MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı verdi: İzmir için kritik karar!
İnşaat/Emlak
26 Kasım 2020 Perşembe 11:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı verdi: İzmir için kritik karar!

İzmir'de hükümet tarafından depremzedeler için yapılacak olan konut rezerv alanları için Bornova'ya bağlı Doğançay mahallesindeki alan, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile orman sınırları dışarısına çıkarıldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası özellikle Bayraklı büyük hasar alırken, bazı evler yıkılmış, birçok evde ağır ve orta derece hasar tespit edilmişti.

Yaşanan felaket sonrası özellikle evleri yıkılan depremzedeler için yeni konut arayışı başlarken,  hükümet yeni konut yapımı için düğmeye basmıştı.

Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Laka Mahallesi'nde bulunan orman niteliğinde 1 milyon 830 bin 36,88 metrekarelik alan depremzedeler için konut alanı olarak belirlenmişti. Yapılan çalışma sonucunda bölgede bazı yerlerin SİT kapsamında olduğu tespit edildi. Bunun ardından stok rezerv konut alanı değiştirildi. Bayraklı-Doğançay bölgesine kaydırılan yeni alan Şehir Hastanesi'ne bitişik olarak inşa edileceği belli olmuştu.

Konutların yapılacağı alan 'orman' niteliğinde bulunmasından ötürü yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak edilirken, Cumhurbaşkanlığı kararı ile konutların yapılacağı alan resmi olarak orman sınırları dışarısına çıkarıldı.

Alınan kararda ayrıca orman alanı dışarısına çıkarılan alanın büyüklüğünün iki katından az  olmamak kaydı ile devlet hüküm ve tasarrufu altında olan veya hazinenin  özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne  orman tahsis edileceği açıklandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 27 Kasım 2020 Cuma 08:13
Depremzedeler için ise okey ama birilerine verilecekse yapmayın arkadaş
 Mehmet79
 26 Kasım 2020 Perşembe 14:28
Hem kentsel dönüşüm için hem de deprem için yeni rezerv alanları belirlenmeli. Şehir merkezindeki gecekondular çok yer kaplıyor, İzmir zaten sıkışık. Buralar değerlendirilmeli.
 adem comakli
 26 Kasım 2020 Perşembe 13:27
dogancay bayrakliya bagli
 
 26 Kasım 2020 Perşembe 12:10
6.6'da tsunami mi olur la arkadaş? en az 7 şiddeti o.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz