MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Vekil Sertel: Büyük iller ‘Adalet Yürüyüşü’ sayesinde alındı!
Politika
19 Temmuz 2019 Cuma 15:11

CHP’li Vekil Sertel: Büyük iller ‘Adalet Yürüyüşü’ sayesinde alındı!

İzmir Milletvekili Sertel geride kalan 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin başarılı bir sınav vermesiyle ilgili konuşurken, “CHP’nin örgütlerinin çok öne çıktığı bir seçim yaşadık. Türkiye’deki bütün büyük illerin alınışının temelini Adalet Yürüyüşü oluşturdu. Kemal Kılıçdaroğlu’na en sağdan en sola kadar herkes güveniyor. Herkes onun etrafında bütünleşti ve son seçimde oy verdi” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Yıllarca gazetecilik yapmış olan Vekil Sertel kaleme aldığı ve geçtiğimiz günlerde raflarda satışa sunulan ‘Ah Şu Gazeteciler’ adlı kitabı hakkında bilgiler verdi.

Sertel, İstanbul seçimleri, ülkenin yaşadığı ekonomik kriz, işsizlik, İzmir yerelindeki kalkınma hamleleri konularında önemli açıklamalarda bulundu.

KİTABIN İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ KISMI GELECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Sertel, “Kitap bazı engellerle de karşılaşıyor. Henüz D&R mağazalarına sokamadık kitabı. Bazı televizyon yayınları ve Kırmızı Kedi Kitabevi’nden satılıyor. Bazı gazeteci arkadaşlarımın gülümseten anılarını paylaştım bu kitapta. Anlatanlar azaldıkça o anılar uçup gidiyor. Bu kitap aslında tamamlanmış bir kitap değil, ikincisi ve üçüncüsü de gelecektir diye düşünüyorum. O kadar çok yazılacak öyküler var ki İzmir basınında. Bir kısmını sakladım. 320 sayfa oldu, yeter artık. İkinci, üçüncü kısmı çıkabilir ama asıl meslekte genç yetişen gazetecilere örnek olabilecek haber atlatmalardan tutun, asparagas habere kadar her türlü öykü var. O dönemki teknoloji ile şimdikini de kıyaslayabilir gazeteciler” dedi.Ä°zmir Milletvekili Sertel gazetecilerin anılarını kaleme aldı

VEKİLLİK SONRASINDA ‘AH ŞU MECLİS’ KİTABI GELİYOR
Vekillik görevi bittiğinde ‘Ah Şu Meclis’ adıyla kitap hazırlayacağını ifade eden Sertel notlar aldığını söyledi. Bütün makamların bir gün biteceğini de sözlerine ekleyen Sertel, “Bütün makamların hepsi bir gün sona erer. O sonu düşünerek o makamda otururlarsa, çalışmalar yaparlarsa en önemli makamın halkın gönlündeki makam olduklarını görürler. İzmir’de belediye başkanlığı yapmış İhsan Alyanak vardır. Her sene ölüm anmasına gelen insanlar çoğaldıkça ben sevinirim. Böyle olmak lazım… Bazı kişiler makamdayken etrafında bir yağ tabakası olur sonra görevi bıraktığında yanında kimse olmaz. İnsanlar günün koşullarına göre belli övgüleri yapıyorlar, sonra unutuyorlar. Bazıları da bütün gücü makamdan değil kendilerinden sanıyorlar. Keramet kendilerinde değil makamdadır” açıklamasında bulundu.

BÜYÜK İLLER ADALET YÜRÜYÜŞÜ SAYESİNDE ALINDI!
Partisinin başarılı bir yerel seçim sınavı verdiğini aktaran Sertel, İstanbul’daki sonuca ayrı bir parantez açtı. Sertel, “İstanbul seçimleri Türkiye’de bir algıyı tamamen yok etti. CHP’nin seçimleri kazansa dahi sonuçların uygulanmayacağı, AKP’nin sandıklarda hile yaptığı, siz ne yaparsanız yapın kazanamazsınız dediği toplumda çok büyük bir umut oldu. Bütün bunların 806 bin oy farkıyla yenildiği bir seçim yaşadık. Eğer siz doğru bir politika izlerseniz, insanları kucaklarsanız, kullandığınız dil kapsayıcı olursa, öne çıkardığınız insanlar toplum tarafından kabul görürse sizin alamayacağınız seçim yıkamayacağınız iktidar yok. ‘14 bin oy farkıyla seçim mi alınır?’ diye bağıranlar 806 bin oy fark karşısında ne dediler? CHP’nin örgütlerinin çok öne çıktığı bir seçim yaşadık.  Türkiye’deki bütün büyük illerin alınışının temelini Adalet Yürüyüşü oluşturdu. Kemal Kılıçdaroğlu’na en sağdan en sola kadar herkes güveniyor. Herkes onun etrafında bütünleşti ve son seçimde oy verdi. İktidar zaten bizi ayırıyor. Olmadık hakaretler ettiler. Terörist dediler. Sonra aranan kişiyi TRT’ye çıkardılar. İyi ki yaptılar, milliyetçilerin oylarını da kaybettiler. Yoksa fark bu kadar olmazdı. Bazı siyasilere teşekkür ettim. Mesela Süleyman Soylu olmasaydı fark bu kadar olmazdı. Sadece CHP’nin çalışmaları yetmedi. Bunların saçma sapan açıklamaları insanlar üzerinde etkili oldu. Karadeniz’e Pontus denmesi o insanları Ekrem İmamoğlu etrafında bütünleştirdi. Bunları biz isteydik de yaptıramazdık. Teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.CHP li Sertel den Afyon ve Konya mesaisi

CHP’NİN İKTİDARI ŞART!
Ekonomik durum üzerinden konuşan Sertel, ülkenin şu an büyük sorununun işsizlik olduğunu vurguladı. Sertel, “Üretimi teşvik eden projeler oluşturmak gerek. Yatırım yapmak gerek. Bana en çok telefon iş için geliyor. Ne yapsın insanlar? Bir tek belediyelerde umut var, onlar da şişmiş. Başkanlar da ne yapsın? 40 bin kişilik kapasiteyi 80 bin yapamaz ki! İstihdamı desteklemek lazım… Tarımı teşvik etmek lazım… Tarımın mutlaka ayağa kaldırılması lazım… Aziz Başkan yaptı teşekkür ediyoruz, şimdi Tunç Bey de devam ettiriyor. Kendi tohumumuzu bulup çıkarmalı yetiştirmeliyiz. Bunlar için CHP iktidarı şart” dedi.  

İZMİR’DE FETÖ’NÜN KASASI OLDUĞU SÖYLENEN KİŞİ ÇIKTI İŞİNİN BAŞINA GEÇTİ
FETÖ ile mücadelede merkezi iktidarı eleştiren Sertel, KHK ihraçları noktasında konuşurken, “Suçu olmayan bazı insanları da KHK ile üniversiteden attılar. Bazılarının yurt dışına çıkmasına bile izin vermiyorsun. İzmir’de FETÖ’nün kasası olduğu söylenen kişi çıktı işinin başına geçti. Parası olanların tamamı çıktı. Ama gariban, parası olmayan kişiler mahkum edildi. Bunları söylediğimizde ‘işi sulandırırsınız’ diyorlar. Asıl sulandıran sizsiniz. Kayseri’deki iş adamı çıkıyor diğerleri çıkamıyor. Mecliste siyasi ayak dediğimiz zaman hepsi ayaklanıyor. Hemen kapatıyorlar. FETÖ terör örgütüyle ilgili rapor Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a Reşat Petek tarafından verilmiş. Verildiğine dair belgeler var. O rapor kayıp mecliste. Araştırma komisyonu raporu kayıp olur mu ya? Mecliste yok edildi! Millet buna baksın. Kim FETÖ ile mücadele ediyor? Bunlar edebilir mi? Edemezler. Çünkü kendileri Pensilvanya’daydı. Gittiler el bağladılar, huzurda durdular. Burada Atatürk stadyumunda ‘hocam seni çok özledik’ diyen insanlar var. Bunlar da bu ülkede siyaset yapıyorlar” açıklamasını yaptı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz