MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DİSK’ten Başkan İnce’ye belgeli cevap: Ya yalan söylüyor, ya yanlış bilgilendiriliyor!
Politika
21 Mayıs 2019 Salı 12:24

DİSK’ten Başkan İnce’ye belgeli cevap: Ya yalan söylüyor, ya yanlış bilgilendiriliyor!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, geçtiğimiz günlerde 2 işçinin Güzelbahçe Belediyesi’ndeki işinden tazminatsız bir şekilde çıkarıldığını açıklamıştı. Belediye Başkanı Mustafa İnce de, ‘Temel ilkemiz işçinin hakkını almasıdır’ ifadelerini kullanmıştı. Gelinen noktada Sarı, belge gösterdi ve “Başkan İnce ya yalan söylüyor, ya da müdürleri, amirleri kendisini yanlış bilgilendiriyor. Elimizde belge var, işte kanıtı! O da bana kanıt göstersin!” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı geçtiğimiz hafta sonu Güzelbahçe Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Mustafa İnce’nin iki işçiyi tazminatsız olarak işten çıkardığını aktarmıştı.  Sendika Başkanı Sarı sert ifadelerle Başkan İnce’yi hedef almıştı.

Sarı, “2017 yılında Genel-İş sendikamıza üye oldukları için Güzelbahçe Belediyesinde baskı ve tehditler ile birçok üyemiz istifa etmiştir. O günden bugüne kendisi bir kadın, bir anne olan Genel-İş Sendikamızın da halen üyesi olan iki kadın işçi üyemizi tazminatsızı olarak işten çıkarmıştır Sayın İnce” ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Belediye Başkanı İnce konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve “Bizden bugüne kadar hiçbir işçi haklarını almadan çıkmamıştır. Biz uzlaşma tarafındayız. Bunların doğrultusunda işçinin hakkını alması tarafındayız. Bugüne kadar herkesin hukuki haklarını her zeminde kullanmasına izin verdik. Erken bir açıklama olmuş. İşi ilgili müdürlükler yürütüyor. Temel ilkemiz odur; işçi hakkını alır. Sosyal demokrat bir belediye olmak neye hükmediyorsa o yapılır. Ama bir işçi, ‘lütfettiğin işi al başına çal’ diyorsa o arkadaşla çalışılmaz. Bizim de elimizde gerekçeler var. Onları kullanmamız son derece doğaldır" açıklamasında bulunmuştu.

DİSK’TEN BELGELİ CEVAP: YA YALAN SÖYLÜYOR, YA YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR, KANIT GÖSTERSİN!
Tarafların karşılıklı demeçlerinden sonra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı bir kez daha açıklamalar yaptı. Sarı, “Başkan İnce yalan söylemeye devam ediyor. Elimizde kıdemsiz işten attığına dair belge var. ‘Bizde hiçbir işçinin hakkına gasp yok’ diye açıklama yapıyor. Ben de, ‘Mustafa İnce yalan söylemeye devam ediyor’ diyorum. İşte belge! 4857’nin 25/2’si işverenin mahiyetine hakareti gösteriyor. Elinde belge yok ama bundan kıdemsiz, ihbarsız çıkış veriyor. Ya yalan söylüyor, ya da müdürleri, amirleri kendisini yanlış bilgilendiriyor. Elimizde belge var, işte kanıtı! O da bana kanıt göstersin!” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz