MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Bakan'dan 'kentsel dönüşüm' sorusu
Politika
20 Şubat 2018 Salı 14:47

CHP'li Bakan'dan 'kentsel dönüşüm' sorusu

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki 3 mahalle yer alan 540 hektarlık alan ve 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Milletvekili Murat Bakan, herhangi bir bilimsel çalışma olmadan Bakanlar Kurulu'nun 2012 yılındaki kararıyla riskli alan ilan edildiğini belirttiği İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Cennetçeşme, Limontepe ve Uzundere bölgesinde yer alan 540 hektarlık alan ve 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarının, vatandaşların açtığı davalara rağmen devam ettiğini söyledi. Karabağlar ilçesinde yükselen rezerv kentsel dönüşüm konutlarını yapan şirketin, ilk etabı 'lüks konut' olarak satışa çıkardığını dile getirdi. Şirketin, konutlar için 400 bin liraya varan fiyatlar isterken; Karabağlar halkının, bölgede yaşayan ailelerin bu lüks konutlara geçmesinin mümkün olmadığını belirtti. Halkın, "Bu nasıl kentsel dönüşüm" diye sorduğunu kaydeden Bakan, düzenlemeden kaynaklı hak mağduriyeti yaşayanların tapu sorununun çözülmemesi durumunda haklarını arayacaklarını ifade etti.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Murat Bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Bakan önergesinde, "Bahsi geçen projelerin bitiminde, iddia edildiği gibi hak sahibi Karabağlar halkının bölgeden tasfiyesi mi planlanmaktadır? Bakanlığınız buradaki hak sahiplerinin haklarını korumak ve gözetmek adına tedbir almış mıdır?Satışa çıkmış konutların bölge halkının gelir düzeyine uygun bir fiyata çekilmesi için inşaat şirketine Bakanlık tarafından tavsiyede bulunulmuş mudur" sorularına yanıt istedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz