MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demirtaş’ın eski yol arkadaşından üniversite çıkışı: İstifa etmelidir!
İş Dünyası
16 Nisan 2018 Pazartesi 15:57

Demirtaş’ın eski yol arkadaşından üniversite çıkışı: İstifa etmelidir!

İZTO Meclis eski Üyesi Necmi Çalışkan, “Ekrem Demirtaş, vakıf ve mütevelli heyet başkanlığından istifa etmelidir. Üniversite ve oda bütçelerinden aktarılan paralarla kurulan şirketlerde kendi adına yarattığı imtiyazlı hisseleri iade etmeli ve şirketlerin yönetimlerinden çekilmelidir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Ekrem Demirtaş, 14 Nisan’da gerçekleşen seçimlerden son 12 saat kala çekilince rakibi Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener tek listeyle yarışa girmişti.

Özgener’in koltuğa oturması ve 26 yıllık Demirtaş iktidarının devrilmesinin ardından, odaya bağlı olan Ekonomi Üniversitesi’nin mütevelli heyeti başkanlığının durumu merak konusu oldu.

Oda başkanlığını kaybeden Demirtaş’ın heyet başkanlığını bırakıp bırakmama noktasında göstereceği refleks için Ticaret Odası Meclis eski Üyesi Necmi Çalışkan önemli açıklamalarda bulundu.

DEMİRTAŞ HER TÜRLÜ DALAVEREYİ ÇEVİRDİ
Üniversitenin hayat geçme aşamasında aktif rol alan Çalışkan, “İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni bir yıllık hazırlıktan sonra 2001 yılında kurmuştuk. Mucize gibiydi. Ortada ne bina ne de hazırlık vardı. İZTO meclisi sonuna kadar arkamızdaydı. Para verdi, kefil oldu, kurumsal destek verdi. Ortaya başarılı bir üniversite çıktı. Üniversitenin kuruluşunda Ekrem Demirtaş, Atilla Sezgin inanılmaz çalıştı. Atilla Sezgin ve Cemali Dinçer ikilisi harika bir akademik kadro ve kurumsal kültür yarattılar. Sonra her zaman yaptığı gibi Ekrem Demirtaş üniversiteye ve vakfa el koymayı kafasına koymuştu. Buna engel gördüğü üniversiteye katkı koyanları uzaklaştırdı. Bunun için her dalavereyi çevirdi. Atilla Sezgin, Cemali Dinçer, Atilla Sevinçli, Bilhan Balcı, Necmi Çalışkan uzaklaştılar. Kendi alanında son derece başarılı akademisyenler üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı. Vakfı ele geçirmek için yaptığı iki atak sağduyulu vakıf üyeleri sayesinde engellendi. Eğer engellenmeseydi vakıf Ege Sağlık Vakfı gibi olacaktı. Atilla Sezgin ve ekibinin yarattığı kurumsal kültür ve akademik kalite 5 yılda 3 rektör değişmesine rağmen korunabildi” dedi.

VAKIF VE MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMELİDİR
Çalışkan ayrıca, “Ekrem Demirtaş, vakıf ve mütevelli heyet başkanlığından istifa etmelidir. Üniversite ve oda bütçelerinden aktarılan paralarla kurulan şirketlerde kendi adına yarattığı imtiyazlı hisseleri iade etmeli ve şirketlerin yönetimlerinden çekilmelidir. Dilerim Ekrem Demirtaş’ı destekleyen vakıf üyeleri inisiyatif alıp ikna ederler. Üniversitenin yıpranmasına izin vermezler” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ASLI
 18 Nisan 2018 Çarşamba 02:12
KESİNLİKLE....
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz