MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Başak’tan kongre öncesi net mesaj: Hak ettiysem gelip beni seçerler, hak etmediysem…
Politika
23 Kasım 2017 Perşembe 14:46

CHP’li Başak’tan kongre öncesi net mesaj: Hak ettiysem gelip beni seçerler, hak etmediysem…

İzmir’de adaylığını ilk açıklayan isim olan Konak İlçe Başkanı Başak, 26 Kasım Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesinde, “Hak ettiysem gelip beni seçerler, yok hak etmediysem zaten muhalif kanat var, gider oraya oy verirler. Örgütün vicdanına güveniyorum, tartışmam” dedi.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de sürecin ilk etabı olan mahalle delege seçimlerinin ardından 26 Kasım Pazar günü ilçe kongreleri start alacak.

Kentte 113 mahallesiyle yoğun bir mesai yaşayan Konak her kongre döneminde hareketli bir seçim maratonu yaşıyor.

Takvime göre 26 Kasım’da İzmir’de Urla ile birlikte delegelerin önüne sandık konulacak ilçeler arasında yer alan Konak’ta mahalle seçimleri çoğu noktada tek listeyle gerçekleşmişti. İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ise süreçte adaylığını ilk açıklayan isim olmuştu.

Kongreye sayılı günler kala Egedesonsöz’e konuşan Başkan Başak önemli açıklamalarda bulundu.

3’üncü döneme hazırlanan Başak görev süresi boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlere değinirken, kongreyi ve rakibini değerlendirdi.

KÜÇÜK MAHALLELERDE BAZI ARKADAŞLAR HESAPLAR YAPTI

Başak ilk olarak mahalle delege seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Başak, “Konak örgütü her zaman hareketlidir. Siyasetin nabzının attığı yerdir. Buna rağmen yapılan delege seçimlerinde mahallelerimizde sorun büyük ölçüde yaşanmadı. Büyük ve yoğun siyaset yapılan mahallelerde sorun beklenirken küçük yerlerde bazı arkadaşlar hesaplar yaptı. Her şeye rağmen sorunsuz diyebileceğimiz bir seçim süreci yaşadık. Bu hem bizim hem Konak Örgütü adına memnuniyet vericiydi” dedi.

BAŞAK’TAN SEMA PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR: GEREĞİNİ YAPMIŞTIR!

Belediye başkanları ve örgütün arasındaki ilişkiye değinen Başak Konak’tan örnek verdi. Başak, “Bence yerel yönetimler ve örgütün arasındaki durum Konak’taki gibi olmalı. Herkes işini yapmalı. Tüm samimiyetimle söylüyorum Sema Hanım bu süreçte genel başkanın ortaya koymuş olduğu tavır noktasında hareket etti. Birbirimizi tanıma ve anlama noktasında bir yakınlaşma samimiyet doğurdu. Söylediklerimde samimi olduğumu, bireyselliğe yönelik bir siyasetçi olmadığımı kendisi de anladı. Bu anlayışı gördükten sonra Sema Hanım bizi kucakladı. Elimizden geldiğince biz de bu uyumu sürdürdük. Ben daha önceki kongrede belediyenin görmeyin gözü olacağız demiştim. Belediye her zaman her yeri göremeyebilir.  Örgüt her mahallede olduğu için belediyenin görmeyen, kör açısının gözleri olacağız. Bu süreç de buna yönelik olacak. Birbirimizle sürekli diyalog halinde olacağız. Delegasyon sürecinde de tüm samimiyetimle söylüyorum. Sema Hanım’a gösterdiği tavır için teşekkür ediyorum. Gereğini yapmıştır. Net bir tavırla hareket etmiştir. Konak’ta belediye başkanı kendi işini, ilçe başkanı kendi işini yapıyor” diye konuştu.

HAK ETTİYSEM SEÇERLER, HAK ETMEDİYSEM GİDER MUHALEFETE OY VERİRLER!

Kongre sürecine ilişkin açıklama yapan Başak, “Ben delegasyon oluştuktan sonra kimseye hiçbir şekilde mesaj atmadım. Sadece adaylığımı açıkladım. Herkesi kendi özgür iradesine bıraktım. Bir tane delege ‘Başak beni aradı ve oy istedi’ diyemez. 3 buçuk yıldır siyaset yapıyorum. Söylemem gereken ne varsa pratiğe döktüm. Bir şey söylemem, konuşmam gerekmiyor. Vicdan sahibi bu delegasyon ne yapacağını bilir.  Benim yaşadığım tüm olumsuzluklara rağmen beni koltuğa oturtan bu delegasyon vicdan sahibidir. Hak ettiysem gelip beni seçerler, yok CHP Konak Başkanlığı’nı hak etmediysem zaten muhalif kanat var, gider oraya oy verirler. Biz de demek görevimizi iyi yapmamışız deriz kendimizi sorgularız. Sade bir partili olarak aynı mücadelemi hiç tereddütsüz devam ettiririm. O kazandı bu kazandı diyerek küsenlerden olmadık. Atıldım bu partiden gitmedim” dedi.

KİMSE ‘ŞAKİR BAŞAK’TAN KURTULDUK’ DEMESİN!

“2 sene il genel meclisinde bağımsız olarak CHP koltuğunda oturdum” diyerek sözlerine devam eden Başak, “Tüm gruplarına da katıldım. Kimse cesaret edip de bana ‘sen bu gruba giremezsin’ demedi. Dolayısıyla bizim partililiğimiz resmi törende belli oldu. Biz resmi geçitten geçtik. CHP dışında hiçbir siyasi parti hareketi içinde bulunmadım. Saflarımı terk etmedim. Bugüne kadar bu partiden bir tek kuruş faydalanmadım. Ne ailem ne çocuklarım ne kardeşlerim menfaat sağlamadı. Bunun net olarak altını çiziyorum. Bu siyasi hareket içinde görev alma sebebim; vatanperverlik duygusu, bir gerçek Atatürkçü duygusudur. Bir yurttaş ve baba bilinciyle burada olmam gerektiği için mücadele veriyorum. Çünkü şahısların yaptığı hata doğrultusunda terk edilecek bir temel değil. ‘Ben buna kızdım, burayı terk ediyorum’ deme lüksümüz yok. Atatürk, ‘iki temel eserim var biri CHP biri Türkiye Cumhuriyeti’dir’ diyor. CHP bana Atatürk’ün mirasıdır. Beni bu mirastan kimse kovamaz. Kovuldum da gitmedim, atıldım da gitmedim, gitmeyeceğim de… Şimdi çocuklarım benimle beraber. Çocuklarımı yoğuruyorum. Öyle lafla olmaz. Ben buradan belli bir zaman sonra göçüp gideceğim. Ama yerime bırakıyorum. Hiç kimse ‘Şakir Başak’tan kurtulduk’ demesin. 3 tane Şakir Başak da geride bırakıyorum. Asla bu düşünceyi yere düşürmeyeceklerine inanıyorum. Bu örgütle beraber çocuklarımız da yoğruluyor” diye konuştu.  

ÖRGÜTÜN VİCDANINI TARTIŞMAM!

Pazar günü gerçekleşecek kongre özelinde önemli açıklamalar yapan Başak, “Örgütün vicdanına güveniyorum. Örgütün vicdanını tartışmam. Uydu delegeliği diye talihsiz bir mesaj atmışlar. CHP örgütü ve delegasyonu bunu hak etmiyor. Sivas, Erzurum kongresini yapmış bir delegasyona uydu demeyi talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Arkadaşlar inşallah bunu düzeltirler” dedi.  

GÜN MİLİTANLAŞMA GÜNÜDÜR!

Seçim öncesinde örgüte mesaj veren Başak, “Gün militanlaşma günüdür. Militan olarak hareket etme günü. Yurttaş bilinciyle, benliğinden, senliğinden sıyrılmış biz anlayışını ortaya koyan militanlaşma günü. Ben delege oldum, yönetime girdim, anlayışını sergileme günü değildir. Burada sayı belli. Herkesi mutlu etmek mümkün değil. Biz burada bugüne kadar ülkenin hassasiyetini dile getirecek, oturduğumuz koltuğun hakkını verecek bir duruşu sergilemiş miyiz, sergilememiş miyiz? Bütün delegasyondan ricam bu; vicdanlarının sesini dinlesinler hak ettiysek oy versinler hak etmediysek değiştirsinler. Bahsettiğim temelin üstünde kim varsa bizim ağabeyimiz, kardeşimizdir. Bizde bireysellik yok. 2019 yılının Türkiye için bir ölüm kalım olacağını bilen herkesle beraberiz. 2019’da yüzde 51’i bir araya getirecek aday için seçilirsek seferber olacağız. Köprüsü olacağız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Burada kim birleşiyorsa dün beraber siyaset yapmamış olabilirim, bugün ortak paydada bir araya gelmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Bu tarihi sorumluluğumuzdur. Biz bunu gerçekleştiremezsek vebalin altından kalkamayız. Anadolu bu ışığı bekliyor” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz