MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çipras'tan Yunan halkına 'hayır' çağrısı
Dünyadan
1 Temmuz 2015 Çarşamba 19:18

Çipras'tan Yunan halkına 'hayır' çağrısı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, referandumun planlandığı gibi pazar günü yapılacağını söyledi ve seçmenlere bir kez daha "hayır" oyu kullanmaları çağrısında bulundu.
Kreditörlere gönderdiği mektupta bazı şartlar karşılığında önerileri kabul etmeye hazır olduğunu bildiren Çipras, televizyondan halka seslendi.Yanıt beklediklerini kaydeden Yunan Başbakan, referandumdan vazgeçmediklerini vurguladı.

Çipras sandıktan hayır oyu çıkmasının, daha iyi bir anlaşmaya zemin hazırlayacağını ve eurodan çıkış anlamına da gelmeyeceğini savundu. Aleksis Çipras, Brüksel'e gönderdiği son mektupta, "Adalarda vergilerin düşürülmesi ve emeklilik yaşının yükseltilmesi şartının ertelenmesini istemişti. Çipras, Troyka'nın bu şartları kabul etmesi halinde yeni kredi karşılığı kemer sıkma tedbirleri içeren pakete 'evet' diyeceklerini belirtti. Ancak euro bölgesi yetkilileri mektubun çok net olmamasından şikayetçi. Atina'nın şartlarını Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerin kabul etmesinin zor olabileceği belirtiliyor.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz