MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörü Hotar’a: Akıl tutulması yaşıyor!
Politika
30 Ekim 2020 Cuma 11:05

CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörü Hotar’a: Akıl tutulması yaşıyor!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. CHP’li Polat, “Rektör Hanım akıl tutulması yaşıyor olmalı. Salgın sürecinde insanların can derdini düşünen biri, önce kendi üniversitesindeki sağlıkçıların taleplerini karşılar. Sağlıkçılara ek ödemelerde kesinti yapmaz. En temel hakları olan salgına karşı tedbirleri yerine getirir” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın 2020-2021 akademik yılı programı açılışında şikayeti üzerine milletvekillerine hazırlanan fezleke konusu hakkında kendisine yapılan eleştirilerle ilgili meyve veren ağaç taşlanır diyerek, “İzmir’in, Türkiye’nin gündemi varken insanlar can derdindeyken, pandemi süreci varken Dokuz Eylül’le yatıp kalkmak biraz sağlıklı ruh hali gibi gelmiyor. Herhalde o kişilerin misyonu o. Ancak böyle gündeme gelebiliyorlar ya da belki başka yerlere gitmek istiyorlar ve mesaj veriyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Rektörü Hotar’ın yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Nükhet Hotar’ın akıl tutulması yaşadığını belirten CHP’li Polat, “Türkiye’nin salgın sürecinde insanların can derdini düşünen biri, önce kendi üniversitesindeki sağlıkçıların taleplerini karşılar. Sağlıkçılara ödemelerde kesinti yapmaz. En temel hakları olan salgına karşı tedbirleri yerine getirir” ifadelerini kullandı.

AKIL TUTULMASI YAŞIYOR!
Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın akademik projelerle değil, mafyatik ilişkilerle ve ucu rant kokan projelerle anıldığını belirten Polat, “Akıl tutulması yaşıyor olmalı ki, kendisini böyle savunmuş. Çünkü Türkiye’nin salgın sürecinde insanların can derdini düşünen biri, önce kendi üniversitesindeki sağlıkçıların taleplerini karşılar. Sağlıkçılara ödemelerde kesinti yapmaz. En temel hakları olan salgına karşı tedbirleri yerine getirir. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Hanım'ın vasıtasıyla, bilim yuvası olmaktan çok, bir partinin siyaset mecrası ve siyasi tatmin aracı oldu. Pandemi döneminde sağlıkçıların talebini dinlemek yerine onlara mobbing uygulayıp soruşturmalar açtılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle girmiş olduğu polemiklerle, sağlık çalışanları için çıkartmış olduğu nidalarla Rektör Hanım bakış açısını doğrudan bize gösterdi. Bunları bilim adına ve İzmir'de yaşayan yurttaşlar adına eleştirmek elbette ki bizim görevimiz” dedi.

“UMARIM AKLINI BAŞINA DEVŞİRİR”
Hotar'ın kendisini eleştirenlere hitaben 'Herhalde o kişilerin misyonu o. Ancak böyle gündeme gelebiliyorlar ya da belki başka yerlere gitmek istiyorlar ve mesaj veriyorlar' sözlerine cevaben konuşan Polat, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin üç dönemdir Yüksek Disiplin Kurulu üyesiyim. Daha ne olacağım? Olabileceğim yere kadar geldim. Dolayısıyla Rektör Hanım gibi siyaseten gözden düşmüş bir hanımefendinin üzerinden bir yere gelmek istediğimi söylemek abes olur. Biz Rektör Hanım gibi rant ve algı yönetme işlerini bilmeyiz. Kendisini bir an evvel çocuklarımıza ve bilime katkı sunmaya davet ediyoruz. Umarım aklını bir evvel başına devşirir. Türk bilimine ve Türk çocuklarına hayırlı hizmetler yapar. Böylelikle belki bir dönem sonra gözden düşmüş siyasi Rektör Hanım'ı tekrar milletvekili yaparlar” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yaylacıklı
 30 Ekim 2020 Cuma 12:49
İzmir’de Rektör hanım dan başka : Ak parti mensubu,milletvekilleri,il ve ilçe başkanları,belediye başkanları var.Chp sabah Rektör h açıyor,akşam onunla kapatıyor.Üniversitede Tez konusu olur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz