MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li vekilin eşinden kongre uyarısı: Baskı altında kalmasınlar
Politika
17 Ağustos 2017 Perşembe 09:42

CHP’li vekilin eşinden kongre uyarısı: Baskı altında kalmasınlar

Parti Okulu Koordinatörü Bayır, “Belediye Başkanları sadece belediye hizmetlerinin partiye yakıştığı şekilde aksamadan yapılmasından sorumludur. Örgüt üyeleri hiçbir baskı, etki altında kalmadan seçimini yapmalıdır. Hiç kimse vazgeçilemez değildir” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, Parti Okulu Koordinatörü olan eşi Tülay Bayır sosyal medya hesabından kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda verdiği, ‘Örgütün seçimine’ karışmayın talimatına destek verdi.

Bayır şu ifadeleri kullandı:

KONGRE SEÇİMLERİNE AZAMİ ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR

Partimiz kongre sürecine girdi. Bu sürecin öncelikle ülkemiz ve partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kuşkusuz bu dönem, 2002 yılından bugüne 15 yıllık tek parti iktidarının 2023'ü hedef koyarak Cumhuriyetimizle hesaplaşma sürecinin finaline doğru girilen son dönemeç olduğundan, geçmiş yıllardan çok daha fazla önem arz etmektedir. Bu nedenle yapılacak kongre seçimlerine azami özen, dikkat gösterilmeli, vicdani kanaat ve nitelikler on planda olmalıdır.

SEÇİMLERDE NASIL BİR YOL İZLENMELİDİR?

Siyaset yapmak gönül işidir, beklentiyle siyaset yapılmaz. aile üyelerini ise yerleştirme, şahsi çıkar sağlama hevesi, güç oluşturma hırsıyla koltuğu yıllarca garantiye alma egosu ile parti adına siyaset yapılmaz. Bu nedenle;

*Sol değerleri içselleştirmiş, Cumhuriyete sadakatle bağlı, Mustafa Kemal ilkelerini özümsemiş, nicelik değil niteliklerin objektif değerlendirilebildiği seçimlerin olması konusunda kararlı ve iddialı olunmalıdır.

*Kişiler gelir geçer, aslolan partinin ilkeleridir.

*Partinin Anayasası düzenlenen tüzüğüdür. Dolayısıyla tüzükte belirlenen kurallara her parti üyesinin uyma zorunluluğu vardır.

*İl ve İlçe kongrelerinde özellikle başkanlıklara aday olan kişilerin, parti içinde hangi dengenin adamı olduğuyla değil, partinin ne denli cansiperane bir neferi olduğuyla değerlendirilmesi gerekir. Başkanlığa aday olan kişinin mutlaka parti tarihini bilmesi, ülkede yaşananları takip etmesi, hitabetinin etkili, iletişiminin güçlü olması gereklidir...

*Unutulmamalıdır ki, örgütler bulunulan yerde genel merkezi temsil eder ve belediye meclis toplantısında gruba başkanlık eder. Belediye Başkanları sadece belediye hizmetlerinin partiye yakıştığı şekilde aksamadan yapılmasından sorumludur.

*Örgüt üyeleri hiçbir baskı, etki altında kalmadan seçimini yapmalıdır.

*Herhangi bir gruba, kişiye bağlı örgüt secimi yapılamaz. Hiç kimse vazgeçilemez değildir.

*Örgütün ağır yükünü taşıyan kadınlar, seçimlerde, zorunluluktan değil, hak ettikleri şekilde başkanlık ya da yönetim üyeliği yapacakları sekliyle değerlendirilmelidir.

Mücadelemiz sadece İzmir'de CHP'nin başarısı için değil, ülkemizde CHP'nin iktidar olması içindir. CHP, kapkaranlık tünelin ışığıdır. Buna tüm kalbimizle inanarak, inancımız ve cumhuriyete sadakatimizle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz