MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çocuklar 23 Nisan'da Ege Üniversitesi'nde eğlendi
Güncel
21 Nisan 2018 Cumartesi 11:51

Çocuklar 23 Nisan'da Ege Üniversitesi'nde eğlendi

İlkokul öğrencileri Ege Üniversitesi’nde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde doyasıya eğlendi

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen  “23 Nisan Çocuk Şenliği”nde Bornova’daki ilkokullardan öğrenciler ile Egeli gençler bir araya geldi. Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "23 Nisan Çocuk Şenliği”  düzenlendi. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen "23 Nisan Çocuk Şenliği ”ne Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Mehmet Ersan, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, EÜ Senato Üyeleri, EÜ Çocuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Hülya Yılmaz, ilkokul öğrencileri, akademisyenler ve Egeli gençler katıldı.

Şenliğin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ve heyecanla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İlk Meclis’in kurucu kahramanlarını ve vatanımız için canlarını seve seve ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Üniversitemiz, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli bireyler yetiştirmektedir. Geleceğe yapabilecek en büyük yatırım çocukların eğitimine yapılan yatırımdır. Bu konuda ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biriyiz. Üniversitemizin böyle bir merkezinin olması bizler için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Diğer adı “Ege Üniversitesi Çocuk Üniversitesi” olan merkezimizin temel hedefi okul öncesi ve okul çağındaki çocukların, evrensel ve bilimsel bilgi ile tanışmalarını sağlamaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle böyle bir şenliğin merkezimiz tarafından düzenlenmiş olması da bu açıdan oldukça anlamlıdır” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ, BU HEDİYEYİ BİR EMANET GİBİ SAKLAYACAKLAR”
23 Nisan’ın, çocuklara armağan edilen millî bir bayram olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak,  “Çocuklarımızın, bu hediyeyi bir emanet gibi saklayıp, Cumhuriyetimizin ve milletimizin tüm değerlerine sahip çıkacaklarına inancım tamdır. Dünyada çocuklarına,  bayram armağan etmiş bir başka millet yoktur. Çocuklarımızın, gülen yüzleri en değerli hazinemizdir. Gözlerindeki ışık, umutları ve hayalleri bizlere güç vermektedir. Amacımız, çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirebilmektir. Bunun ancak ve ancak eğitimle mümkün olacağına inanıyoruz. Biliyorsunuz aynı zamanda 24 ve 25 Nisan tarihleri Çanakkale Kara Savaşlarının yıl dönümünü. Bu düşüncelerle, Çanakkale Kara Savaşlarının yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, rahmetle anıyorum” dedi.Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, “Sayın Rektörümüzün önceliğinde Ege Üniversitesi ile birlikte yaptığımız protokol çerçevesindeki başladığımız bu programda, geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençlerin iyi yetiştiğinizi, iyi bir eğitim aldığınızı ve geleceğe güvenle baktığınızı bir kez daha gördük. Hepinize buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler iyi ki varsınız. Bizler, Türkiye’nin teminatı olan çocuklarımıza güveniyoruz” diye konuştu.

“BİLİMLE ERKEN YAŞTA TANIŞMALARI ÖNEMLİ”
Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Hülya Yılmaz ise  “Eğitimciler olarak en önemli sorumluluğumuz geleceğe emanet ettiğimiz çocuklarımıza en iyi eğitim imkânlarını sunabilmektir. Çocuklarımızın bilgisayar başında oyun oynayarak büyüdükleri, hayatı televizyon dizileri ya da bilgisayar oyunları üzerinden gördükleri ve değerlendirdikleri bir çağda onları erken yaştan itibaren bilimle tanıştırabilmek önem arz etmektedir. Amacımız, yarının sanatçılarının, doktorlarının, bilim insanlarının, gelecek nesillerimizin sahip oldukları hayalleri desteklemek, potansiyellerinin farkına varmaları için çalışmak, onlara ilham verebilmek ve cesaretlendirmektir” dedi.

23 Nisan Çocuk Festivali Açılış Töreni’nin ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, festival için kurulan stantlarda öğrenciler ile sohbet ederek, yapılan çalışmaları inceledi. Ege Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği çuval yarışının sonrasında, Rektör Prof. Dr. Budak, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında çocuklar ve Egeli gençler tüm gün süren etkinlikler ve atölye çalışmalarına katıldılar.

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz