MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Yüksel’den flaş çıkış: Genel başkan kurultay kararı alır ve aday olmaz!
Politika
19 Temmuz 2018 Perşembe 15:37

CHP’li Yüksel’den flaş çıkış: Genel başkan kurultay kararı alır ve aday olmaz!

Değişim için imza veren Yüksel, “İzmir’de 40’lara tırmanırız. Muharrem İnce ile görüşüyoruz. İki gün önce Muharrem Bey ile konuştum. ‘700’ü görüyoruz’ demişti. Muharrem Bey’in İzmir’den beklentisi yüksek. 700’ler bulunursa genel başkan kurultay kararı alır ve aday olmaz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan değişim rüzgarı ve dillendirilen olağanüstü kurultay talebi imza toplama hareketinin başlamasıyla resmi bir boyut kazandı.

Her geçen gün Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce taraftarları ve genel merkez yöneticilerinden birbirinden farklı açıklamalar kamuoyuna yansıyor.

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay talebiyle 3 günde 526 imza toplandığını basın açıklamasıyla duyurdu. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise, “Biz, arkadaşlarımızın elindeki imza sayısının 400'ü biraz geçtiğini illerden gelen bilgilerden görüyoruz” dedi.

Partide genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği ve il başkanlığı görevlerini yürütmüş olan ve notere giderek değişimden yana imza veren Alaattin Yüksel Egedesonsöz’e konuştu.

GENEL MERKEZ MANİPÜLASYON YAPIYOR, İMZALAR 700’Ü GEÇER!
Birbirinden önemli açıklamalar yapan Yüksel, “Geçtiğimiz günlerde söylemiştim. İmzaların 500’ü geçeceğini ifade etmiştik. 600 civarında imza toplandığında açıklama yapacaklardı, bir gün öne çektiler. Ortada bilgi kirliliği var. Bülent Tezcan konuştu, Tuncay Özkan dün ‘imza sayısı 120’ gibi bir açıklama yaptı. Genel merkez manipülasyonla algı operasyonu yapıyordu. Bunun için kamuoyuna belgeli açıklamak zorunda kaldılar. Önemli bir kesimin kafasında tereddütler vardı. Olmayacak bir şeye girmek istemeyen, siyasette bir takım beklentileri olan arkadaşlarımız vardı. Şimdi bunu gördükten sonra hızlanır ve bu iş kopar artık. Toplanan imzalar 700’ü geçer” dedi.

İNCE’NİN İZMİR’DEN BEKLENTİSİ YÜKSEK: 40’LARA DOĞRU TIRMANIRIZ!
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile iletişim halinde olduğunu ifade eden Yüksel, “Muharrem İnce ile görüşüyoruz. İki gün önce Muharrem Bey ile konuştum. 700’ü görüyoruz demişti. Muharrem Bey’in İzmir’den beklentisi yüksek! Bu gelişmelerden sonra İzmir’deki arkadaşlarımız da değerlendirmelerini netleştirecektir. Arkadaşlarımız bir karar alma aşamasındaydı. Süreç hızlanır. İzmir’de 40’lara doğru tırmanır” diye konuştu.

GENEL BAŞKAN KURULTAY KARARI ALIR, KENDİSİ DE ADAY OLMAZ!
İleride oluşabilecek tabloya dair konuşan Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterebileceği refleks için öngörüde bulundu. Yüksel, “Tüzükteki salt çoğunluk maddesi, delegelerin yarıdan bir fazlasıyla seçimli kurultay kararı alınıyor olmasının ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha görüyoruz. Çünkü orada delege noter huzurunda açık irade beyanında bulunuyor. Seçim gizli bir şekilde sandıkta olur. Delegeler burada açıktan tavrını gösteriyor. Bu 700’lere çıktığı zaman seçim sonucu belli demektir. Muharrem Bey için kurultayda ‘120 imza topladı-toplamadı’ tartışması oldu. Sandıkta 450 oy aldı. Bu durum sandıkta bu her zaman yeni çıkacak aday lehine daha fazla olur. Bu noter huzurunda yapılmış bir oylamadır. Bundan sonra genel başkanın aday olacağını sanmıyorum. Kurultay kararını alır kendisi genel başkan adayı olmaz” açıklamasını yaptı.

MUHARREM BEY AYNI DÜŞÜNCEDE!
Yaşanan süreç üzerinden konuşan Yüksel, “İlk benim önerim olmuştu. Muharrem Bey de hala aynı düşüncede bildiğim kadarıyla. Genel başkana partide grup başkanı olarak parlamentoyu yönet teklifinde bulunabilir. Genel başkan da bunu kabul ederse bölünme olmadan, birlik içinde yenilenmiş bir partiyle yepyeni bir CHP, oluruz. İktidar projesi yaratabilen bir partiyle başarılı bir yerel yönetim seçimine gideriz. Yoksa mevcut haliyle gidersek 9 kere aynı yoldan yürümüşsünüz aynı yere ulaşmışız. 10’uncu kez de aynı yoldan giderseniz ulaşacağınız yer aynıdır” dedi.

BUGÜNKÜ OLAYDAN SONRA ÇOK MUTLU OLDUM, KEYİFLENDİM!
Yüksel, “Türkiye bu haldeyken, rejim değişikliği yaşamışken, laik, demokratik Türkiye’nin temelleri sarsılmışken, bu tip bir başkanlık sistemiyle yönetilecekken, büyük bir ekonomik kriz tartışmaları sürerken bizim bunları görüp buna göre davranmamız gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan biyonik adam mı ki, her şey tek kişinin kararına bağlanıyor. Maalesef parti içindekilerin kendi geleceğine yönelik, ‘belediye başkanı mı, belediye meclis üyesi mi olurum, kim olura olabilirim, aman ha durum değişmesin’, diye taraf belirlemek canımı sıkıyordu. Ama görüyoruz ki kurultay delegelerimiz bunu aşmış, bu olay bitmiş. Bugünkü olaydan sonra çok mutlu oldum, keyiflendim. Herkes partisinin iktidar olmasından yana tavır sergiliyor. Bu çok güzel bir gelişme. Uzun zamandır yaşamadığımız bir şeyi yaşıyoruz. Eskiden genel başkanların durumuna göre davranırdı delege. Bir türlü doğru sonuç çıkmazdı. Delege bunu aşıyor ve bu iktidarın müjdesidir” diye konuştu.

HİÇBİR ALAKAM YOK!
İsminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında dillendirilmesini değerlendiren Yüksel, “Hiçbir alakam yok. Ben yurtseverlik düzeyinde siyaset yaptım. Hayatımın hiçbir döneminde kariyer planlaması yapmadım. Benim için önemli olan ülkenin geleceğidir. Bu ülkenin geleceği de ancak CHP iktidarında kurtulur. Bu doğrultuda pozisyon alıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Merkez
 20 Temmuz 2018 Cuma 00:15
Acaba sayın Yüksel İzmir Büyükşehir Belediyesi''ne ve bağlı kuruluşlara ne kadar Hyundai marka araç satmıştır lütfen açıklama bekliyoruz.
 Hüseyin Ercan
 19 Temmuz 2018 Perşembe 22:55
Güneş İzmir''den doğacak
 ŞENOL AL
 19 Temmuz 2018 Perşembe 20:15
çok zor be alattin bey...
 Sarı Çizmeli Memed'A
 19 Temmuz 2018 Perşembe 17:23
Söz konusu kişi kuraliçi bir genel başkan olursa evet, "kurultay kararı alır ve aday olmaz.” Ama bu genel başkan(!) öyle bildiğiniz/bildiğimiz/bildikleri türden bir genel başkan diil; bu genel başkan(!) koltukçu kemal namlı kuraldışı bir genel başkan(!). Yani adaylıktan filan vazgeçmez/vazgeçemez. Yazın buraya, geçerse tüm ekibe benden duble yayık ayranı.
 Sarı Çizmeli Memed'A
 19 Temmuz 2018 Perşembe 16:41
Söz konusu kişi kuraliçi bir genel başkan olursa evet, "kurultay kararı alır ve aday olmaz.” Ama bu genel başkan(!) öyle bildiğiniz/bildiğimiz/bildikleri türden bir genel başkan diil; bu genel başkan(!) koltukçu kemal namlı kuraldışı bir genel başkan(!). Yani adaylıktan filan vazgeçmez/vazgeçemez. Yazın buraya, geçerse tüm ekibe benden duble yayık ayranı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz