MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı neden istifa ettiğini açıkladı
Güncel
29 Haziran 2020 Pazartesi 16:30

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı neden istifa ettiğini açıkladı

Dokuz Eylül Üniversitesi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu’nun istifasıyla sarsıldı. Prof. Celiloğlu, istifayı doğruladı.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Sağlık çalışanlarının kesinti eylemlerinin sürdüğü Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu görevinden istifa etti.

İstifa gerekçesi konusunda açıklama yapmak istemediğini belirten Prof. Celiloğlu, “Yönetimle ters düştüğünüz doğru mu?” sorusuna, “Orası muhakkak. İstifa etmem gerekti, ben de istifa ettim. Sonuçta bir akademisyenim. Bundan sonra hekim olarak, hoca olarak görevime devam edeceğim. Asistanlarımı, öğrencilerimi yetiştirmeye devam edeceğim” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, bir süredir, sağlık emekçilerinin ek ödemelerinin kesintiye uğraması nedeniyle gündemdeydi. Sağlık emekçileri, yaptıkları eylemlerle hastane başhekimini istifaya çağırmıştı. Eyleme bazı CHP milletvekilleri ile Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da katılmıştı. Başhekimlik de ek ödemelerle ilişkin AK Parti ve MHP ile birlikte Balçova-Cumhuriyet Meydanı’nda basın toplantısı düzenlemiş ve Fatma Çalkaya’nın icraatlerini eleştirmişti.

Diğer yandan Dokuz Eylül Üniversitesi çevrelerinde, Dekan Prof. Dr. Murat Celiloğlu’nun istifaya zorlandığı iddia edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmirli
 30 Haziran 2020 Salı 11:05
başhehekim ve akp ve mhp mi... Z kuşağı anladınız siz onu... bir de rektör var tabii...
 izmirli
 30 Haziran 2020 Salı 11:03
9 eylülün rektörü gitmeli öncelikle...
 Necdet
 30 Haziran 2020 Salı 09:14
üniversitelerdeki atanma yolu ile gelen rektörlerin başarısızlığına bir örnek daha.
 Okuyucu
 29 Haziran 2020 Pazartesi 22:24
Yeterki saipe bir şey olmasın. Adamdaki zeka hastaneye manav da açtırır yetmez manava müdür de olur. Meydana çiçek götürmek kimin aklıydı. Koca koca proflar yapmayın kendinize gelin.
 Misafir
 29 Haziran 2020 Pazartesi 22:01
Sağlık çalışanlarının nöbet paraları kesildi galiba hiç doğru degil korona nöbetine girenlerin bile kesildigi söyleniyor yazık yani hayatlarını riske atıyorlar
 Fikret ASLAN
 29 Haziran 2020 Pazartesi 16:54
Orayada karadenizli bir yandaş atarlar şimdi.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz