MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genel Başkan Yardımcısı Erkek'ten son açıklama: Genel Merkez muhaliflerin restini gördü!
Politika
20 Temmuz 2018 Cuma 17:17

Genel Başkan Yardımcısı Erkek'ten son açıklama: Genel Merkez muhaliflerin restini gördü!

Olağanüstü kurultay için yeterli imza sayısına ulaşıldığı öne sürülürken Bilecik Milletvekili Tüzün, “Saat 18:00’de açıklama yapacağız” dedi. Tüzün daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 604 imzaya ulaşıldığını ifade etti. Böylece kurultayın gerçekleşmesi için 31 imzaya ihtiyaç var.

Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir bütün olarak kararnamelerle şekillendiriliyor, kalıcı bir OHAL devleti kurulmak isteniyor. Temel hak ve özgürlükler artık güvence altında değil. 24 Haziran seçimlerinde yeniden seçilen bir milletvekilimiz ile bir parti meclisi üyemiz açıkça hukuka aykırı bir şekilde Maltepe ve Silivri Cezaevinde siyasi rehin olarak tutuluyor. Ülkemizin temel sorunları keyfi tek adam rejimi altında her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Bu süreçte önümüzde yerel yönetim seçimleri duruyor.

Böyle bir süreçte demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürebilecek en büyük güç olan Partimizin olağanüstü kurultay gündemiyle daha fazla tartışılmaması topluma karşı bir sorumluluğumuzdur. Parti Meclisi üyemiz Sn. Gaye Usluer’in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00’a kadar Genel Merkezimize sunulması; Partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması; hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir.

Yarın saat 11.00’da 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır."

TÜZÜN'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Muhalifler adına süreci yürüten isim olan milletvekili Yaşar Tüzün ise sosyal medya hesabından, " Partimizin Tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli Kurultay Delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir." açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz