MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli’de AK Parti’den 'Ali İsmail Korkmaz’a bir garip veto!
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2015 Çarşamba 20:34

Çiğli’de AK Parti’den 'Ali İsmail Korkmaz’a bir garip veto!

Meclis oturumunda Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın isminin parka verilmesi önerisi tartışma yarattı. AK Parti Grup Başkanvekili Atilla Atlı, “Bu İstanbul'da olan bir olay… Çiğli ile bunun bir alakası yoktur” dedi. AK Parti Grubu önerine karşı çıkarken Başkan Arslan’dan demokrasi şehidi vurgusu geldi.
EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağan meclis oturumu Başkan Hasan Arslan idaresinde gerçekleşti.
 
- KARABAĞLAR CHP GRUBU’NDAN ÇATLAK…

- KARŞIYAKA MECLİSİ’NDE GÜNDEM ŞAMPİYON: SARICA’YA BÜYÜK ONUR…

 
Oturumda Gezi Eylemleri sırasında Eskişehir’de polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın adının parka verilmesi guruplar arasında tartışma yarattı.
 
Başkan Arslan konuşmasına Sivas Katliamı ve yazar Aziz Nesin’i anarak başladı. Arslan, “Gerici yobaz insanlar, Sivas'ta Madımak Oteli'nde, insanları diri diri yakmak gibi bir olaya karıştılar. Ülkemizin bir daha bu tür olaylarla karşılaşmamasını temenni ediyoruz. Bu Ortaçağ karanlığıdır. Kimin dini, mezhebi ne olursa olsun baskı altına alınması, hele hele insanlık dışı bir olayla yakılmaya çalışılmasını kınıyoruz" dedi.
 
Başkan Arslan, Nesin için de "Ne kadar ateist de olsa kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.
 
“OLAY İSTANBUL’DA OLDU…”
CHP grubunun, Çiğli'deki bir sokağa Ali İsmail Korkmaz adını vermek istemesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Atilla Atlı, “Bu İstanbul'da olan bir olay... Ailesinin yaşadığı mahalleye yada ilçedeki bir parka adı verilse daha anlamlı olur. Burası kendi yaşadığı bir yer değil… Çiğli ile bunun bir alakası yoktur. Bu nedenle biz ret oyu kullanacağız” dedi.
 
ARSLAN’DAN DEMOKRASİ ŞEHİDİ VURGUSU
Atlı'nın ardından konuşan Başkan Arslan, "Bu arkadaşlarımız demokratik bir direniş olayıyla birlikte katliama maruz kaldılar. Bu olayların Türkiye'de olmaması gerekiyor. Dikkat ediyorum, emniyetin müdahale etmediği olaylar, olaysız geçiyor. Ülkemizde bir korku var, 'Acaba bunlar yürürse bir şey mi olur' diye. Ali İsmail Korkmaz'ın ismi çoğu yere verilmiş, yalnızca Çiğli Belediyesi'nin talebi değil. Bir demokrasi şehidinin adının verilmesi, bizlere her zaman bir şeyler hatırlatacaktır" ifadelerini kullandı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Oğulcan Cengiz
 2 Temmuz 2015 Perşembe 08:21
Atilla Atlı daha olayın nerede olduğunu bilmiyor... Komiksiniz gerçekten. Bu olay Eskişehir'de oldu, İstanbul'da değil.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz