MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Sındır Selçuk krizi için konuştu: Kocaoğlu İzmirlilerin sesi oldu!
Politika
10 Eylül 2017 Pazar 10:45

CHP’li Sındır Selçuk krizi için konuştu: Kocaoğlu İzmirlilerin sesi oldu!

Genel Sekreter Kamil Okyay sındır, “Başbakan'a sormak isterim; TCDD, İZBAN demiryolu hattından bugüne kadar ne kadar hat kirası almış ve İzmirlilerin hakkını gasp etmiştir? Kocaoğlu'nun tepkisi de esasen sadece şahsının değil bütün İzmirlilerin duygu ve düşüncelerinin sesi olmuştur” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İZBAN’ın Torbalı’dan Selçuk’a uzatılma çalışmaları için yapılan törende yaşanan kriz hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir grup vatandaş tarafından önce yuhalanmıştı. Kalabalık daha sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep tayyip Erdoğan lehine sloganlar atmıştı.

Kürsüde konuşma yaptığı sırada yaşananlara sinirlenen Kocaoğlu, “Bu projenin fikir babası da, uygulayıcısı da… Sayın başbakanımız burada, o zaman ulaştırma bakanıydı. Bu projenin anası da, babası da İzmir büyükşehir belediyesidir, Aziz Kocaoğlu’dur. Bunu böyle bilin ve sayın başbakana sorun. Ayıptır, ayıptır. Bu yaptığınız kırkı geçti. Ayıptır. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım. Sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım.  Siz nezaket kuralları içerisinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje sayın başbakanımız kadar benim projemdir. Bunun böyle bilinmesi, buna göre davranılması ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum. Adam olmaya çağırıyorum” dedi ve ardından tören alanını terk etti.

Kocaoğlu’nun davranışı sonrasında AK Parti ve CHP’nin kentteki siyasi temsilcileri sosyal medya üzerinden karşı cepheye tepki gösterdi.

KOCAOĞLU’NUN TEPKİSİ ŞAHSININ DEĞİL İZMİRLİLERİN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİN SESİ OLDU!

Son olarak CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"İZBAN İzmirlilerindir" ve "hizmet millet içindir, vatandaş içindir" diyen Başbakan'a sormak isterim: TCDD, İZBAN demiryolu hattından bugüne kadar ne kadar hat kirası almış ve İzmirlilerin hakkını gasp etmiştir. İZBAN biletlerinden ne kadar kar etmiştir? Projenin mimarı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve onun Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu'nu lütfen, istemeyerek, gönülsüz ve keşke gelmese anlayışıyla Selçuk bağlantısının açılışına neden son anda davet etmiştir? Sn Binali Yıldırım hiç telaşlanmasın İzban da, İzmir de kendisi gibi siyasi çıkar için sözde İzmir'lilerin değil ama İzmir'de yaşayan, İzmir'in havasını soluyan, İzmir için dertlenen 4.5 milyon gerçek İzmirli yurttaşlarımızındır ve yarın da öyle olacaktır. "İzmir, İzmirliyim diyebilenlerindir". Ayrıca, Sn Kocaoğlu'nun tepkisi de esasen sadece şahsının değil bütün İzmirlilerin duygu ve düşüncelerinin sesi olmuştur...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 11 Eylül 2017 Pazartesi 09:04
İzban kuzeye yetersiz. Kocaoğlu'nun acilen çevreyollarından geçecek şekilde Egekent-BornovaEvka3 metro projesini inşa etmesini bekliyoruz. Anadolu caddesi, altınyol çiğli çevreyolları tüneller ve izban felç. Eekent metrosu yapılırsa trafik ve izban çok rahatlayacak ve kuzeye metro rahatlığı gelecek.
 Bülent ışık
 10 Eylül 2017 Pazar 16:08
Karşıyaka tünellerinin üst kısmından da Tcdd kira alıyor diye okumuştum.
 Eray
 10 Eylül 2017 Pazar 14:24
Sayin vekilim bırakın sayın Kocaoğlu nu korumayı yaptığı yakismadi tecrübeli bir siyasetçi konuşmasını yapar halkı selamlar geçerdi. Senin karşında bakanlar vekiller Başbakan herseyi geç karşında millet var. Aziz Kocaoğlu na yakışmadı siyasi arenada herkes bişeyler söyler yapar beğenirsiniz begenmez siniz ama saygı duyarsınız. İçindeki kini kustu kendinize çeki düzen verin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz