MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Beko'dan müzik emekçileri için ‘yardım’ çağrısı
Politika
29 Mart 2020 Pazar 11:55

CHP’li Beko'dan müzik emekçileri için ‘yardım’ çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Corona pandemik salgını nedeniyle alınan haklı tedbirler sonucu pek çok sektörde olduğu gibi günübirlik çalışan müzik emekçilerinin de işlerini yapamaz, para kazanamaz, hayatlarını sürdüremez duruma geldiklerini belirterek “Roman kardeşlerimiz zor durumda. Günübirlik çalışan müzik emekçilerinin mağduriyeti için acil önlem alınmalı. Evde kalalım ama kimse de evde açlıktan ölmesin!” dedi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsü Türkiye’de de giderek tedbirlerin daha da artırılmasını zorunlu kılarken pek çok emekçi para kazanamaz, hayatlarını evde bile sürdüremez hale geldi. Bunlardan birinin de genellikle Roman yurttaşların sektörü olarak bilinen müzik emekçileri olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, günübirlik çalışan binlerce müzik emekçisinin hayatlarını sürdüremez duruma geldiğini ifade etti.

MÜZİK EMEKÇİLERİNE ACİL YARDIM YAPILMALI
Roman yurttaşların kendisine ulaşarak yardım istediğini söyleyen Beko, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hayatını müzik yaparak kazanan müzisyen emeçiler çoğu zaman düzensiz, sigortasız ve günübirlik işlerde çalışıyor. Tüm dünyayı saran ve yayılma hızı ülkemizde de her geçen gün katlanarak artan Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler haklı olabilir ancak pek çok sektörü bitirip, bu sektörlerde çalışan milyonlarca emekçiyi evlerine ekmek alamaz duruma düşürmüştür. Devletin evde kalın çağrısı haklıdır ancak alınan ekonomik tedbirlerin yersizliği, yetersizliği, sokağa çıkmayınca aç kalacak milyonları düşünmeden alındığı da ortadadır. Devletin özellikle koruması gereken en korumasız ve sosyal güvencesiz kesimlerin başında gelen müzik emekçilerinin haklı çığlığı da maalesef ortadadır. Kayıtsız çalışan binlerce müzik emekçisi bu tarz zorlu süreçlerde daha çok mağdur oluyor. Sosyal devletin hele ki böyle bir küresel salgın durumunda tüm vatandaşlarını düşünerek gerekli yardımı yapması en temel vazifesidir. Tüm diğer kesimlerle birlikte Roman kardeşlerimizin haklı çığlıklarına kulak verilmesini, bu mağduriyetin acil olarak maddi olarak giderilmesini uzun vadede de güvencesiz çalışan bu yurttaşlarımıza güvence sağlayacak bir çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz. Yurttaşımız virüse yakalanmamak için evden kalsın ama evde de açlıktan ölmesin!” açıklamalarında bulundu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz