MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de imza hareketliliği: İzmir’de kimler verdi, kimler yakın?
Politika
20 Temmuz 2018 Cuma 13:48

CHP’de imza hareketliliği: İzmir’de kimler verdi, kimler yakın?

Değişim ve olağanüstü kurultay için imza toplanmasının 5’inci gününde İzmir’de hareketlilik had safhada… Kentte şu ana kadar 15-18 bandında imza toplandı. Süreci yürüten aktörler isimleri açıklamıyor. Kulis bilgilerine göre imza veren ve vermeye yakın olan isimler netleşti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran seçimleri sonrasında içine girdiği olağanüstü kurultay tartışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçimleri partinin 8 puan önünde tamamlamasıyla birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında ‘değişim’ parolasıyla konumlanan ekip tarafından başlatılan imza hareketinde 5’inci güne girildi.

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yaptığı açıklamada notere giderek imza veren delege sayısının 526’ya ulaştığını ifade etmişti. İnce’nin aday olduğu son kurultayda devreye girerek seçimi CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na kazandıran kritik illerden olan İzmir’in yeni süreçte göstereceği refleks merak ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde, ‘Genel Başkan mecliste grubu yönetsin, İnce de partiyi yönetsin’ gibi bir öneri getiren partinin İzmir’deki önemli isimlerinden olan Alaattin Yüksel imza vermesinin ardından, ‘Muharrem Bey’in İzmir’den beklentisi yüksek. Kendisiyle telefonda görüştüm. 700’leri görüyoruz dedi. Biz de İzmir’de 40 delegeye tırmanırız’ açıklamasında bulunmuştu.

İZMİR'DE PATLAMA OLACAK!
Kentte imza hareketinin öncülerinden olan Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, parti içinde bir çatışma ve polemik konusu oluşmaması için delege isimlerini açıklamayacaklarını söyledi. Kavalar, 23 Temmuz Pazartesi’ye kadar gelişecek sürecin kritik olduğunu ifade ederken, ‘İzmir’de imza veren delege sayısı 15-18 bandında. İzmir’de patlama olacağını düşünüyoruz. Bu süreçte İzmir’den en az 20 imza daha gider. Toplam 35 imzaya ulaşırız’ dedi.

KİMLER İMZA VERDİ, KİMLER VERECEK?
Genel merkez yöneticileri kanalıyla İzmir’deki çok sayıda delegeye ‘imza vermeyin’ baskısının yapıldığı parti kulislerinde konuşuluyor. Öte yandan imza verenlere ise ‘geri çekin’ talimatının geldiği öğrenildi. Şu ana kadar Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, Ödemiş İlçe eski Başkanı Mehmet Birlik, Kudret Yiğit, Banu Ayhan, eski Milletvekili Sedat Uzunbay, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin,Foça İlçe eski Başkanı Günal Biçer imza verdi. 

Genel merkez tarafından yapılan tutarsız açıklamaların Kılıçdaroğlu’ndan yana olan ve kararsızlık yaşayan delegede ‘bir an önce gideyim imzamı atayım’ düşüncesini oluşturduğu öne sürüldü. İzmir’den daha çok sayıda sürpriz ismin değişimden yana tavır sergileyeceğinin beklentiler arasında olduğu aktarıldı.

Ödemiş’te İlçe eski Başkanı Nazan Dönmez’in imza vermeye direndiği belirtildi. Dönmez’in ismi yerel seçimlerde adaylık noktasında dillendiriliyordu.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sonra değişim vurgusu yapması süreçte en dikkat çeken gelişmelerden birisiydi. Menemen İlçe Örgütü ve kurultay delegeleri üzerinde büyük etkisi olan Belediye Başkanı Şahin’in ilçenin tavrını gösterdiği ifade ediliyor. Buna göre ilçedeki delegelerin değişim yönünde refleks göstermesine kesin gözüyle bakılıyor. Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak’ın ve Ufuk Anık’ın imza vermeye çok yakın olduğu aktarıldı.  

Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz’ın da imza verme aşamasında olduğu ifade edildi. Asla vermeyecek kişilerin imza atmasının da gündemde olduğu dile getirildi. İzmir’de yüzde 50 sınırının geçilmesinin ve Türkiye’de 650 imzaya yaklaşılmasının örgütlerde psikolojik bir etki yaratacağı partide konuşuluyor.  Genel merkez yöneticilerinin imzaların toplanmadığı yönündeki açıklamaların manipülasyon olarak değerlendirildiği belirtildi.

Kadın Kolları MYK’sında yer alan Perihan Yardımcı’nın, Karabağlar İlçe eski Başkanı Polat Manduz’un, Şamil Sinan An’ın, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın imzaya çok yakın olduğu öğrenildi.

DELEGE KOCAOĞLU’NDAN TELEFON BEKLİYOR!
İzmir’deki en belirleyici dengenin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun sürece aktif bir şekilde girmesi olarak yorumlanıyor. Kocaoğlu’nun ağırlığına ayrı bir parantez açan azımsanmayacak bir kitlenin olduğu ifade edildi. Kocaoğlu’nun değişim çağrıları yapmasına rağmen çok sayıda delegenin telefonla gelecek bir işaret beklediği belirtildi. Son günlerde Kocaoğlu’nun sürece iyice dahil olduğu ve delegeleri imza verilmesi noktasında yönlendirdiği öğrenildi. Kocaoğlu etkisiyle kentte imza verenlerin sayısının ikiye katlanacağının beklendiği vurgulandı.

SAV DA TOPA GİRDİ!
Öte yandan geçtiğimiz partisinin eski Genel Sekreteri Önder Sav’ın da aktif olarak sürece katıldığı kulislere yansıdır. Sav’ın delegeleri arayarak İnce’ye imza topladığı iddia edildi. Görev sürecinde genel sekreterlik görevini çok etkili bir şekilde yürüten Sav’ın hala  delege üzerinde bir ağırlığı olduğu belirtildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz