MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de eski ilçe başkan adayına 'ihraç' şoku!
Politika
25 Ocak 2021 Pazartesi 17:36

CHP'de eski ilçe başkan adayına 'ihraç' şoku!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımlar nedeniyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve geçtiğimiz cuma günü savunmasını veren CHP Gaziemir eski ilçe başkan adayı Ali Rıza Türkmen, Disiplin Kurulu'nun oybirliği kararı ile partiden ihraç edildi. Karar sonrası konuşan Türkmen, "Ben bu partinin bir üyesiyim ve benim hakkımda verilen ihraç kararını ilk önce ben duymalıydım" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de eski ilçe başkan adayı Ali Rıza Türkmen için İl Disiplin Kurulu 'ihraç' kararı aldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımlar nedeniyle Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından disipline sevk edilen ve geçtiğimiz günlerde İl Disiplin Kuruluna giderek ifadesini veren Türkmen, Disiplin Kurulu'nun incelemeleri sonrası, oy birliği ile partiden ihraç edildi.

İhraç haberi sonrası kararı gazetemize değerlendiren Ali Rıza Türkmen, ihraç tebligatını alması ve gerekçeleri görmesinin ardından detaylı bir açıklama yapacağını belirtti.

"CHP ÖRNEKLERİ İLE DOLU"

İhracı sonrası ilk olarak parti için yasal yollarla karara itiraz edeceğini açıklayan Ali Rıza Türkmen, "Tebligatı aldıktan sonra ben zaten detaylı bir açıklamada bulunacağım. Belki bu açıklama bir basın toplantısı şeklinde de gerçekleşebilir. Ben bu kararın peşini asla bırakmayacağım,  unutulmamalıdır ki  Cumhuriyet Halk Partisi'nde geri dönüş örneklerine sıkça rastlanabilir. Onlar ihraç edebilir ancak, gerek mahkeme gerekse CHP Yüksek Disiplin Kurulu bizleri geri partimize gönderebilir. Ayrıca da ben bu partinin bir üyesiyim ve benim hakkımda verilen ihraç kararını ilk önce ben duymalıydım. Sosyal medya ya da basın aracılığı ile bu kararı öğrenmek benim için hiç hoş değil ancak bu kararı alanlar için hiç hoş olmayan bir durum" diye konuştu.

Ali Rıza Türkmen 22 Aralık 2019 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gaziemir İlçe Başkan adayı olmuş ancak seçimi rakibi mevcut İlçe Başkanı Kasım Özkan'a kaybetmişti. Türkmen seçim sonrasında ise ilçe kongresinde usulsüzlük olduğu iddiası ile dava açmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ahmet sami Selçuker
 26 Ocak 2021 Salı 10:41
Yakında her sesni çıkaranları atmaya devam ederlerse bu kadar kötü koşullarda oylar niye artmıyor diye soranlara cevap olsun Elin oğlu bu kadar hata yapan il başkanını genel başkanı bir dakika koltukta tutmazda ondan
 İNCE
 26 Ocak 2021 Salı 00:17
CHP diye bir partinin olup olmadığı tartışılmalıdır. Genel başkan sultanlığına son verilen, Partide ön seçimi esas kılan, Üyelerle genel başkan seçimini esas alan bir partiye ihtiyaç doğmasına sebep olmuştur; CHP....Türkiye’de İKTİDAR dan demokrasi isteyebilmek için partinizde demokrasi olması lazım. Kendi evinizin içinde demokrasi yoksa millete demokrasi vaat edemezsiniz.Kemal Kılıçdaroğlu; "Hayırlı olsun diyeceğiz arkadaşlar. Parti kurmak serbesttir. İsteyen parti kurabilir" dedi. De bakalım deee sonsöz; YETER ARTIK SÖZ İNCE nindir...
 Doğrucu Davut
 25 Ocak 2021 Pazartesi 23:44
BİRAZ YUMURTA TOPLASIN :)
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz