MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demirtaş: Süper Lig’de Türk’ün adı yok
Güncel
23 Ağustos 2017 Çarşamba 21:04

Demirtaş: Süper Lig’de Türk’ün adı yok

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Spor Ligi'nde ilk hafta sahaya çıkan 198 oyuncunun 138’inin yabancı olduğunu belirterek, bu futbolculara verilen ücretleri de eleştirdi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Spor Ligi'nde ilk hafta sahaya çıkan 198 oyuncunun 138’inin yabancı olduğunu belirterek, bu futbolculara verilen ücretleri de eleştirdi. Yabancı oynatmayan tek Türk takımının Altınordu Spor Kulübü olduğunu belirten Demirtaş, çocuk tribünü uygulamasının ayakta alkışlanması gerektiğini söyledi. Rus turistlerin gelişiyle turist sayısının yeniden arttığını ancak gelen turistlerin gelir seviyesi düşük olduğu için harcadıkları paranın da düşük olduğunu söyledi. Türkiye’nin gelir seviyesi yüksek turistlere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Demirtaş, Antalyalı turizmcilerin düşük fiyattan oda sattıklarını belirterek, “ ‘Turist olsun da nasıl olursa olsun’ dedi. Onlar da kendilerine göre işletme döngülerini çevirmeye, ayakta kalmaya çalışıyorlar. Ama Alaçatı da 240 TL’ye hamburger satmak ne kadar yanlışsa Antalya’da da otel odalarını 'sürümden kazanırım' mantığı ile ucuza satmak o kadar yanlış" diye konuştu.

İTO Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Ekrem Demirtaş, futbolun da ekonomi içinde önemli bir konuma sahip olduğunu ve sektörde yapılan harcamaların finansın diğer tüm parametrelerini etkilediğini belirtti. Türkiye futbol sezonunun açılmasıyla birlikte şok yaşadığını açıklayan Başkan Demirtaş, "Televizyonu açtık ama bir de ne görelim, neredeyse takımlarda Türk futbolcu yok. Örneğin Antalya, Alanya, Galatasaray takımları 9'ar yabancı 2'şer Türk, Göztepe ise 10 yabancı ve 1 Türk ile maçlarına çıktı. En çok Türk futbolcu oynatan takım ise Akhisarspor oldu" diye konuştu.

“HİÇ YABANCI OYNATMAYAN TEK TÜRK TAKIMI ALTINORDU"
Futbolda İzmir'in yine örnek olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş şöyle konuştu:

"İzmir'de Mehmet Seyit Özkan isminde bir işadamı var. Sloganı ise; İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Sporcu. Sayın Özkan, çocuk tribünü yaparak spor okullarında okuyan, 6-13 yaş arasındaki bin çocuğa pasolig kartı çıkarmış, maç izletecek. Türkiye’nin gururu olan, yurtdışına gidebilen son yıllardaki tek yıldız adayı olan, Roma’ya transfer edilen Cengiz Ünder’i de Altınordu yetiştirdi. Biliyorsunuz Altınordu’nun bulunduğu PTT 1. Ligi’nde de 5 yabancı futbolcu oynayabiliyor. İki ligde hiç yabancı futbolcu oynatmayan tek Türk takımı Altınordu. Kendisine teşekkür ediyor ve alkışlıyoruz."

“SÜPER LİGDE TÜRK’ÜN ADI YOK"
İlk hafta sahaya çıkan 198 futbolcudan 138'inin yabancı olduğuna dikkat çeken Başkan Ekrem Demirtaş, "Türk futbolcuların büyük kısmı da yedek kulübesinde oturuyordu. Kulüplerin yabancı futbolcular için ödediği sadece bonservis bedeli 83 milyon Euro. Sadece 4 büyüklerin bu sene aldığı yabancı futbolculara vereceği yıllık maaş 49 milyon Euro. Bu rakamların içinde menajer ücretleri, komisyonlar yok. Yani futbol da ekonomimizi kanatıyor. Bu paralara kaç fabrika yapılır tahmin edin. Maçları izlediğimiz kanal da Katar firması. Kısacası Süper Lig'de Türk'ün adı yok. Birisinin buna dur demesi şart. Kısacası Süper Lig’de Türk’ün adı yok" dedi.

“GELİR SEVİYESİ YÜKSEK TURİSTLERE İHTİYAÇ VAR"
Geçen yıl azalan turist sayısının özellikle Rus turistlerin ülkemize gelmeleriyle tekrar artışa geçtiğini  vurgulayan Başkan Ekrem Demirtaş, "Ancak turist başına ortalama harcama miktarı artmıyor, azalıyor. Antalya’ya gelen Rus turistler sayıca fazla ancak, bu turistlerin gelir seviyeleri orta gelirin biraz altında. Ülkemizin çok para harcayan gelir seviyesi yüksek turistlere ihtiyacı var. Türkiye’de ortalama turist başına düşen harcama hiçbir yılda bin doları bulmadı. Yeni pazarlar bulunmalı elbette ama elimizdekileri de kaybetmemeliyiz" dedi. Antalya’daki otellerin turist yokluğu nedeniyle fiyat kırmak zorunda kaldığını söyleyen Demirtaş, "Düşük fiyattan odaları sattı. ‘Turist olsun da nasıl olursa olsun’ dedi. Onlar da kendilerine göre işletme döngülerini çevirmeye, ayakta kalmaya çalışıyorlar. Ama Alaçatı da 240 TL’ye hamburger satmak ne kadar yanlışsa Antalya’da da otel odalarını sürümden kazanırım mantığı ile ucuza satmak o kadar yanlış" diye konuştu. (DHA)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz