MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li o belediye faytonları kaldırdı!
Ege
14 Mayıs 2019 Salı 16:03

CHP'li o belediye faytonları kaldırdı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde faytonların faaliyetlerine son verildiği bildirildi. Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Ömer Günel, Twitter hebasından yayınladığı mesaj ile ilçe sınırları içerisinde fayton faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Kuşadalıların bir isteğine daha kayıtsız kalmayarak şehir içinde kullanılan 5 adet faytonun faaliyetine son verdi. Secim öncesi verdiği sözlerden biri olan ve vatandaşlar tarafından açılan imza kampanyası ile desteklenen bu kararı hayvan dostu Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile yaklaşık 8 yıl önce başlatılan fayton faaliyetine son verildiğini açıkladı.  Geçtiğimiz hafta hayvan severlere verdiği sözü tutup hayvan ambulansı olan “Haybulans” hizmetini hayata geçiren Başkan Ömer Günel, “Bu şehirde yaşayan tüm canlılara bahar gelecek demiştik.  İki gün önce hizmete aldığımız haybulans ile sokak hayvanlarımıza acil durumlarda müdahale etme yetisine kavuştuk. Bugün ise bir diğer hayvan haklarını koruyan kararına daha imza atarak Kuşadası’nda fayton faaliyetlerini sonlandırdık” dedi.

Başkan Ömer Günel alınan kararı twitter hesabından yaptığı “Bir hayvansever ve belediye başkanı olarak Kuşadası’nda fayton faaliyetlerinin son bulduğunu kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” açıklaması ile paylaştı.

10 bin üzerinde retwitt ve yaklaşık 80 bin beğeni ile hayvan severlerden yoğun teşekkür mesajları alan Ömer Günel; “Hayvanlara yapılan zulmüme sessiz kalmayacağımı, her bir hemşerimin hakkını nasıl koruyor ve kolluyorsam hayvanlarımızın da haklarına ve canlarına sahip çıkacağımı açıklamıştım. Seçim sürecinde faytonlar konusunu gerek hayvan severler gerekse fayton sahipleri ile pek çok kez konuştuk. Yüzyıllardır insanların en sadık dostları ve yardımcıları olan atlarımızın şehir içinde, asfalt üstünde yaşamalarının ve çalışmalarının doğalarına aykırı olduğunu, hijyen açısından sağlıksız olduğunu değerlendirdik.” diyerek böyle bir karara imza atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 15 Mayıs 2019 Çarşamba 08:42
Bravo Başkan...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz