MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Bakan’dan 9 Eylül çıkışı: Sabote edilmek istendi!
Politika
10 Eylül 2017 Pazar 14:20

CHP’li Bakan’dan 9 Eylül çıkışı: Sabote edilmek istendi!

İzmir Milletvekili Bakan, 9 Eylül kutlamalarında tekbir getirilmesi için, “Tören alanına alınan 30-40 kişilik bir grup 9 Eylül'ün manasına ve ruhuna aykırı olarak tekbirler getirmiş. Açıkça İzmirlilerin 9 Eylül kutlamaları sabote edilmek istenmiştir” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan 9 Eylül kutlamalarında Valilik önünde vatandaşlar arasında yaşanan kısa süreli gerilim hakkında açıklamalarda bulundu.

Selçuk’ta gerçekleşen İZBAN töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aleyhinde atılan sloganlara kızarak kürsüyü terk etmesinden bir gün sonra İzmir Valiliği önündeki protokol selamlaşması soğuk yapıldı.

KARŞILIKLI SLOGANLAR ATILMIŞTI

9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl töreni için Valilik önünde toplanan vatandaşlardan bir kısmı Mustafa Kemal’in askerliyiz sloganı atmıştı. Daha sonra bir kısım vatandaştan da Recep Tayyip Erdoğan sloganları gelmişti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın da yer aldığı tören alanında daha sonra ‘İzmir laiktir laik kalacak’ sloganları atılınca karşıt görüşlü vatandaşlar da ‘Ya Allah Bismillah Allahu Ekber’ diyerek tekbir getirmişti.

PROVOKASYONU ŞİDDETLE KINIYORUM

Milletvekili Bakan bu yaşananları değerlendirdi ve “9 Eylül İzmirimizin esaretten kurtuluş günüdür. Bu kurtuluşun mimarı hiç şüphesiz ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürktür. İzmirliler her sene 9 Eylülü büyük kurtarıcımız Atatürk'e minnet duygusuyla kutlarlar. Kutlamalarda Ulu Önderimiz yad edilir. Bu seneki kutlama töreninde İzmirlilerin 9 Eylülde Atamıza olan sevgisine ve şükranına gölge düşürülmek istenmiştir. Tören alanına alınan 30-40 kişilik bir grup 9 Eylül'ün manasına ve ruhuna aykırı olarak tekbirler getirmiş. Recep Tayyip Erdoğan sloganları atmıştır. Açıkça İzmirlilerin 9 Eylül kutlamaları sabote edilmek istenmiştir. Bu yaklaşım İzmirlilerin haklı tepkisiyle karşılaşmış, İzmirliler Atamıza olan bağlılıklarını haykırarak karşılık vermişlerdir. 9 Eylül demek İzmirimizin Ulu Önderimiz Atatürk öncülüğünde kurtuluşu demektir.. Kutlamaları bu ruhla yaparız İzmirliler olarak. Bu ruha aykırı olarak dün 9 Eylül kutlamalarında yaşanan provokasyonu şiddetle kınıyor, bir daha yaşanmamasını diliyorum” açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz