MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Engin’den liste çıkışı: Kimlerin aday olduğu önemli değil
Politika
25 Mayıs 2018 Cuma 13:46

CHP’li Engin’den liste çıkışı: Kimlerin aday olduğu önemli değil

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin seçimlerin ülke geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. Engin, “Şahıslarımızın, egolarımızın bir önemi yok. Kimlerin listede olduğundan çok kimlerden kurtulacağımız önemlidir” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin SonSöz TV’de yayınlanan Güne Bakış programına konuk oldu. Engin, milletvekili adaylarının sıralarının hiçbir önemi olmadığını belirtirken listelere giren ya da giremeyenlerin “kişisel hırslarından” kurtulması gerektiğini belirtti.

Engin, “Şahıslarımızın, egolarımızın, beklentilerimizin hiçbir önemi yok.  Parti içinde bizi sevenler, destek olanlar, bizim aday olacağımızı inananların bazı şeyleri unutması lazım. Tek odaklanmamız gereken konu var. Bu da iktidarın gönderilmesidir. Önümüzde bir beş yıllık süreç başlayacak. Bunun için de iyi çalışmalıyız. Kimin aday olduğu, milletvekili olduğu değil nasıl bir Türkiye’ye uyanacağımız önemlidir. 25 Haziran sabahında umutlarımızın yeşermesi, gerginliğin azalması, itibarımızın yükselmesi gerekiyor” dedi.

HER ŞEYİ SATTILAR
AK Parti Hükümeti’nin yıllar sonra CHP’nin dediklerini, vaatlerini uygulamaya başladığını belirten Engin, “ Diyoruz ki İzmir’de Göztepe Stadı’nı, Karşıyaka Stadı’nı şehir parkı yapalım. Ama onlar bildiklerini okudular. Stat yapmak istiyorlarsa Örnekköy’ü gösterdik. Ne yazık ki şehirlerin merkezine binaları dikiyorlar. Biz buraları kent ormanlarını, bahçeleri yaparak şehir merkezlerinden kopmasın istiyoruz. Şimdi çıkıp statları yeşil alanlara çevireceğiz diyorlar. Bizim bulunduğumuz noktaya yeni geldiler. Belediyelerimiz üniversite öğrencilerine burs verirken yasa, kanun düzenlemesi yaparak bunu engellediler. Kız çocuklarımızı, gençlerimizi tarikatlara yönlendirdiler. Belediyeler yurt yapmayacak da kim yapacak? Bunlara engel olan bir hükümet nasıl eğitimde düzenleme yapabilir? Ben il başkanıyken İzmir’de Karayolları arazilerini de bunlar sattı. Biz ‘yapmayın, etmeyin’ diye yalvardık.  Elektrik Fabrikası’nı da aynı şekilde gündeme getirdik.  AVM, işyeri yapacak arazi bulamazsınız ama şehir merkezlerindeki değerli arazileri sattığınızda geri dönüşü olmaz” diye konuştu.

EŞİT-ADİL DAĞITIM YAPILACAK
Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Engin, “OHAL nedeniyle toplum baskı altında. İnsanlar ‘bir şeyler düşünürsem suç olur mu’ diye düşünüyor. Kamu görevlileri, meslekleri olanlar işlerinden atıldı. TBMM’de komisyon kuruldu ama o da nasıl çalışıyor bilmiyoruz. İnsanlar nereye gidecekler? OHAL’den nüfusumuzun yüzde 80’i etkileniyor. Türkiye’nin normalleşmesi, hepimizin kucaklaşması lazım. Yeniden üretime, iş, aş sağlamaya ihtiyacımız var. Biz ‘AKP döneminin zenginlerine el koyacağız’ demiyoruz. Ama herkes fedakarlık yapacak. Bu ülkenin imkanlarından faydalanmayanlara eşit, adil dağıtım yapacağız. Bize ‘paranız var mı’ diyorlar. Bunu önceden de sordular. Fakat bizim önerilerimizi yerine getirmek için onlar paraları buluyorlar” dedi.

DÖRDÜNCÜ SIRAYI KABUL ETMEDİLER
CHP yüz yıllık partidir. Seçmen lütfen başkalarına itibar etmesin. Eksiği, gediği olabilir. Adaylara takılmayalım. Kimin aday olduğunun hiçbir önemi yok. Vatandaşlarımız bunlara dikkat etsinler.  Atatürkçü, ayrımcılık yapmayan, kadınlara, engellilere sahip çıkan bir partiyiz. Vatandaşlarımız oylarını burada toplasın. AKP’nin 16 yıl sonra ‘biz İzmir’de iktidar olacağız” demeleri gerçekçi gelmiyor. Eskiden İzmir’den her iki bölgeden dört milletvekilleri vardı. Şimdi bu sırayı kimse kabul etmemiş. Bize bilgileri geliyor. İzmirlilerin sandıkta sağduyuyla hareket edeceklerine inanıyorum. Adaylarımızın hepsi arkadaşımız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 muhalif
 25 Mayıs 2018 Cuma 21:30
kimse parti içinde çalışmasın ozaman. nasılsa oy veriliyor. emeğin hiç değeri yok. herifler tepeden iniyor.16 senedir bıktık be. Hep aynı söylem. madem önemli değil bırakın on secim olsun kim çıkarsa artık. yer mi anadolu çocuğu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz