MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li 11 belediye başkanından ortak 'sokağa çıkma yasağı' çağrısı!
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2020 Perşembe 11:18

CHP'li 11 belediye başkanından ortak 'sokağa çıkma yasağı' çağrısı!

CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ortak bir açıklama yaparak corona virüsü salgını ile mücadele için geri dönüşü mümkün olmayacak adımlar atılmaması yönünde uyarılarda bulunarak “ya sokağa çıkma yasağı ya da tam-tecridi kapanma uygulansın” çağrısı yaptı.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Tekirdağ ve Hatay) ortak bir açıklama yaparak koronavirüs salgını ile mücadele için “öneri ve çağrılarını” sıraladı.

Buna göre 11 belediye başkanı, salgının yayılmasını engellemek için sokağa çıkma yasağının tam olarak uygulanması ve Covid-19 testlerinin evlerde yapılması çağrısı yaptı.

“Yerel yönetimlerin acil olarak ihtiyaç duyduğu ekonomik önlemler” de sıralandı:

Borçların 2020 yılı için ertelenmesi, belediyelerin bütçe payları ve borçlanma limitlerinin artırılması, toplu ulaşıma hazine desteği ve toplu taşıma araçlarında kullanılan akaryakıttan ÖTV alınmaması, faturalar üç ay için erteleneceği için faizsiz ve geri ödemesi 6 ay sonra başlayacak kredi sağlanması, yasaklar sebebiyle toplanamayan Belediye Meclisi’nin online olarak çalışmalarına yeniden başlaması, maske dağıtımının belediyeler eliyle yapılması, 24 Nisan’da başlayan Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine belediyelerin ulaşması.

23 NİSAN'DA EVLERDEN VE BALKONLARDAN İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK
Belediye başkanları aynı zamanda 23 Nisan akşamı saat 21:00’de herkesin evleri ve balkonlarından İstiklal Marşı okuması çağrısı yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ercan
 16 Nisan 2020 Perşembe 12:37
Vatandaşların şirketlerin sıkıntılarından bahsediliyor ama kimse belediyelirin büyük ölçüde gelirlerinin etkilenmesinden bahsetmiyor.Belediyelerin de bir çok mali yükümlülüğü var.Yerel yonetimlerde yaşanacak büyük sıkıntı direkt yaşamımızı etkileyecek boyuta gelme tehlikesi var eğer bu süreç uzarsa,Uzayacak gibi de görülüyor zaten bu anlayış devam ederse.Sağlık bakanının bu isi kontrol altina aldik manasina gelen cümleler kurmasıyla şehir kalabalıkları bir anda arttı Herkez cuma gecesinden bahsetti ama ınanın üç gündür o geceden daha büyük kalabaliklar var dışarıda.Görünen köy klavuz istemez.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz