MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 2019 seferberliği... Adaylık kriterleri belli oldu! İzmir için 3 özel madde!
Politika
13 Eylül 2017 Çarşamba 10:59

CHP'de 2019 seferberliği... Adaylık kriterleri belli oldu! İzmir için 3 özel madde!

CHP Genel Merkezi yerel seçim öncesinde aday kriterlerini belirledi. Parti üç büyük ilde kriterlere ek olarak üç madde daha sıraladı. Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Çalışmalara başladık. Onun adamı, bunun yakını anlayışı geçerli olmayacak” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Siyasi partilerde yaz sonu itibariyle hareket başlarken kongre mesaisi devam eden CHP’de seçim hazırlıkları da başladı. CHP Genel Merkezi 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayları belirlenirken dikkat edilecek 10 kriteri netleştirdi. Parti, buna ek olarak Ankara, İstanbul ve İzmir’de sosyolojik dengeleri de gözeterek üç madde daha belirledi.

Buna göre; parti il ve ilçe düzeyinde kamuoyu araştırması yapacak.  Seçmenlere kimi belediye başkanı görmek istediği sorulacak.  Anket sonuçlarına göre adayların halkta olduğu kadar parti örgütünde de karşılığı olup olmadığına bakılacak.  Seçim sürecinde örgütün adayla beraber çalışacağından emin olunacak. Dışarıdan isimler aday gösterilse bile parti aidiyeti aranacak.  Belediye başkanı seçilmesi halinde partiden kopmayacak isimler tercih edilecek.

Ayrıca diğer kriterler kısmında ise, adayın vizyon sahibi olması, kenti çok iyi tanıması, kentin sorunlarına yönelik çözüm önerileri ortaya koyması ve kente değer katacak projelerle öne çıkması gibi özellikler aranacağı ifade edildi.

ÜÇ BÜYÜK İLDE EK
Ayrıca parti üç büyük ilde uygulayacağı kriterleri ise şöyle sıraladı: Adayların Kürt seçmenden kabul görmesi, milliyetçi seçmeni rahatsız etmemesi ve sosyal demokrat tabanı tatmin etmesi… Bu illere göre belirlenecek adayların diğer illere göre daha erken açıklanması ekleniyor. 

TARAFSIZ VE MÜDAHALESİZ ANKETLER
Egedesonsöz’e konuşan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Partimizde şu anda kongre süreci devam ediyor. Bir yandan yerel ve genel seçim hazırlıklarını da sürdürüyoruz. Sayın genel başkanımızın öncülüğünde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve günün koşullarının da getirisi ile sürekli programlar düzenliyoruz. Çok yoğun bir süreç geçirdik. Önümüzde seçim süreci var. Bunun da hazırlıkları yapılıyor. Yerel seçimde kriterler netleşmeye başladı. Her şeyden önce belediye başkan adaylarının projelerine, kentte kabul görüp görmediklerine ve parti örgütü ile bağına bakılacak. Başkan olup da bir daha aday olmak isteyenin belediyeyi getirdiği nokta her açıdan incelenecek. Anketler, kamuoyu yoklamaları yapılacak. Bunlar tarafsız bir şekilde değerlendirilecek. Partide onun adamı, bunun yakını, birisinin tanıdığı üzerinden kesinlikle bir değerlendirme söz konusu olmayacak” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 DELEGE
 13 Eylül 2017 Çarşamba 22:04
Güzelyalı'da boşalan otobüs garajı arazisinde yaklaşık 30 milyon liraya malolan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Alsancak’ta Fransızlardan kalan Havagazı Fabrikası’nın ana dokusu korunarak dönüştürülen müze ve kültür kompleksi, Çiğli taraflarında Sasalı adı verilen bölgede kurulan Doğal Yaşam Parkı, ve bunun içinde yer alan 450 dönümlük araziyi kaplayan hayvanların doğal yaşam ortamlarında izlenebildiği bir hayvanat bahçesi.... Kocaoğlu'nun belediye başkanlığı zamanında İzmir'de yapımı tamamlanan bazı yapılardır... İZMİR AZİZ DİR AZİZ KALACAK...!!
 HASAN GÜRSEL ALTUĞ
 13 Eylül 2017 Çarşamba 21:59
Kamil Oktay bey Chp için en iyi adaydır.
 BUCALI
 13 Eylül 2017 Çarşamba 15:57
ADAYIN AHLAKLAKLI OLUP OLMADIĞINA, HIRSIZ OLUP OLMADIĞINA, ÇALIP ÇALMADIĞINADA BAKACAKMISINIZ?
 girit
 13 Eylül 2017 Çarşamba 14:47
yapacağınız tek mantıklı hareket Levent priştinayı Büyükşehire aday göstermek olur
 Lombak
 13 Eylül 2017 Çarşamba 13:54
"Kürt seçmenden kabul görmesi, milliyetçi seçmeni rahatsız etmemesi, ve sosyal demokrat tabanı tatmin etmesi" Hayal dünyası. Böyle bir karışım daha deney laburatuvarında patlar. Bir kere hangi Kürt seçmen? Etnik kürt milliyetçileri sana oy vermiyor ki. Kalanları muhafazakar zaten AKPci. Tabanın Atatürkçü, sosyal demokratlar küçük bir sivil dikta olarak partiyi yönetiyor. Milliyetçi seçmenin adresi belli. MHP ve belki birazda Meral. Ayrıca Meral'in CHP'den oy çalacağı da ayrı bir konu özellikle Ege'de. Gerçekten abesle iştigal.
 izmirliyz
 13 Eylül 2017 Çarşamba 12:41
sacmalamayın izmirde aziz baskanımı yiceksiniz yedirmeyiz.kamil hoca bunu calişmalarınamı başladı çorbacı takımıyla kimse kusura bakmasın izmir azizdir AZİZ kalacak
 Chp hdp ittifakı mı bu?
 13 Eylül 2017 Çarşamba 12:13
Kürt seçmen okey verince sıra partinin asıl sahibine gelecek. O da tatmin olacak. Ama önce hdp ağırlıklı kürt seçmen tatmin olacak. Görün bakalım; bu partinin asıl sahibi Atatürkçüler napacak..!! Yazıklar olsun be. Def olun gidin bunpartinin başından.. Gidin hdpye.. Burası chp chp.. Kaç sosyal demokrat seçmen bu - öncelikli kürt seçmen onayını- kabul edecek bakalım?
 
 13 Eylül 2017 Çarşamba 11:35
Anketi neye göre yapacaksınız, vatandaş kimin aday adayı olacağını nereden bilecek !
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz