MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme Otoyolu'nda 'kademeli ücret' önerisi meclis gündeminde
Politika
21 Mayıs 2019 Salı 13:05

Çeşme Otoyolu'nda 'kademeli ücret' önerisi meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir-Çeşme otoyolu ücretlendirmelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Serter, ücretlendirme adaletsizliğine ilişkin sorularını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a sordu. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a yaptığı ziyarette gündeme gelen ve özellikle Urla’nın İzmir-Çeşme Otoyolu’nun ücretli kısmında olması vesilesiyle sıkıntı yaşandığını ifade etti.

HAKKANİYET OLMALI
Bu konuya ilişkin daha önce de Urla’da yaşayan vatandaşlardan, belirli dönemlerde yurt içi ve yurt dışı misafirlerden de bu konuda şikayetler aldığını söyleyen Serter, “Bir İzmir Milletvekili olarak, Güzelbahçe ve Seferihisar’ın muaf tutulduğu ve otoban ödeme sisteminden çıkarıldığı bir noktada, ileriki yerleşim yerleri için de hakkaniyetli bir ödeme sistemi getirilmesinin bölge için her anlamda önemli olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca, Gülbahçe-Karaburun çıkışı üzerinde yer alan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün de varlığı göz önünde bulundurulduğunda, Enstitünün öğretim üyeleri, öğrencileri ve kampüs görevlileri için de otoyol ücretlendirmelerinin günlük hayatları için çok önemli olduğunu bütçelerine de büyük destek sağlayacağını belirtmek gerekmektedir” dedi.

KADEMELİ ÖDEME ŞART
Konuya dair bir de öneri sunan İzmir Milletvekili Serter, öneri olarak da Urla için otoban ücretlendirmesinin 29 km’lik otoban mesafesi için 1.36 TL, Karaburun için otoban ücretlendirmesinin 56 km’lik otoban mesafesi için 2.63 TL olarak düzenlenmesini önerdi.

Serter, Çeşme için ise 79 km’lik mesafe göz önüne alındığında Karayolları Genel Müdürlüğü’nce belirlenen 3.75 TL’lik ücretin sabit kalmasının uygun olacağını da belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bucalı
 21 Mayıs 2019 Salı 21:11
Alınan ücrete bak gülünçsünüz nelerle uğrasıyorsunuz.triltonluk villalarda oturursunuz vereceğiniz ücreti çok buluyorsunuz..yazık sizlere...
 Hakkaniyet
 21 Mayıs 2019 Salı 18:15
CHP İzmir Milletvekili sayın Bedri Serter ; İzmir de toplu ulaşımda merkez ilçelerde sınırsız 90 dk aktarma hakkı var , çevre ilçelerde aktarma hakkı yok . Belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para . Herkes gittiğini ödesin , ancak merkez ilçelere 90 dk aktarma hakkı veriyorsun , çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkını belediye meclisinde 10.02.2016 tarihinde iptal ediyorsun . Sayın Serter adil olmayan bu uygulama için İzmir BB ne bir eleştiriniz oldumu ? Urla Belediye Başkanı Sayın Burak Oğuz bu konuyu İzmir BB Meclis’ine taşıdı mı ? Konak ‘tan Urla’ya aktarma hakkı iptal edilmeden önce 5,00.- TL. ye gidilirken şimdi kaç TL,ye gidiliyormuş bir öğrenin bakalım . İzmir ‘de toplu ulaşım 17 km mesafe 2 araç 2 bilet 6.00,-TL. haberiniz var mı ?
 Önemli Olan İstanbul
 21 Mayıs 2019 Salı 16:12
TC Vatandaşı olan Ankara'lılar İstanbul'a Otoban için 25 TL ödüyor. İzmir'liler İstanbul'a otoban ile giderse 150 TL ödüyor. İzmirli de TC vatandaşı, Ankaralı da TC vatandaşı. İzmirli de aynı vergiyi veriyor. Ankaralı da . Bu adaletsizlik çözülmeli
 izmirli
 21 Mayıs 2019 Salı 16:03
doğru bir yaklaşım...
 Urla
 21 Mayıs 2019 Salı 15:30
1.36 TL olursa herkes otobanı kullanır ve Zeytinalanı bölgesindeki trafik rahatlar. Ayrıca Urla için otobanın ücretli bölümü sadece 10 km.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz