çalışmaları yaparken birileri kıskanıyor. Birileri dava açıyor. Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır. O süreçte söyledik. Boğazlarından aşağı bir kuruş haram lokma inmez dedik. Çünkü bizim belediye başkanlarımızın iki vazgeçilmez kuralı vardır. Kendisine oy versin vermesin hiçbir ayrım yapmadan bütün beldeye hizmet götürecektir. Onların yaptığı gibi bana oy vermeyene hizmet götürmem anlayışıyla hareket etmedik. Biz seçimi kazandıktan sonra belediye başkanlığını hangi partiden olursa olsun eşit hizmet götürerek yapıyorlar. İkinci farkımız harcadığımı her kuruşun hesabını millete veriyoruz” dedi.İZMİR MİLLETVEKİLİ OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM
Kılıçdaroğlu, “Bu güzel tesisi halka kazandıranlara teşekkür ediyorum. İzmir Milletvekili olduğum için ayrıca onur duyuyorum” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na 35 numaralı forma takdim edildi. Daha sonra protokol sahanın ortasına giderek santra vuruşunu yaptı ve stat açıldı.YERELDE KALKINMA VE STAT MESAJLARI! 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açılış konuşmasında Küçük Menderes’in yerelde kalkınma hareketinin çıkış noktasını olduğunu ifade ederken, ülkeye örnek olan ‘okul sütü’ projesinin de Tire’den yola çıktığını söyledi. Kocaoğlu yerelde kalkınma modeli ve hedefler hakkında detaylı bilgi verirken, “Bu başarı İzmir’indir, hepimizindir” mesajı verdi. Kocaoğlu İzmir’in kooperatiflerle dayanışma içinde ülke tarım ortalamasının iki katından fazla üretim yaptığının da altını çizdi, “İflas aşamasındaki kooperatifler ihracatçı olmuşsa, İzmir’de köyden kente göç durmuşsa kimse başka yerde model aramasın, İzmir’i görmezden gelmesin” dedi. 

Kocaoğlu İzmir’in çevre yatırımlarında da açık ara lider kent olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı kentsel dönüşümde de örnek bir yol haritası izlediklerini belirterek, “Fikirtepe, Sulukule gibi işler sosyal demokrat belediyelerin yapacağı işler değildir… Türkiye’ye ‘Uzundere’ye bakın, oradan yol ve yöntem belirleyin’ diye sesleniyorum” dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı çarpıcı stat mesajları da verdi. Kocaoğlu, "Kentin en işlek yerlerine, tek nefes alacağı yerlere hem Güzelyalı’ya hem de Karşıyaka’ya stat yapılmaya kalkılıyor. Bunun yanlış olduğunu bangır bangır bağırdık, dinlemediler! Yapıyoruz, yapacağız’ derken biz 2014 seçimlerinden önce o zamanki Bornova Belediye Başkanımız Kamil Okyay Sındır ile birlikte Doğanlar Stadı’nın temelini açtık, bugünkü Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila ile birlikte biçtik ve şahsınızın huzurunda açtık. İzmir statsız kalmıştı, o statta Göztepe Süper Lig’e çıktı, Altınordu Süper Lig’e çıkıyor. Tire Belediye Başkanımız görevi dışında sadece sporla uğraşıyor. Bize bu stadı yapmamızı önerdi. Biz de madem ‘kentin içinde stat konusunda siyaset karıştı’ burayı yapalım dedik ve bu 15 bin kişilik stadı yaptık. 64 milyon lira para harcadık, çevre yatırımlarıyla birlikte tam 70 milyon harcamış olduk. Bugün buna eşdeğer bir stat 200 milyonu aşkın bir paraya ihale edildi" diye konuştu. İZMİR’İN YENİ ARENASI 
Süper Lig maçları ve uluslararası karşılaşmalara ev sahipliği yapabilecek UEFA standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik Tire Stadı kapılarını 'resmen' açtı. Yaklaşık 60 milyon TL'yi bulan maliyetinin yüzde 75'i Büyükşehir, yüzde 25'i Tire Belediyesi tarafından karşılandı. 

SES, IŞIK VE GÖRÜNTÜDE SON TEKNOLOJİ
4 Eylül 2015'te temeli atılan Tire Stadı'nın 60 milyon lirayı bulan yapım maliyetinin 46 milyon liralık kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Bornova Doğanlar Stadı'nın ardından Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı ikinci stat olma özelliği taşıyan yeni Tire Stadı'nın çimlendirme çalışması 1.2 milyon TL'ye mal oldu. 4x6 m. boyutlarındaki iki skorboardun yanı sıra ses ve ışık sistemleriyle Tire Stadı, Türkiye'nin en modern spor tesislerinden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, stadın yapımına verdiği katkıların yanı sıra bağlantı yolları ve otopark imalatlarının da gerçekleştirdi. Stadın yanındaki 29 bin metrekarelik yeşil alana ise antrenman sahası ve koşu parkurları yapılacak. Stat içinde sosyal tesisler ve misafir takımlar için konaklama tesisi de bulunacak. Yeni Tire Stadı, estetik görünümü kadar mükemmel akustiği ile de ev sahibi takımlar için önemli bir avantaj yaratacak.

KILIÇDAROĞLU İLÇE BAŞKANLARI İLE BİRARAYA GELİYOR
CHP Genel başkanı bugün yaptığı açılışların ardından yarınki programına Balçova'da bulunan Kaya Termal Otel'de ilçe başkanları ile bir araya gelerek başlayacak. Sabah 09:00'da başkanlar ile görüşecek olan Kılıçdaroğlu, İzmir'de yaşanan siyasi gelişmeler hakkında bilgi alacak. İddialara göre CHP'li olmayan 8 belediyenin  adaylıkları konusu masaya yatırılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz