MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Özen'den başkanlara Suriyeli tepkisi
Politika
1 Eylül 2015 Salı 13:32

CHP'li Özen'den başkanlara Suriyeli tepkisi

İzmir İl Genel Meclisi eski Grup Başkanvekili Yücel Özen kentte yaşanan Suriyelilerin dramı nedeniyle çağrıda bulundu. Özen, iş dünyası, belediye başkanları ve valiyi göreve davet etti.
EGEDESONSÖZ - Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle İzmir’e gelen göçmen sayısı 100 bine ulaşırken problemler ise devam ediyor. Daha iyi bir yaşam umuduyla birçoğu Avrupa’ya geçme hayalini kurarken birçoğu ise büyük şehirlerde zor şartlarda yaşamını sürdürüyor.  İzmir’de sıklıkla gündeme gelen Suriyeli göçmenler konusunda çağrı geldi. İzmir İl Genel Meclisi Eski Grup Başkanvekili Yücel Özen kentin yetkililerini önlem almaya ve göçmenlere sahip çıkmaya davet etti.

Özen şunları söyledi:"Neredeyse 5 bin yıldır milyonlarca insanı ağırlayan İZMİR...Ramazan aylarında iftar çadırları kurmak için yarışa giren iş dünyasını, önce insan sloganıyla yola çıkan yerel yöneticilerimizi ve  bu kentin şehri-eminlerini,  karetta karattaların  yaşam haklarını bile korumaya çalışan duyarlı kent dinamiklerimiz olan STK’ları,  Afrika ülkelerine, Somali’ye  yardım kampanyası gösterileri yapan AKP seçim hükümetini, devletimizi ve kentimizin sayın valisini, sokaklarında aç-sefil, metruk binalara-izbe sokakların duvar diplerine sığınan, sokakta bebekleriyle birlikte yaşayan, adı hangi milletle anıldığı önemli olmayan insanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum.  Milyonlarca insanı, yüzlerce uygarlığı ağırlayan İzmir ve İzmirliler… Komşusu açken uyuyan bizden değildir diyerek Gavur İzmir yakıştırmalarına çağdaş-demokrat-aydın ve yiğit yüzünle gülümse ve dayanışma yüzünü göster”
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 2 Eylül 2015 Çarşamba 08:33
Suriyelileri toplayıp sınır dışı ediniz diyoruz. Bunlar sahip çıkın diyor. Yazıklar olsun sizin yapacağınız işe. İzmir arap şehri gibi oldu. Siz ne dediğinizi biliyormusunuz?
 Mehmet emiş
 2 Eylül 2015 Çarşamba 02:22
Sizi vekil olarak görmek istiyoruz sayın özen.
 ersin bektas
 1 Eylül 2015 Salı 23:20
bana ne suriyeliden ya....ben bugun bi ekmek biraz da peynirle karnimi zar zor doyurdum,kim getirdiyse o baksin...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz