MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demirtaş’ın davasında flaş gelişme: Yargıtay beraat kararını bozdu!
Ekonomi
15 Mayıs 2018 Salı 17:41

Demirtaş’ın davasında flaş gelişme: Yargıtay beraat kararını bozdu!

Zimmet iddiasıyla yargılanan ve görülen dava sonucunda beraat eden İZTO Yönetim Kurulu eski Başkanı Demirtaş için 2 yıl sonra Yargıtay’dan karar çıktı. 5’inci Ceza Dairesi beraat kararını bozdu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Sıra Selviler Konut ve Yapı Kooperatifine ait nitelikli zimmet suçlamasıyla 2016 yılında hakim karşısına çıkan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Ekrem Demirtaş ve oğlu Egemen Demirtaş için Yargıtay karar verdi.

Serdar Kaptanoğlu adlı davacının Urla'daki Sıraselviler Yapı Kooperatifi'nde ödenen aidatlardan bir bölümünün kooperatifin kasasına girdikten sonra kaybolduğunu iddia edip savcılığa suç duyurusunda bulunması ve ardından hesapların inceleme altına alınmasıyla başlayan süreçte Demirtaş ilk duruşmaya gelmemiş ikincisine de mahkeme zoruyla getirilmişti.

İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında Ekrem ve Egemen Demirtaş’ın davaya konu olan iddialarla ilgililerinin bulunmadığına kanaat getirilmiş ve haklarında beraat kararı verilmişti.

Gelişmelerin ardından iki yıl sonra Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi ise aldığı kararla beraat kararını reddetti.

SÜREÇTE NE OLMUŞTU?
Serdar Kaptanoğlu adlı davacı, Urla'daki Sıraselviler Yapı Kooperatifi'nde ödenen aidatlardan bir bölümünün kooperatifin kasasına girdikten sonra kaybolduğunu iddia edip savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan suç duyurusu üzerine kooperatifin hesapları inceleme altına alınmıştı.

Art arda yapılan incelemeler sonucunda kooperatif hesabına binlerce lira paranın yatırıldığı kayıtlarda görülmüştü. Ancak suç duyurusunu inceleyen bilirkişiler aynı paranın bir süre sonra kooperatif hesabından çıktığını bunun da kooperatif gelir gider tablolarında görülmediğini ifade etmiş, bunun üzerine soruşturma ve inceleme genişletilmişti.

Kooperatif kayıtlarında yapılan incelemeler sonucunda Ekrem Demirtaş'ın aynı kooperatifte üye olan o dönem Efe Alkollü İçecekler CEO'su olan oğlu Egemen Demirtaş'ın ödediği aidatları tekrar oğluna ödediği iddia edilmişti. Bunun üzerine soruşturma raporu, gereği yapılmak üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. Kooperatif hakkında düzenlenen soruşturma dosyasını inceleyen savcılık iddianame hazırlayarak İzmir 10. Ceza Mahkemesi'ne sunularak Ekrem Demirtaş ve 11 kooperatif yöneticisi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul edilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Selin
 16 Mayıs 2018 Çarşamba 00:10
Türk yargısına güveniyoruz. Herkes işlediği suçun cezasını çeksin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz