MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Lideri’nden İzmir’de mesaj yağmuru: Başkanlara 'kavga' uyarısı... Eğitim reformu açıklaması!
Politika
16 Nisan 2018 Pazartesi 09:19

CHP Lideri’nden İzmir’de mesaj yağmuru: Başkanlara 'kavga' uyarısı... Eğitim reformu açıklaması!

İzmir’de basına kapalı gerçekleşen toplantıda örgütle buluşan Kılıçdaroğlu 2019 için, “Kavgaya yer yok. Belediye başkanı da ilçe başkanı da ikisi de oturacak hedefe kilitlenecek" dedi. Balçova'daki programda konuşan CHP Lideri, iktidar olmaları halinde uygulanacak eğitim politikalarını açıkladı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı tamamlandı. Kılıçdaroğlu, pazartesi programında birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Kaya Termal Otel’de ilçe başkanlarıyla buluşan CHP Lideri basına kapalı gerçekleşen toplantıda önemli mesajlar verdi. Toplantıya İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri de katıldı.

TEREDDÜDÜ OLAN AYRILSIN, İDDİALI OLACAKSINIZ
2019’da yapılacak 3 büyük seçim için izlenecek yol haritasının masaya yatırıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu’nun başarı vurgusu yaptığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun, ilçesinde seçimi kazanamayacağını öngörenlere “Tereddüdü olan ayrılsın. İddialı olacaksınız” mesajını verdiği belirtildi.

KAVGAYA YER YOK, HAKLI HAKSIZ BİLMEM!
Ayrıca bazı noktalardaki belediye başkanı ilçe başkanı uyumsuzluğuna vurgu yaptığı öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun, “Kavgaya yer yok. Belediye başkanı da ilçe başkanı da ikisi de oturacak hedefe kilitlenecek. Haklı, haksız bakmam, kavga eden görevi bıraksın.  Kavga varsa seçimden sonra yapsınlar. Ne yapacaklarını belirlesinler. 2019’dan sonraya bıraksınlar. Sorun Türkiye sorunu. Kırgınlıklar kavgalar bir kenara bırakılacak. Bütün dünya bize bakıyor. Avrupa’nın umudu da biziz. Bize güvenin diyoruz. Türkiye AKP den ibaret değil diyoruz. Batı’da hazırlanan her rapor bizim görüşümüz alınmadan uygulamaya konmaz. Biz önce kendimize güveneceğiz sonra da halka güveneceğiz ve 2019’da başarıya ulaşacağız. Bunun ana aktörü de kadınlar olacak. Şikayetler geliyor. Kadın Kolları araç bulamıyoruz ilçe araç vermiyor diyor. Buna son verin. Ne gerekiyorsa yapın. İzmir tamam ama Manisa neden İzmir gibi olamıyor. Onun da düşünülmesi gerekiyor. 2019 da Türkiye’yi Mustafa Kemal’in istediği çağdaş medeniyet düzeyine getireceğiz” dediği belirtildi.

BALÇOVA'DA AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, ‘Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumu'nun açılış konuşmasını yaptı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iki günlük İzmir mesaisinin son durağı olan Balçova’da önemli mesajlar verdi.

Programa Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi, Yerel Yönetimlerden Sorulu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye’deki çok sayıda belediye başkanının yanı sıra, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

BELKİ DE SON YILLARDAKİ EN ÖNEMLİ TOPLANTILARDAN BİRİ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Belki de son yıllarda yapılan en önemli toplantılardan birisidir. Eğer bir ülkeyi güven içinde geleceğe taşımak istiyorsanız, tüm düşüncelerin özgürce tartışılmasını, dünyayı okumak, dengeleri kavramak istiyorsanız bunun yolu eğitimden geçiyor” dedi.

SOKAKTAKİ VATANDAŞIN GÖRMESİ LAZIM
Kılıçdaroğlu, “Şırnak’ta 3 şehidimiz var. 2002’de terörsüz bir Türkiye teslim aldılar. Ama bugün anneler yine ağlıyor. Yine şehitlerimiz var. Birilerinin bunun hesabını vermesi lazım. Terör örgütleriyle işbirliği yaparak terörü sonlandıracağını sananların Türkiye’yi getirdiği noktayı sokakta oturan vatandaşın da görmesi lazım” diye konuştu.

16 NİSAN ÜZERİNDEN 2019 MESAJI
Kılıçdaroğlu, “Bugün 16 Nisan… mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıl dönümü. Devletin tüm imkanlarını kullandılar, devletin tüm bürokrasisini kullandılar. Sizlerin ödediği vergilerle kendi çıkarlarını savundular. Ama buna rağmen istedikleri başarıyı elde edemediler. YSK’ya yuvalanan bir çete onların arzu ettiği sonucu ilan etti. Atı alan Üsküdar’ı geçti demek zorunda kaldılar. Ne o at Üsküdar’ı geçti ne  millet o referandumu içine sindirdi. Bugün o seçimin yıl dönümü. 2019’da çok daha dikkatli olacağız, sandıklara gidip oylarımızı koruyacağız. Demokrasiden yana olan bütün güçler iş birliği yapacağız ve bu süreci aşacağız. Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür irademizle getireceğiz” açıklamasında bulundu.  

CUMHURİYET EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLADI
Kılıçdaroğlu, “Eğitim… OECD verilerine göre bugünün çocuklarının yüzde 65’i çalışma yaşına geldiklerinde günümüzde alanı henüz tanımlanmamış işlerde çalışacaklar. Bu eğitimdeki hızlı değişimi bize gösteriyor. Bilim ve teknolojideki hızlı değişimi gösteriyor. Bu yaşam boyu eğitimin zorunluluğunu bize gösteriyor. Çocuklarımıza bu gerçekleri anlatarak onları eğitmek zorundayız. Eğitimin bir sınıf atlama olduğunu onlara anlatmak zorundayız. Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. 7 kardeş içinde üniversiteye sadece giden benim. Bana bu fırsatı sağlayan cumhuriyete ve kurucusuna yaşamım boyunca hep minnet duydum. Osmanlı’nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım. Cumhuriyet bize fırsat eşitliği getirdi. Okuyun, çalışın dedi, köy enstitüleri kurdu. Biz cumhuriyeti hangi koşullarda kurduğumuzu bilmeliyiz. Bilim ve teknolojideki hızlı değişim kaynağını üniversitelerden alır. Susturulan üniversiteler bilgi üretemezler. Kapının önüne koyulan akademisyenler varsa o ülkede üniversite bilim üretemez. Bir ülkeyi işgal etmek istiyorsanız eğitim sistemini bozacaksınız. Allak bullak ederseniz o ülkeyi geri bırakırsınız. Bugünkü tablo odur. Her yurttaşımızın bunu bilmesi lazım. Üniversite bilgi üretecek, sanayici katma değeri yüksek ürün üretecek. Silikon vadilerinin kuruluş gerekçesi budur. Yetenekli insanlara, yaratıcı beyinlere demokrasisi gelişmiş ülkeler kapılarını sonuna kadar açıyorlar” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM REFORMU İÇİN PROGRAMI İZMİR’DE AÇIKLADI!
CHP’nin iktidara geldiği takdirde uygulayacağı eğitim politikalarını açıklayan Kılıçdaroğlu, somut verilerle konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bizler bu topraklarda Aziz Sancar’ı da Çoban Sülü’yü de yetiştirdik. Sınıf atladılar. Sadece kendileri değil yakın çevreleri de iyi yerlere geldiler. Eğitimi bir partiye militan yetiştirmek için düzenlerseniz ülkenin geleceğini ateşe atmış olursunuz. Yaşadığımız süreçlerden birisi budur. Cumhuriyeti kuranlar eğitime ve öğretmene büyük önem vermişlerdi. Özellikle öğretmen baş tacı edilmiştir. Biz neler yapmalıyız? Bizim, CHP’nin düşüncesine göre, öncelikle öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır. Ne demek? Öğretmenleri klasik devlet memurları yasasından çıkarmalıyız. Hakimler için nasıl ayrı kanun varsa öğretmenler için de öyle olmalı. Öğretmeni toplumun en güvendiği kısım olarak tanımlamalıyız. Kadrolu sözleşmeli durumuna son vermeliyiz. Öğretmen kadroludur ve çalışacaktır. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Taslak oluştuğunda tüm paydaşlara göndereceğiz. Zorunlu eğitimin kesinlikle parasız olması lazım. Sadece kayıt parasından bahsetmiyorum. Öğrencinin ayakkabısından öğlen yemeğine kadar kamu tarafından karışlanması lazım. Benim durumum iyiyse eğitimde yükselen maliyetleri karşılıyorum ama yoksul aile ne yapsın? Okuldan terkler başlıyor? Neden? Çünkü aile masrafları üstlenemiyor. Çocuk okula gidemiyor. Ama onun tüm harcamalarını devlet karşılarsa çocuk zorunlu eğitimi başarıyla tamamlayacak, okulu terk etmeyecek. Kesinlikle taşımalı eğitime son vereceğiz. Ne demek taşımalı eğitim? Nerede çocuk varsa orada öğretmen olacak. Başlı başına bir ayıp. Buna son verilmesi gerekiyor. Yurt sorunu… Düşünebiliyor musunuz, 21’inci yüzyılda öğrencinin yurt sorunu çözülemiyor. Bizim sözümüz var. En geç 2 yıl içinde hiçbir öğrenci benim yurdum yok diyemeyecek. Birer ikişer kişilik oda, sıcak soğuk su, internet erişimi. Çocuklar başka hiçbir şeye muhtaç olmayacak. Anne- baba da tedirginlik yaşamayacak. Öğretmenler emekliye ayrılınca sıkıntı yaşıyorlar. Öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge vereceğiz.  Öğretmene destek lafla olmuyor. Öğretmen başımızın tacı. Başının tacıysa gereğini yap kardeşim. Madem öğretmen vazgeçilmez bir aktör, bırakın aybaşını nasıl getireceğini düşünmesin. Herkese az para verebilirsiniz ama öğretmen olunca dur diyeceksiniz. Öğretmen huzur içinde yaşayacak. Öğretmenlerin alımı, atanması, terfi ettirilmesi kesinlikle liyakate göre olmalı. Bunların hiçbiri siyasal düşünceye göre olamaz. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek yüksek okulları kuracağız. Bunu çağdaş köy enstitüleri olarak görüyoruz. Bunların süresini öğretmenlerle konuşacağız. Nitelikli ara elemana ihtiyacımız var. Okulların yönetimini bakanlık ve sanayi yönetimi ortak yapacak. Maliyetin tamamı sanayi yönetim kurulu tarafından karşılanacak” diye konuştu.

2017 YILINDA 2 MİLYONA YAKIN ÇOCUK OKULA GİDEMEDİ
Kılıçdaroğlu, “2017 yılında 2 milyona yakın çocuk okula gidemedi. Ne olacak bunların geleceği? Aileler yoksul. Ama bunların önüne geçeceğiz. Bilim dünyasında olağanüstü hızlı değişimler var. İnsanoğlu tekerliği bulmak için 3 milyon yıl çalışmış. Bugün her saniyede yeni bir buluş var. Siz bu hızlı değişimi yalayamazsanız geriye düşeceksiniz. Bugün Türkiye’nin 5 temek sorunu var. Dış politikada, ekonomide, barışı sağlamak zorundayız, demokraside ve eğitimde sorunlarımız var” dedi.  

EN BÜYÜK YATIRIMLARIMI EĞİTİM ALANINDA GERÇEKLEŞTİRDİM
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Sayın genel başkanım ben şuna inanıyorum. İnsanlar ve toplumlar var olduğu sürece devrimler ve karşı devrimlerin mücadelesi sürecek. Cumhuriyet büyük bir devrim. Aydınlanma devrimini yaratanlar önce eğitimden başladı. Köy enstitüleri gibi dünyanın o dönem en büyük eğitim reformunu gerçekleştirdi. 6 yıl içinde 6 bin yurtsever bu ülkenin hayatına girdi. Keşke bir 10 yıl daha yaşayabilseydi. Yeniler de eğitimden başladı. Darbe vurdular. Başardılar da. Bugün karşı devrim pik yapmış durumda. Onlar da karşı devrimle geldiler. Yurt sorunu son 30-40 yılda cemaatlere bırakıldı. Bir yerde boşluk bırakırsanız birileri gelir o boşluğu doldurur. Bizler de karşı devrimin başarılı olduğu dönemlerde bir yerlerden başlamalıydık. 2004’ten beri belediye başkanlığı yapıyorum. En büyük yatırımlarımı eğitim alanında gerçekleştirdim. 10 milyonluk değerinde bir yatırım gerçekleştirdik. 384 kız öğrenci için yurt yaptık. Elimizden geldiğince barınma sorununu çözeceğiz. İzmir’de 121 bin üniversite öğrencisi var. Devletin yarattığı yatak sayısı 9 bin. Ben alanı siz cemaatlere bıraktım gelin doldurun demektir. Bu gen. Nesli yanımıza çekecek olan bizleriz.  Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Devrimler eğitimler başlamıştır. Karşı devrim eğitimle devam etti” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 17 Nisan 2018 Salı 13:04
Demokrasi, insan hakları özgürlükler, TESEV ve Kılıçdaroğlu. Şimdi adaylık tartışılmasın diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz