MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Kılıç'tan camide müzik yayını çıkışı: Gerçek failleri bulun!
Politika
23 Mayıs 2020 Cumartesi 12:57

CHP'li Kılıç'tan camide müzik yayını çıkışı: Gerçek failleri bulun!

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç camilerde müzikli yayın yapılması konusunda, “Dini değerlere ve ibadet yerlerine yapılacak her türlü saldırının, provokasyonun da sonuna kadar karşısındayız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de camilerde çav bella müziğinin çalınmasının ardından yürütülen soruşturmada CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in tutuklanmasına karar verilirken açıklamalar gelmeye devam ediyor.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç yaptığı değerlendirmede asıl sorumluların yetkili makamlar tarafından bulunmasını istedi. Kılıç yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Toplumun manevi değerlerine tüm inançlara ve ibadethanelerine saygılıyız. Dini değerlere ve ibadet yerlerine yapılacak her türlü saldırının, provokasyonun da sonuna kadar karşısındayız. İzmir’de merkezi sistem frekansına girilerek camilerden müzik yayını yapılması olayında, gerçek failleri bulmaya çalışmak yerine sadece sosyal medyada paylaşım yaptığı için hukuksuzca birinin tutuklanmasını tabi ki kabul edemeyiz.

Ezan ve sela okunan minarelerden şarkı çalarak inanca saygısızlık yapan suçluların bulunup cezalandırılması yetkili mercilerin sorumluluğundadır. Görevlerini yapmak yerine hukuksuzca maksatlı tutuklama yaparak bu çirkin olayı partimizle ve toplumun geniş kesimi ile ilişkilendirmek çabasını anlamak mümkün değildir. Bu çaba zor günlerimizde ülkemizin birlik ve beraberliğine ihanet etmekten başka birş ey değildir. Camilere yapılan bu alçakça saldırıyı kınadığımız gibi Cemevlerinin kapıların kırılmasından keyif alan, halkı kin ve nefret söylemleriyle kutuplaştırmaya çalışan alçaklarla da aynı duruma hiçbir zaman düşmeyeceğimizi özellikle belirtmek isterim”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 REİS
 23 Mayıs 2020 Cumartesi 15:45
SAYIN VEKİL İŞE PAYLAŞIM YAPAN ESKİ İL BŞK YRD KOBANİ BANU DAN BAŞLASANIZ
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz