MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Özdemir'e 'Çav Bella'dan tutuklama! Ayrıntılı açıklama yaptı
Güncel
22 Mayıs 2020 Cuma 10:35

CHP'li Özdemir'e 'Çav Bella'dan tutuklama! Ayrıntılı açıklama yaptı

İzmir'de camilerden yapılan müzik yayını ile ilgili olarak gözaltına alınan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özdemir tutuklama kararının ardından ayrıntılı bir açıklama yaptı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek kentte bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP'li Banu Özdemir hakkında karar verildi.

Özdemir, emniyette ifadesinin alınmasının ardından, bugün öğle saatlerinde 'Dini değerleri aşağılama' suçundan adliyeye sevk edildi. Mahkeme Özdemir hakkında tutuklama kararı verdi

CEP TELEFONU DA İNCELEMEDE
CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'e, 'Paylaşımını yaptığı çeşitli camilerdeki görüntülerin kısa sürede nasıl eline ulaştığı' sorusunun yöneltildiği öğrenildi. Ayrıca, Banu Özdemir'in cep telefonun da incelemeye alındığı, camilerde müzik yayınının yapıldığı sırada görüşme yapıp yapmadığının da araştırıldığı öğrenildi.

ÖZDEMİR'DEN AYRINTILI AÇIKLAMA
Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada tutuklanan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir cezaevine gönderilirken duygularını CHP İstanbul eski Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş’a anlattı.

Yarkadaş, Banu Özdemir ile konuştuğunu söylerken kendisine söylediklerini de paylaştı. Özdemir’in karar sonrası açıklaması şöyle:

"O görüntüler, çeşitli internet sitelerinde yayınlandı. Ben de görüntüleri o sitelerden tam iki saat sonra indirdim ve paylaştım. Paylaşımlarımda bir hakaret, küfür, aşağılama yok. Ben inançlı bir insanım. Bunu zaten yapmam. Ancak ne yazık ki benim paylaşımlarım sonrası bir grup trol önce beni hedef gösterdi. Ardından hesabımı ele geçirmeye çalıştılar. Sabaha kadar bununla uğraştım. Sabah saatlerinde ise emniyetten arandım ve ifadeye davet edildim. Avukatım Süleyman Karadağ ile polise geldik ve ifade verdik. İfademizi tamamladıktan sonra, görevli polisler gözaltı işlemi uygulayacaklarını söyledi. Savcılık bu yönde talimat vermiş. Ve kendi ayağımla geldiğim karakolda gözaltına alındım. Geceyi de nezarette geçirdim. Polisler gayet nazik ve kibardı. Bir sorun yaşamadım. Zaten onlar da durumun saçmalığının farkındaydı.

Cuma sabahı ise polis, avukatımın evine giderek, ona emanet ettiğim telefonumu almış. Telefonum incelenmiş. Polisin raporuna göre, camiden çalınan Çav Bella marşını, ifademde de anlattığım üzere, haber sitelerinde yayınlanmasından tam iki saat sonra indirdiğim yazıyor. Polis, görüntüleri hangi sitelerden saat kaçta aldığımı da raporlanmış. Orada da görüldüğü üzere, ben iki saat sonra paylaştım.

Ancak ne yazık ki; savcı bunları dikkate almadı. Üstelik, adliyeye getirildikten sonra ifademe başvurmayacağını söyledi. Ardından da ifademi bile almadan tutuklamaya sevk etti. Tutuklamaya sevk edildiğimi de medyadan öğrendim. Hakim karşısına çıktım. Tüm bunları anlattım. Trollerin hedef göstermesi yüzünden gözaltına alındığımı, bir suç işlemediğimi, sevk maddesi olan TCK 216'daki kıstasların hiç birinin oluşmadığını ifade ettim.

Hakim 'Bu paylaşımı yaptığında tepki alacağını düşünmedin mi?' diye sordu. Ortada bir suçun olmadığını, tepki gösterenlerin trolller olduğunu bir daha söyledim. Hakim, bana tepki twiti yazan bir kişiyi ismini vererek sordu.Tanıyıp tanımadığımı, trol olup olmadığını  sordu. Tanımadığımı söyledim. Avukatım Süleyman da gerekli savunmayı yaptı. Hakim 10 dakika ara verdi. Ardından ise "Toplumda oluşan tepki"yi gerekçe göstererek tutuklanmama karar verdi. Ailemle görüşmeme izin de verdi. Hukuksuz bir karardır”  (DHA, Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 23 Mayıs 2020 Cumartesi 14:20
Lan adam egemen bağış ın söylediklerini yazmış. Bu neyin kafası?
 Bucalı
 23 Mayıs 2020 Cumartesi 11:18
Baba muhalefet sen ve seni gibiler hakaret ederken iyi meydan boş değil bunu bilin derim nokta....
 
 23 Mayıs 2020 Cumartesi 09:28
Şuradaki boş yorumlarınız gerçekten iğrenç. Nefretinizde boğulun
 Konuya fransız kalmak
 23 Mayıs 2020 Cumartesi 00:41
Bucalı arkadaşımız dünyadan bihaber devamli yazıyor.
 Baba Muhalefet
 22 Mayıs 2020 Cuma 22:41
"Bucalı" nick'li "klavye gerisi kahramanı" , önce, "bakara makara" sözcüklerini kim kullanmış, öğren... Sonra da haddini bil ve git kendi çapındakilere bulaş... Çıkış kapısı tam arkanda.
 Yaylacıklı murat
 22 Mayıs 2020 Cuma 21:01
Suç üstü yakalanmışınız ,kıvırmayın.Suçlulara gereken ceza verilmeli.
 altan koralttan
 22 Mayıs 2020 Cuma 20:10
fena yakalandın cehape..kıvırma..
 Bucalı
 22 Mayıs 2020 Cuma 20:00
Baba muhalefet yazılarına dikkat ederk yaz..sende bu yazıyla insanların değerlerine hakaret ediyorsun..
 tuna
 22 Mayıs 2020 Cuma 19:16
yahu trol diye birilerini sucluyorsun sonra sana sorduklarında da bu kim diye tanımıyorum diyorsun. Tanımadıgın insana trol damgası yapıstırıyorsun daha ne olsun bu bile baslı basına suc
 Bucalı
 22 Mayıs 2020 Cuma 19:14
İnsanlarımızın dini değerleriyle oyun oynamayalım.verilecek cezalarada katlanalım..baba muhalefet rumuzlu yazılarına dikkat et kuran bakara makara yazma...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz