MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de kritik gün: 5 ilçe başkanı istifa etti!
Politika
12 Ekim 2018 Cuma 10:38

CHP İzmir’de kritik gün: 5 ilçe başkanı istifa etti!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Çiğli, Menderes, Torbalı ve Aliağa ilçe başkanları da belediye başkanlığı aday adaylığına başvuruda bulunmak için istifa kararı aldı. Güzelbahçe İlçe Başkanı Çam ise belediye meclis üyeliği için istifa edeceğini belirtti.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 2019 yılında gerçekleşecek seçimler için aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor. Görevde olan isimlerin istifa etmeleri için son tarih 12 Ekim olarak ilan edilmişti.

Son günde istifa haberleri peş peşe gelmeye başladı. Beydağ, Karaburun, Çeşme, Dikili, Seferihisar ve Tire ilçe başkanlarının ardından Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur ile Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala istifa etttiklerini duyurdu.

ÇAM MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN İSTİFA ETTİ
Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye başkanlığı için değil belediye meclis aday adaylığı için istifa ettiğini belirtti. Çam, örgütte görevli ilçe başkanlarının meclis üyeliğine aday olabilmesi için yasal olarak istifa etmesi gerektiğini belirtti.

GÜMRÜKÇÜ: YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR
CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü görevinden istifa etti. Gümrükçü'nün Çiğli dışında Bergama'dan da aday adayı olabileceği öğrenildi.

Gümrükçü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Dostlarım... Yoldaşlarım... Bugün itibariyle üstlenmiş olduğum ilçe başkanlığı görevinden ayrılıyorum.

"Yürüyelim Arkadaşlar!" sloganıyla başladığımız bu yolculukta bizlere destek olan, iddiamızı ve heyecanımızı paylaşan tüm yoldaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum... Önümüzdeki yeni mücadelede partimizin ve İzmir halkının vereceği yeni görevlere hazırlanmak için kısa bir ara veriyorum... Dostlarım ve yoldaşlarım "Daha gidecek çok yolumuz var! ve biliyorum "bu böyle yarım kalmayacak!"

İKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ
CHP İzmir’de ilçe başkanlarıyla birlikte il yöneticilerinin bazıları da görevi bıraktı. İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay da istifa etti. Gaziemir’den siyasete katılan ve uzun yıllar bu ilçede yaşayan Değirmenci Konak’tan aday olurken Türkbay da Konak’ı tercih etti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nedensiz
 14 Ekim 2018 Pazar 11:23
Sayın ahmet pala kaybetmiş olduğu Menderes''i tekrar baskan adayı olarak kazanamaz artık CHP genclerin önünü açması lazım bunun içinde Mesut Taşdemir var alacak olduğu seçimi en az 4 dönem götürür buda 20 yıl demek 40 yaşında gencecik bir belediye başkanı için hep birlikte elele menderes için ayrımsız ve birleştirici mesut başkan için
 Deliormanlı
 14 Ekim 2018 Pazar 10:27
Menderes''te Mesut Taşdemir rüzgarı esiyor. Bir iki ay sonra kasırga olup önünde ne varsa alıp götürecek. Şüphesi olan beklesin görsün.
 Partili
 14 Ekim 2018 Pazar 02:18
Umarim parti yetkililerimiz adaylık için samimiyet sıcaklık alcakgonulluluk herkesle selamlasabilme gibi kriterleri göz önüne alirlar
 Mithatpasalilar
 14 Ekim 2018 Pazar 02:15
Menderes te seçimin anahtarı genç dinamik insanlarla iç içe olan, çiftçinin esnafın gencin yaşlinin kısacası her kesimin derdiyle dertlenip, sevinciyle mutlu olacak olan güleryüzle samimi ve sıcak kanlı Mesut beydir.
 Nurdan ispir
 13 Ekim 2018 Cumartesi 21:15
Partimiz adına hayırlısı neyse o olsun belediye aday adaylarına başarılar diler yolları açık olsun yeni ilçe başkanlarımızada başarılar dilerim üye olarak her zaman destek olacağız CHP atamızın partisi ilelebet devam saygılar
 bayraklılı
 13 Ekim 2018 Cumartesi 00:03
Hasan Karabağ aday olmayacakmış. Bayraklıda sürekli ilçe yönetimi ve belediyenin uyumlu çalıştığı söylenir.yapay başarıdan söz edilir. Madem böyle olduğu iddia edilir de başarılı ilçe başkanı niye belediye başkanlığı adaylığına layik görülmez!
 aliağalı
 12 Ekim 2018 Cuma 17:40
Aliağa da partiyi grupçuklara bölen ilçe yöneticilerini birbirine düşüren ilçe başkanıyla seçimi alamayız.
 Sade vatandaş
 12 Ekim 2018 Cuma 14:19
Menderesten Ahmet Pala nın CHP den seçimi kazanamayacağını herkesten duyuyorum. Başka bir aday olursa chp nin şansı daha çok olur.
 
 12 Ekim 2018 Cuma 14:17
Egekent'e metro yapacaksanız oy veririz. Yoksa uğraşmayın bile.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz