MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Polat: KSK'yi cezalandırıyor musunuz?
Spor
15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:29

CHP'li Polat: KSK'yi cezalandırıyor musunuz?

CHP’li Polat, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü’nün modern stat ihtiyacını Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na sordu. Karşıyaka’da 2015 yılında eski stadın yıkılmasından bu yana inşaata başlanılmadığını ifade eden Polat, “Yaşanan gecikmenin nedeni nedir? Karşıyaka Stadı’nda uzun süredir bir adım atılmayarak, Karşıyaka halkı cezalandırılmak mı istenmektedir?” diye sordu.

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olan ve Cumhuriyet tarihi açısından önemli ve özel bir yere sahip Karşıyaka Spor Kulübü’nün yıllardır süren stat sorununu TBMM gündemine taşıdı. Karşıyaka’da 2015 yılında eski stadın yıkılmasından bu yana inşaata başlanılmadığını ifade eden Polat, “Yaşanan gecikmenin nedeni nedir? Karşıyaka Stadı’nda uzun süredir bir adım atılmayarak, Karşıyaka halkı cezalandırılmak mı istenmektedir?” diye sordu.

"ŞANLI KULÜBÜN HALA STADI YOK"
CHP’li Polat, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, İzmir’in Karşıyaka ilçesinin Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. İlçenin adını taşıyan ve İzmir’in güzide bir kulübü olan Karşıyaka’nın, 1912 yılında İzmir’deki azınlık kulüplerine tepki olarak o dönemin Türk gençleri tarafından kurulduğunu anımsatan Polat, “Zor şartlarda özverili bir şekilde spor hayatını devam ettiren bu kulübümüz, Kurtuluş Savaşı yıllarında tüm sporcuları ile birlikte bu mücadeleye bizzat katılmış, çeşitli cephelerde düşmanla savaşmıştır. Armasında Türk bayrağı taşıyan ilk kulüplerden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü’nün ne yazık ki bir stadı bulunmamaktadır. Karşıyaka Spor Kulübü, tüm maçlarını deplasman sayılabilecek ilçelerde oynamaktadır. Bu durum aynı zamanda maddi zorlukları da beraberinde getirmektedir” dedi.

“SPOR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILAMAZ”
Karşıyaka’da, 2015 yazında eski stat ve tesislerinin yıkıldığını, arazisine zemin iyileştirme çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Polat, şöyle devam etti:
“İktidar partisi temsilcileri tarafından 4 kez temel atma törenlerinin yapılmasına rağmen aradan geçen süre içinde inşaat bir türlü başlamamıştır. Karşıyaka taraftarları, stadın yerine alışveriş merkezi yapılacağı yönünde endişeler taşımaktadır. Aynı tarihlerde başlanan Göztepe ve Alsancak Stadı yapımı belli bir aşamaya gelmişken, Karşıyaka’da yapılacak olan stat için hiçbir yol kat edilmemiş olması üzücüdür. Spor üzerinden siyaset yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez.”

“KARŞIYAKA HALKI CEZALANDIRILIYOR MU?”
Polat, 2002 yılından önergenin yanıtlandığı tarihe kadar Türkiye’de kaç stat inşaatına başlandığını, bu inşaatların kaçının bitirildiğini belirterek, hala devam eden stat inşaatı sayısının kaç olduğunu da sordu. Karşıyaka Stadı’nın inşaatının önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle hangi durumda olduğunun açıklanmasını isteyen Polat, “Bu stadın ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? Yaşanan gecikmenin nedeni nedir? Karşıyaka Stadı’nda uzun süredir bir adım atılmayarak, Karşıyaka halkı cezalandırılmak mı istenmektedir? Eğer böyle bir kasıt yok ise neden bugüne değin stat tamamlanmamıştır?” sorularına yanıt verilmesini talep etti.

“KAÇ KÖKLÜ KULÜBÜN STADI YOK?”
Türkiye’de Karşıyaka Spor Kulübü gibi köklü bir tarihe ve geniş taraftar kitlesine sahip olduğu halde stadı bulunmayan kaç spor kulübü bulunduğunu soran Polat, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“-Olimpiyatlardaki başarısızlığımız ortada iken Karşıyaka Spor Kulübü gibi sadece futbol değil birçok amatör branşta mücadele veren kulüplere, diğer kulüplerden farklı olarak nasıl destekler verilmektedir? Veriliyor ise bunlar nelerdir?
-Armasında Türk bayrağı taşıyan ve tarihinde milli değerlere sahip olan Karşıyaka Spor Kulübü’ne bugüne değin Bakanlığınızca ne gibi yardımlar yapılmıştır? Bu yardımların yeterli olduğu düşünülmekte midir?”
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Çarşı
 15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:08
Sayın vekil, Izmir''e ne kadar uzak olduğunuz sorduğunuz sorudan belli. Ruhsat vermeyen sizin atama olarak getirdiginiz hüseyin mutlu akpınar. Buraya stad inşaatı yapılırsa, çadır kurup yapılmaması için direneceğim diyen hüseyin mutlu akpınar!! Hüseyin mutlu akpınar kim?? Chp Karşıyaka belediye başkanı!! Parti olarak sizin bizle ne alıp veremediğiniz vardı da böyle bir adamı başkan yaptınız, bu dönemde gönderdiniz!!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz