MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Başkan Dalgıç: Çeşme halkıyla arama kimse giremez!
Yerel Yönetimler
11 Aralık 2018 Salı 13:15

CHP’li Başkan Dalgıç: Çeşme halkıyla arama kimse giremez!

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, “2014 yılından itibaren 6 seçim 1 darbe girişimi gördük. Bu 6 ayda bir aksiyon yaşamak gibi bir şey! Sıkıntılı süreçler yaşadık. Ama 2019 yılı Çeşme’nin her alanda yükselişi olacak. Önümüz çok açık. Beyaz sayfalar var. Projeler, engellemeler aşıldı artık. Benim Çeşme halkıyla arama kimse giremez. İletişimimiz vardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Engellemeleri aşmak da bir yetenektir. Biz ufak bir Çeşme ailesiyiz. Ben her zaman sosyal barışa önem verdim” dedi.

EGEDESONSÖZ- Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Dalgıç, birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Başkan Dalgıç 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler hakkında konuşurken net mesajlar verdi. İlçesinin durumu özelinde detaylı bilgilendirme yapan Dalgıç, projeler noktasında açıklamalarda bulundu. Yeni döneme dair de öngörüsünü paylaşan Dalgıç iddialı konuştu.

BİZDE EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN TL!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını açıklamasını değerlendiren Dalgıç, “Çok açık dille şunu ifadeyim; 2014’ten beri belediyede çalışan işçilerimize zaten asgari ücretin üzerinde maaş veriyorduk. İlk geldiğimde yüzde 20 zam yaptık. Sonrasında belki sendikal tarihte ilk olarak yüzde 120 zam yaptık. Çeşme Belediyesi’nde 2 bin 200 TL değil 3 bin TL’nin altında maaş alan çok azdır. Taşeron işçilerimiz bile bunun üzerine maaş alıyor. Genel başkanımıza katılıyorum. Siyasi partimin görüşü emek en yüce değerdir. Biz Çeşme Belediyesi olarak bunu zaten uyguluyorduk” dedi.

BEN HER ZAMAN SOSYAL BARIŞA ÖNEM VERDİM
İlçesi özelinde gerçekleştirilen çalışmalara değinen Dalgıç, “2014 yılından itibaren 6 seçim 1 darbe girişimi gördük. Bu 6 ayda bir aksiyon yaşamak gibi bir şey! Sıkıntılı süreçler yaşadık. Ama 2019 yılı Çeşme’nin her alanda yükselişi olacak. Önümüz çok açık. Beyaz sayfalar var. Projeler, engellemeler aşıldı artık. Benim Çeşme halkıyla arama kimse giremez. İletişimimiz vardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Engellemeleri aşmak da bir yetenektir. Biz ufak bir Çeşme ailesiyiz. Ben her zaman sosyal barışa önem verdim. Sendendir bendendir anlayışıyla bakmadan biz sorunları çözmeye çalışıyoruz. Toplum da buna bakıyor. Sorunun çözülmesini istiyor” açıklamasını yaptı.

1 MİLYON NÜFUSLU ÇEŞME’NİN Mİ OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEKSİNİZ?
“Ben plajlar için 4 yıl için uğraşıyorum” diyerek sözlerini sürdüren Dalgıç, “Oraya vatandaşları çağırıp protesto yapabilirdik, billboardlar yaptırırdık, sırtıma afiş asardım. Önemli olan bu sorun aşıldı mı? Aşıldı. Hak aramak en kutsal görevdir. Ama kavga yöntemini seçmemek lazım… Çözerek gitmeye çalışıyorum. Toplum bunu görüyor. Çeşme’nin otopark sorununu çözmek 1 aydır. Açık alan var mı? Var. Devletin tasarrufunda. İstedik mi? İstedik. Olur, verilir ama zaman kaybediyoruz. 1 milyon nüfusa sahip Çeşme’nin mi otopark sorununu çözeceksiniz, 40 binlik Çeşme’nin mi sorununu mu çözeceksiniz? 1 milyonluk kentin otopark sorununu çözmek kolay değildir. Onu da belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

HERKES BELEDİYENİN GÖREV TANIMLARINI BİLMEK ZORUNDA
Eleştirilere yönelik konuşan Dalgıç, “Belediyenin görev tanımlarını herkes öğrenmek zorunda! Büyükşehir Belediyesi’nin, bakanlıkların, ilçe belediyelerin yetkileri nelerdir? ‘Çeşme’ye termal getireceğiz’ diyorlar. Termal zaten yüzyıllardır Çeşme’nin içinde. Önemli olan dünyada nasıl projeler var. Önemli olan bunları öne çıkarmak. Büyükşehir Belediyesi ile ciddi bir kür merkezi çalışması içindeyiz. Bu dönem içinde somut bir adım atılacak. Bunlar teknik konulardır. ‘Termal’i niye yapmadın?’ diyorlar. Termal yapılacak. Taş ocakları, balık çiftlikleri var. Duyarlı vatandaşlarla bu sorunları çözmek istiyoruz” dedi.

KAVUN, KARPUZ O PLAJA GİRMEYECEK!
Yeni dönemde girişi ücretsiz olacak Ilıca Plajı hakkında konuşan Dalgıç, “Şu an hazırlıklarımız tam. 2019 yılından sonra tüm işletmeleri yolun altına koymak istiyoruz. Ürünleri belediye işletmelerinden alacaklar. Çok güzel olacak. Biz geçen sezon tüm şezlongları almıştık. Şimdi ilaveler olacak. Personellerimiz olacak. Kavun ve karpuz o plaja giremeyecek. Şezlonga para ödemeyeceksiniz ama içtiğiniz suya fahiş fiyatla olmamak kaydıyla para ödeyeceksiniz ve ihtiyaçlarınızı gideceksiniz. Plaj 24 saat açık olmayacak. Belli saatten sonra kaldırılacak, temizlikleri yapılacak. Bu yaz herkes orasını çok daha düzgün, kontrollü ve ücretsiz olarak görecek” ifadelerini kullandı.

ADAY ADAYLARINA ÇAĞRI
İşleyen siyasi sürece değinen Dalgıç, aday adayları üzerinden, “Belediye başkanlığına devam ediyoruz. Demokrasinin gereği de budur. Mutlaka arkadaşlarımız çıkacaktır. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarımdan ricam var. Kimsenin özeline yönelik suçlayıcı bir tavra girmeden çalışmalarını yürütsünler. Bir proje üretirken sokakta rahat yürümek lazım” dedi.

‘ÇEŞME BETONLAŞTI’ DİYEN HERKESLE METRE METRE TARTIŞMAYA HAZIRIM
Dalgıç, “Benim yapamadığım birkaç iş de var. Planlama aşamasıdır, kamulaştırma işleridir gibi konulardan dolayı yapamadık. Belediye olarak alan yaratırken çok ciddi kamulaştırma bedelleriyle karşılaşıyoruz. Çeşme merkezde Sakız’a bakan yüzünü birleştirecek bir projemiz vardı. Her şeyi bitti. Kamulaştırmadan bekledi. Büyükşehir Belediyesi ile alt yapı çalışmaları yapılacağı için beklentiye girdik. Yapılamamasının sebepleri bulardır. Turizm yatırımlarının çok hızlandığı bir dönem olacak. Ama bu yüksek yüksek binalar yapmak değildir. ‘Çeşme betonlaştı’ diyen herkesle metre metre tartışmaya hazırım. ‘Mimari bozuldu’ diyen herkesle tartışırım. Çok samimi söylüyorum. ‘Başkan olarak imar planlarında hata yaptın’ diyen herkesle tartışırım. Biz yeni yerler açmıyoruz, olan yerleri devam ettiriyoruz. Çeşme’de 300 kilometre kare olan alanın 250 kilometre karelik alanı boştur. Çeşme’yi mimari olarak güzel yönettik. ‘Binalar yükseldi’ deniyor. Biz hiçbirinin altına imza atmadık. Bizim meclisimizden kat arttırıcı bir tane karar çıkmadı, çıkmayacaktır. Zaman içinde yapılan planlar kazanılmış haklardır” açıklamasında bulundu.

İZMİR’İN AZİZ KOCAOĞLU’NA BAĞLILIĞI ÇOK YÜKSEK
Yerel seçimlerde partisinin bir sıkıntı yaşamayacağını ileri süren Dalgıç, “CHP’nin sinerjisi şu an çok yüksek. Sadece Çeşme bölgesinde siyaset yapan biri değilim. İzmir’in sinerjisi çok yüksek. İzmir’in Aziz Kocaoğlu’na bağlılığı çok yüksek. Bir kentin yöneticisine bu kadar bağlılığını dürüstlük, verdiği güvenle ölçülür. Partimizin İzmir’de sıkıntı yaşayacağına hiç inanmıyorum.  Genel merkezimiz değerlendirmeler yapıyor. Ama en büyük değerlendirmeyi İzmir kamuoyu yapacaktır. Aday adaylığı süreci adaylığa dönecektir. Bu sürece katkı sunacak yapı yine İzmir’de yaşayan insanlardır. Belli araştırmalar yapılıyor. Genel merkez tarafından inceleniyor. Mutlaka ortaya bir tek aday çıkacaktır. Ocak’ın ilk haftasında adaylar belirlenecek ve çalışmaya başlanacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Çeşme'de kıyılar halka açık mı?
 11 Aralık 2018 Salı 17:56
Çeşme'deki bütün ücretli beach clubların önünden -tesisin olanaklarını kullanmadan- denize girebilmeliyiz. Buralardaki body guard terörüne son verilmeli. Bu durum kanunen tamamen belediyenin sorumluluğunda olmayabilir ama belediye en azından çözüme destek verebilir. Yukarıda Before Sunset örneği verildiği için söylüyorum. Geçen yaz Çatalazmak Plajında Before Sunset plajının kumsalında bile yürümemize izin verilmedi. Oysa denize sıfır olarak konumlanan bu işletmeler hak ihlali yapıyorlar. Kıyı Kanunu’nun 4. ve 5. maddeleri gereğince bu tür işletmelerin kıyı kenar şeridi ile arasında en az 50 metre mesafe bulunması gerekiyor. Bu mesafenin kanunen herkese açık bir alan olması gerekir. Kısacası denize 50 metreden daha yakında verilen hizmetler aslında yasal değildir. Bu alanda denize girmek, güneşlenmek için giden kişilerden ücret talep edilemez. Ama ne yazık ki bu konuda hakkınızı aramaya kalksanız, polis ya da zabıta çağırmaya kalksanız, kimse ilgilenmez. Dahası şiddete uğrayıp sinirleriniz bozulabilir. Şunu da tekrar belirteyim, bu işletmelerden ücretsiz yararlanmak derken, şezlong, şemsiye, tuvalet, duş kullanmak ya da mangal yakıp karpuz kesmek değil sadece ve sadece havlunuzu, terliğinizi kıyıya bırakıp denize girebilme ve ya da sahilde yürüyebilme hakkından bahsediyorum.
 Çeşmeden gördüğüm
 11 Aralık 2018 Salı 14:56
Ovacıkta before sunset beach yolu 3 yıldır kaymak gibi asfalt,yolun komşusu 10 bin kişinin yaşadığı sitelerin yolu hala 20 yıllık bozuk yamalı ve stabilize. Yol ayrımı Çeşme yönünden gelirken çok net görülür. Sermaye ve halk arası farkı görürsünüz. Aynı Beachin 4 yıllık kaçak iskelesi yıkılmadan duruyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz