MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Davutoğlu'ndan açıklama: Herkes ayağını denk alsın
Politika
27 Temmuz 2015 Pazartesi 19:55

Davutoğlu'ndan açıklama: Herkes ayağını denk alsın

Terör operasyonlarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "Herkes ayağını denk alsın" dedi. Davutoğlu parti kapatmaya karşı olduğunu da söyledi ve "Kim terörü savunmuşsa o cezalandırılmalı " ifadesini kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör operasyonlarını değerlendirdi ve "Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı" dedi.
 
Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlarını değerlendirdi.
 
"Biz Türkiye'yi hedef alanları hedef alıyoruz. Birisi Türkiye'yi hedef almamışsa biz onu hedef almayız" diyen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:
 
"Bizim yaptığımız operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir. Şimdi sesimiz çıktı, Kandil'i bombalarken de çıktı, DEAŞ pozisyonlarını bombalarken de, İstanbul'da, Türkiye'nin her yerinde her üç örgüte dönük olarak da DHKP-C de dahil yaptığımız operasyonlarda da çıktı. Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı."
 
"PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ"
Parti kapatmaya ilkesel olarak karşı olduğunu da belirten Davutoğlu, "Biz partilerin, kurumların değil, kim teröre bulaşmışsa, kim terörü savunmuşsa o kişilerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Parti kapatmanın çözüm olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.
 
"SOMUT KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ"
Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında da terörle mücadele kapsamında başlatılan operasyonları ele aldıklarını kaydeden Davutoğlu, " Somut konuların görüşüldüğü bir Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Hedefleri doğru ortaya koymak lazım. Mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ettireceğiz" dedi.
 
ABD İLE GÖRÜŞ AYRILIĞI GİDERİLDİ
Davutoğlu, İncirlik Üssü'nün ABD uçaklarının kullanımına açılmasına ilişkin ise şunları söyledi:
 
"Mutabakat geçen hafta gerçekleştirildi. Aylardır süren bir müzakere vardı. Türkiye'nin hassasiyetleri belirli. Eğer Suriye'de bu şartlar devam ederse DEAŞ yok edilse bile başka bir örgüt ortaya çıkabilir. DEAŞ yok edilse dahi Suriye rejmi zulmünü devam ettirdikçe bir değişiklik olmayacak.
 
ABD ile görüş ayrılığı giderildi. İstediğimiz şartların oluştuğuna kanaat getirdik. Uçuşa yasak bölge eskiden beri savunduğumuz bir argümandı. Türkiye sınırında DEAŞ'ı görmek istemiyoruz artık. Bu sınırda kim olmalı. Türkiye'ye müzahir gruplar burada yer almalı. Aşırılıklardan uzak Suriyeli muhalefetin burada yer almasını istiyoruz."
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz