MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DSİ’de ‘mobbing’ krizi: Taraflar ne dedi?
Güncel
1 Temmuz 2015 Çarşamba 13:46

DSİ’de ‘mobbing’ krizi: Taraflar ne dedi?

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk kurumda sendika ile karşı karşıya geldiği iddialarına yanıt verdi. Çelenk, “Sendika başkanı seçildiği günden bu yana bazı şeylerde dayatıyor. Adeta kurumu yönetmek istiyor. Buna izin vermeyiz” dedi. Sendika Başkanı Muharrem Ekim ise baskı gördüklerini iddia etti.
Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü’nde yönetim ile örgütlü bulunan sendika Tes-İş karşı karşıya geldi. Sendika, yönetimin kendilerine baskı yaptığını iddia ederken DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk de sendikacıların kurumda huzursuzluk çıkarttıklarını belirtti. Çelenk, hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceğini söyledi.
 
Tes-İş 1 No’lu Şube Başkanı Muharrem Ekim, “Biz bölge müdürümüz göreve geldiğinden beri mücadele içindeyiz. Müdür bey işçilerin imkanını engellemeye çalışıyor. Örnek olarak Manisa ve Turgutlu servislerini kaldırmasını söyleyebilirim. Tes-İş sendikasını yok edeceğini bizzat kendi söyledi. Bir bölge müdürünün görevi bu değil… Enerji İş Sendikası’nı buraya getireceğini de söyledi. Her işçinin hesabına biner lira yatırarak Enerji İş Sendikası’na geçireceklerini söyledi” dedi.


 
HUZURSUZLUĞA İZİN VERMEM
DSİ 2’inci Bölge Müdürü Hayati Çelenk ise iddialar karşısında, “Sendika şube başkanı göreve geldikten sonra kurum ile çatışmaya başladı. Geçen sene bir müdürle mahkemelik oldu. Ceza aldılar. Sonra bize karşı da farklı bir yaklaşım sergiledi. Aramızda iletişim kuramadık. Yapacak bir şey yok. En son gelişme de ise spor kulübünün seçimi vardı. Spor tesisimizi onlar işletiyordu. Ankara,  DSİ’nin kendi tesislerini işletmesi kararını aldı. Bu karar Türkiye çapında alındı.  Ardından DSİ’nin içinde tesisleri işleten spor kulübünün genel kurulu vardı. Biz bir liste yaptık. İkinci liste çıkıyorsa biz oylamaya girmeden listemizi çekeriz dedik.  İkinci liste çıkmadı. Ardından arkadaşlar çarşaf liste istediler. Ben de çarşaf listeye karşı çıktım. Çünkü çarşaf listede uyumsuz bir yönetim oluşacaktı. Kimseye engel olmadım. İkinci bir liste çıksaydı bölge müdür yardımcıları ve idareci arkadaşlarımızın içinde olduğu liste geri çekilecekti. Biz kimseye ayrımcılık yapmıyoruz. Bu tür olaylarla bizi yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.
 
Kurumda işçilerin ihaleden kaynaklanan düzenleme nedeniyle çıkartıldığını belirten Çelenk, “İşçilerin çıkarılması konusu ise, yeni ihale kapsamında sayının düşmesi gerekiyordu. Biz de buna göre azaltma yaptık. İşçi konusunda da sendika yönetimi duruma müdahale etmeye çalıştı.  Kuruma, ‘şoförleri değiştir, ambulansları şoförleri gönder makine ikmal şube müdürünü görevden al’ gibi telkinlerde bulunuyorlar. Buranın bir yönetimi ve idaresi var. Huzursuzluğa ve tatsızlığa izin vermem. Kimseyi hiçbir sendikaya geçirmeye çalışmıyorum. Böyle bir iş yaptığımı ispatlayamazlar. ‘Müdür bana baskı yaptı’ diyemezler. Bunlar çamur at izi kalsın anlayışıdır” diye konuştu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 efe
 20 Ağustos 2015 Perşembe 15:35
Sayın Bölge Müdürü Hayati ÇELENK vermiş olduğu açıklamada sonuna kadar haklıdır.Herkes yerini bilmeli.Bölgenin bir tane mülki amiri vardır.Oda tabi ki Bölge Müdürüdür.Sendika başkanı hiç bir konuda anlayış göstermemekle beraber istemesini de bilmiyor.Ve bu durum işçileride zor durumda bırakıyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz