MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dağ yüklendi, Soyer açıklık getirdi: 'Trol hesap' atışması istifa getirdi!
Politika
25 Mayıs 2020 Pazartesi 15:34

Dağ yüklendi, Soyer açıklık getirdi: 'Trol hesap' atışması istifa getirdi!

AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi. Dağ, “Bütün trollerin başkanı” ifadelerini kullandı. Soyer ise iddiaları yalanlayarak "Kişisel sosyal medya hesabıma mesajları girmekle sorumlu bir personel, kendi hesabından attığını düşünerek bir paylaşımda bulunmuştur. Hatasını fark edip sorumluluğu gereği istifasını vermiştir" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım ortalığı karıştırdı. 

Olay; İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Yetkilisi Kerem Ziya Yangöz’ün Soyer’in güvercinlere yem atarken görünen fotoğrafını paylaşmasından sonra gerçekleşti. Yangöz, Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi’nin önünde bulunan güvercinlere yem atarken görünen Soyer’in videosunun altına , “Her sabah belediyeye gelirken durup kuşları beslediğini biliyor muydunuz?” yorumunu yazarak paylaştı.

- SOSYAL MEDYADA ‘TROL’ KAPIŞMASI! AK PARTİ VE CHP CEPHESİNDEN AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE

Soyer’in 891 bin kişi takipçili hesabından ise aynı video, “Sadece insanların değil İzmir’deki bütün canlıların başkanı Tunç Soyer başkanımız” ifadeleriyle alıntı yapıldı.

Paylaşım kısa süre sonra yayından kaldırılırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili da duruma tepki gösterdi. Soyer’e, “Trollerin Başkanı” diyen Dağ, “Siz hizmet edin ve çalışın,  İzmirliler sizi över zaten. Bu sayede trol hesaplarla da uğraşmak zorunda kalmazsınız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı troll hesabından atacağı tweeti kendi hesabından attı. Tek çalışma alanları PR ve algı diyorduk ama onu da beceremediler. Bütün trollerin başkanı” açıklaması yaptı.

SOYER'DEN AÇIKLAMA: İSTİFASINI VERDİ
Başkan Soyer ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada kişisel medya hesabını kullanmakla sorumlu kişinin istifasını verdiğini belirtti. Soyer açıklamasınıda "Tunç Soyer veya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir tek sahte hesabı yoktur.  Trol ordusu besleyenlerin bunu anlamasını beklemediğimden, açıklamayı kamuoyuna saygım gereği yapıyorum. Kişisel sosyal medya hesabıma mesajları girmekle sorumlu bir personel, kendi hesabından attığını düşünerek bir paylaşımda bulunmuştur. Hatasını fark edip sorumluluğu gereği istifasını vermiştir" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 26 Mayıs 2020 Salı 14:07
Yardım kampanyası başlamadan önce sağ elin verdiğini sol el görmeyecek diyorsun kolileri dağıtırken resim veriyorsun PR de İstanbul daki muhteremi geçtiniz.
 ayşe
 26 Mayıs 2020 Salı 13:48
sayın hamza dağ a metin gündoğduyu hatırlatırım tunç soyerin kendini reklam etmesine gerek yok tro arayacaksanız önce sosyal medyadaki trollerinizi temizleyinsaldırılara gerek yok
 adem
 26 Mayıs 2020 Salı 10:11
istifa eden kim...zaten belliydi sabahın körü koşu yaparken çekip vatandaş çekmiş gibi sosyal medyadaki hesaplara dağıltılması filan..yapmayın böyle şeyler başkan..o danışmanlarını gözden geçir
 sezarın hakkı sezara
 26 Mayıs 2020 Salı 06:51
Yazık.... Türkiye de troll felsefesinin çıkış noktalarına rezil oluyoruz böyle!!! AKP nin bu iş için yüzlerce çağrı merkezi var. sen bir kaç kişi tutuyorsun belki o ,belki sen hata yapıyorsun ve rezil olma durumu geliyor. Burada belki onlarca kez Tunç Soyer in PR ekibini değiştirmesi gerketiğini yazmıştım. Bırak kardeşim sen bisiklete biniyorsan bunu yayın yapma. bırak halk yapsın ! yardım dagıtıyorsan sen reklam yapma . bunu gören halk yapsın ! kuş besliyorsan sayfa sayfa sen reklam yapma. halk bunu görür zaten !!! Seçimi etkilemez yazan olmuş ama izmir halkı cezayı hep kesmiştir!!! AÇık ve net yazıyorum ! bir daha ki yerel seçimler de Tunç soyer aday olamaz!!! Gene CHP seçilecektir ama başka bir aday ile yola devam edilir.
 
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 23:20
Trol besleyenlerin, trol diye eleştirip prim yapmaya çalışması çok komik.
 Baba Muhalefet
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 20:34
Kıssadan hisse 1: Sen, iş yapıyor görünmek amacıyla mizansen gereği ıvır zıvır/ve suni aktiviteler(!) için peşine iki haberci üç fotoğrafçı takarsan, senin görevlendirdiğin kişi de seni "yıkayıp yağlamak" için böyle ıvır zıvır işlere kalkar işte Bay Tunç..... Kıssadan hisse 2:İstifa eden değil, ettirilen bay sorumlu(?)nun başına gelenler, tüm "yıkama yağlamacı"lara ders olsun; sizi kullanmalarına izin verirseniz, kullanıldıktan sonra çöp gibi buruşturulup atılmaya mahkumsunuzdur.
 
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 19:39
SİYASİLER ŞUNU BİLMELİ Kİ,BU PR calışmaları,sosyal medya mesajları rey verme döneminde vatandaşı hiç etkilemez.En doğrusunu bilir ve onu başa getirir.
 canan
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 19:07
kentin gündemi artık sıkmaya başladı. eller tutulur, gözle görülür belediyenin tek icraatı yok
 trolia
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 19:05
Trolianın genel başkan yardımcısı trol hesaplardan rahatsız olmuş demek :) ne hoş :) Besledikleri trollerin maaşlarını da ceplerinden ödeseler belki söyleme yüzleri olurdu değil mi? Nerde o günler!
 TC misafir
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 18:58
Bunu eleştiren zihniyet troll oluşumunun babasıdır. Ne yazık ki bu oluşum bulaşıcı olmuş durumda kim kimi ne ile eleştiriyor hepiniz aynı geminin yolcususunuz. Millet işsizlik ve yoksullukla hayat mücadelesi verirken siyasilerin ne kadar gereksiz işlerle uğraştığına şahit oluyoruz. Siyasilere sosyal medya yasaklanmalı yaptıkları işe odaklanmalılar olacaksa da siyasi partilerin sadece 1 hesabı olmalı o da ülkede olan gelişmeler, yolsuzluklar ve sorunları dile getirmek için olmalı diğer türlü kutuplaşmalara neden olup ülke bütünlüğünü bozmaya neden oluyorlar bu sebeple vatandaşlar asıl sorunlardan uzaklaştırılıyor siyasi rant uğruna.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz