MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Karlıdağ: “Karar siyasidir ve bu demokrasi ayıbı AKP’nindir”
Politika
10 Aralık 2017 Pazar 20:09

CHP’li Karlıdağ: “Karar siyasidir ve bu demokrasi ayıbı AKP’nindir”

CHP İzmir Olağan İlçe Kongreleri takviminde sona yaklaşıldı.  İzmir’de 20’den fazla ilçede kongre tamamlanırken Bergama ilçe kongresinde divan başkanlığı yapan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, AK Parti iktidarına yüklendi.

CHP İzmir Olağan İlçe Kongreleri takviminde sona yaklaşıldı.  İzmir’de 20’den fazla ilçede kongre tamamlanırken Bergama ilçe kongresinde divan başkanlığı yapan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, AK Parti iktidarına yüklendi.

Sözlerine Kudüs ile ilgili yaşanan gerginliğe değinerek başlayan Karlıdağ, “Dünyada ve özellikle bölgemizde gerginliğin giderek arttığı, kritik bir dönem yaşıyoruz. Bugün yaşadığımız bölgeyi yeni ve daha yoğun bir kaosa sürükleyecek 'Kudüs' sorunu peydahlanmıştır. Emperyal güçlerin, dünyayı ve bölgeyi belirsiz bir karanlığa sürükleyecek oyunu karşısında, bölge barışının teminatı ve denge gücü olan Türkiye'nin çok dikkatli, akıllı ve moralli olmaya ihtiyacı vardır. Fakat bugün, Türkiye Cumhuriyetini ve Devletini bağımsız, saygın ve güçlü kılan Cumhuriyet inancı ve devrimlerinin yerle bir edilmek istendiği, kurumlarının ayaklar altında çiğnendiği ve zayıflatıldığı bir döneme şahitlik ediyoruz” dedi.

“YANLIŞ YERE BAKIYORSUNUZ!”
İçişleri Bakanlığının Ataşehir Belediyesi ile ilgili aldığı karara sert tepki göstererek sözlerine devam eden CHP’li Karlıdağ, “Ellerindeki kiri, Türkiye’nin kurucusu partisine, CHP’ye sürmek isteyenlere Bergama’dan sesleniyoruz. Cumhuriyet sevdalılarını korkutarak sindirmeye çalışanlar aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için verdiğimiz mücadelenin önüne geçemez. AKP iktidarı; suçlarını, yolsuzluklarını, vergi kaçakçılıklarını, ihanetlerini örtmek için gündemi değiştiriyor. CHP’li belediyeler bugün katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı ortaya koyuyor. Yanlış yere bakıyorsunuz! İçişleri Bakanlığı zorla istifa ettirilen AKP belediyelere baksın orada ne oldu? Suç ayıyorsanız, suçlu arıyorsanız işte onlar kentlerine ihanet ettikleri açık açık söyleyenlerdir, kentlerini parsel parsel peşkeş çekenlerdir. Seçilmiş belediye başkanlarını görevden alarak ‘milli iradeye darbe’ vuruluyor. AKP seçimle başaramadığını kayyum atayarak yapmaya çalışıyor. Bu karar siyasidir ve bu demokrasi ayıbı AKP’nindir” dedi.  

“YOKSULLUĞU YÖNETEREK İKTİDARDA KALAN BİR ANLAYIŞLA MÜCADELE EDİYORUZ!”
AK Parti iktidarının miladını doldurduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Karlıdağ, “Bugün Cumhuriyet devrimlerinin tek tek çökertilmek istendiği bir döneme hep birlikte şahitlik ediyoruz. Cumhuriyet bahçemizin yıldızları kadınlarımızı yok sayan, onları 2. Sınıf insan noktasında gören; çocuklarımızı aklın ve bilimin ışığından uzaklaştıran bir siyasal iktidara karşı mücadele ediyoruz. Memleketin köklü kurumlarını ve birikimlerini haraç mezat satarak, üretimden koparılan, her şeyin ithal edildiği bir ekonomik model ile ülkemiz ekonomisini sıcak para politikasına teslim eden bir iktidara karşı mücadele ediyoruz. Vatandaşının yastık altındaki altınına, dövizine göz koyan, fakat yurtdışında kurdukları şirketler aracılığıyla vergi kaçıran bir anlayışa karşı mücadele ediyoruz. Yoksulluğu yok etmek isteyen değil, yoksulluğu yöneterek iktidarda kalan bir anlayışla mücadele ediyoruz” dedi.

“KONGRELERİMİZLE GÜÇLENİYORUZ”
Partililerine 2019 masajı veren Karlıdağ sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye’mizi uçurumun kenarına sürükleyen iktidar, yolun sonuna gelmiştir. 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinden aldığımız güçle, tam yüz yıl sonra 2019’da da ülkemizi kuşatan karanlık anlayışa son vereceğiz. Partimizin her üyesi her yöneticisi bu bilinç ve duyarlılıkla hareket etmeli, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Kongrelerimizden, ülkemizin yaşadığı sıkıntıları tespit ederek, yurttaşlarımızın beklentilerini anlayarak ve halkımıza doğru siyasi önderlik yapacak kadroları belirleyerek çıkacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz