MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Bayır, Başkan Çam’ı hedef aldı: Bugün itibarıyle benim başkanım…
Politika
11 Eylül 2017 Pazartesi 11:00

CHP’li Bayır, Başkan Çam’ı hedef aldı: Bugün itibarıyle benim başkanım…

Parti Koordinatörü Bayır, Güzelbahçe’de gerçekleşen mahalle delege seçimleri sonrasında İlçe Başkanı Çam’ın tarafsızlığı bozduğunu söyledi ve “Bugün itibarıyla benim ilçe başkanım değildir kendileri” dedi. Başkan Çam ise, “Cevap verme gereği duymuyorum. Üzüldüm” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) işleyen olağan kurultay süreci kapsamında mahalle delege seçimlerinin startı verildi.

İzmir’de metropoldeki ilçe örgütlerinden Bornova, Çiğli, Konak, Karabağlar, Bayraklı, Buca ve Güzelbahçe’de partililer sandık başına gitti.

Az sayıda mahallesiyle merkezin en küçük ilçelerinden olan Güzelbahçe’de delege seçimleri bir günde başladı ve bitti.

Çelebi Mahallesi'nde İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Altan İnanç'ın bulunduğu beyaz liste, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın parti koordinatörü olan eşi Tülay Bayır'ın yer aldığı kırmızı listeye fark attı. İnanç'ın listesi 98, Bayır'ın listesi 29 oy aldı. Böylelikle partinin etkili ismi Bayır kendi mahallesinde delege seçilemedi.

BAYIR’DAN SERT ÇIKIŞ: BUGÜN İTİBARIYLA BENİM İLÇE BAŞKANIM DEĞİLDİR!
Gelişmelerin ardından Bayır sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam’ı üstü kapalı bir şekilde hedef aldı. Bayır, Çam’ın delege seçimleri öncesinde üyelere SMS attığını ve tarafsızlığını bozduğunu isim vermeden ima etti. Bayır, “İlçe başkanı delege seçimlerinde tarafsız olmalıdır. Üyelere şu listeyi destekleyin diye mesaj çekmemelidir” dedi.  Daha sonra paylaşımın altına karşılıklı yorumlar atıldı. Bazı partililer Başkan Çam’ın mesajlarda ilçe başkanı sıfatını kullanmadığını belirtti. Bunun üzerine Bayır, “Çok doğru 1000 üye varken 5000 üye oldu yeni üyelerde Kazım beyi tanımaz, ayrıca ben isim vermedim, niye üzerinize alındınız? İlçe başkan adayları delege seçiminden sonra adaylığını açıklar, delege seçiminde ilçe başkanı tüm üyelerin başkanıdır. Bugün itibarıyla benim ilçe başkanım değildir kendileri” dedi.

ÜZÜLDÜM!
Açıklamalar sonrasında Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Egedesonsöz’e konuştu. Çam, “Ben medya üzerinden milletvekilimin eşi Tülay Hanım’la tartışmak istemem. Cevap verme gereği de duymuyorum. Görüşüdür. Ama ‘Artık benim ilçe başkanım değildir’ demesine de üzüldüm. Okumuyorum, ,ilgilenmiyorum. Dün kazanan partimiz oldu. Partimizi büyüteceğiz. Biz herkesi kucaklamaya devam ediyoruz.  Demokratik haklarıdır. Tülay Hanım hakkını kullandı. Mahallesinden liste çıkardı. Tülay Hanım değerli milletvekilimin eşidir. Milletvekilimiz her zaman partimiz için çalışıyor. Bizler milletvekili seçilmesi için meydanlarda çalıştık. Biz bu partinin hamalıyız. Bize ne görev verilirse gece gündüz, kapı kapı koştururuz. Bizim görevimiz budur. Biz sosyal medya üzerinden partililerimizi eleştirmeyiz. Bir şey varsa gelir konuşuruz. Tülay Hanım ilçe örgütümüze çok yakın bir yerde oturuyor. İsterse gelir çayımızı içer konuşuruz. Bir sorun varsa aramızda da çözeriz, herhangi bir sorun da yok. Bunlar Tülay Hanım’ın görüşleridir. Saygı duyarım. Ben sosyal medyada bir partilimi ve milletvekilimin eşi için bir söz söylemem. Bize yakışık almaz. Ben Tülay Hanım’a cevap vermem” açıklamasını yaptı.

ADAYIM DA DEĞİLİM DE DEMEDİM!
Çam kendi adaylığıyla ilgili ise, “İlçe başkan yardımcısı arkadaşımız ‘adayım’ diye çıktı. Bunlar delege seçimleri yapılır sonra konuşulur. Benim de ilçe yönetiminin de görevi örgütü mahalle delege seçimlerinden sonra ilçe kongresine götürmektir. Bizim görevimiz budur. Delege seçimlerimiz biter, sonrasında adaylıklar açıklanır. Yine benim ilçe başkanı olarak görevim 3 ay sonra yapılacak ilçe kongresine örgütümü taşımaktır. Kongrede de adaylarımız çıkar yarışırlar. Partimize yakışır şekilde kongremizi yaparız. Ben adaylığımı hiç açıklamadım. Adayım da aday değilim de demedim. Hep söyledim. Biz delege seçimlerimizi yapalım, adaylıkları örgüt verir. Örgütümüz, ilçe yöneticilerimiz, kadın ve gençlik kollarımız toplanır, kendi arasında kimin aday olacağını ön görürler, o arkadaş da aday olur. Yönetimim ‘Kazım Çam aday ol’ derse düşünürüm. Olma dedikleri dakikasında da çıkar açıklarım ‘örgütüm istemiyor, ben aday değilim’ diye söylerim” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan ilçedeki delege seçimleri sonucunda bazı tanınmış isimler de liste dışında kaldı. Güzelbahçedeki sandık sonuçlarına göre Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri Alpay Kandemir, Belediye Meclis Üyesi Keramettin Yüksel, Mustafa Gürkan, Cem Yıldırım, Uğur Yelekli, Vural Gezer ve Emre Özer gibi isimler delege seçilemedi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 partili
 12 Eylül 2017 Salı 13:46
Erdal kardeş sen sıcak evinde otururken o milletvekili eşi Tülay hanım köy köy partililere eğitim veriyordu.Ayrıca Tülay hanım liste çıkarmadı çıkaranlar listesine almış,acaba ilçe başkanıda eski ilçe başkanlarını,spor kulubü başkanını yazmak için girişimde bulunmuşmu.?yoksa baskın seçim yaparak prus zaferi mi kazanmış,partiyi kucaklamak ve tarafsız olmak zorundadırilçe başkanı belediye başkanına sırtını yaslayıp belediye telefonlarından üyelerini arayarak seni işten atarım tehditleriyle seçim yapılmaz.
 erdal
 11 Eylül 2017 Pazartesi 22:43
Milletvekilinin eşinin ne işi var delege seçimlerinde? üstelik 28 oy almışın topu topuna.. Kazım Çam'ı tanımam ama bu bayan eşi siyaset yaparken otursun eşine yardımcı olsun
 hasan
 11 Eylül 2017 Pazartesi 20:56
konak ilçe bakanı Şakir bey tekli mahallelere kendi adamlarını kayıt yapıp oyluyor sorunlu mahalleleri sona bırakıyor
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz