MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Deneyimli isim Egedesonsöz'de
Güncel
25 Mart 2019 Pazartesi 13:17

Deneyimli isim Egedesonsöz'de

İzmir’de çeşitli basın yayın kuruluşlarında aktif olarak çalışan Gazeteci-Yazar Nuray Kaya Egedesonsöz okurlarıyla buluştu. 

Yerel yönetimler ve politika alanında uzun yıllar gazetecilik yapan Kaya, aktif gazeteciliği bıraktıktan sonra Karabağlar Belediyesi’nde çalışmaya başladı. Güncel, sosyal ve kültürel ağırlıklı yazılara yönelen Kaya, makale ve köşe yazılarıyla Egedesonsöz’de olacak.

-KÖŞE YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

NURAY KAYA KİMDİR?
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde  lisans;  aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde  “İletişim Bilimleri”  alanında yüksek lisansını tamamladı. Öğrencilik yıllarında muhabir olarak başladığı mesleğinde köşe yazarlığı, sorumlu yazı işleri müdürlüğü, televizyon programı sunuculuğu, basın danışmanlığı gibi  birçok alanda görev yaptı. Kaya, mesleki alanda katıldığı yarışmalardan da ödülle döndü.

Selçuk Üniversitesi, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin 2001 yılında düzenlediği yarışmada “En İyi Haber Fotoğrafı” dalında ikinci seçildi. ABD-Irak Savaşı’nı Iraklı bir çocuğun dünyasından anlattığı köşe yazısı ise  Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü Yarışması’nda 2002’de övgüye değer bulundu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışmaları’nda da ödüller alan Kaya, haber dalında 2006 yılı Jüri Özel Ödülü’nün; 2009 yılında ise birinci seçilerek İrfan Türksever Ödülü’nün sahibi oldu. “Bavul” isimli romanıyla edebiyat dünyasına da adım atan Kaya,  “Aşk Öyküleri”, “Bir Tweet’lik Öyküler” ve “Korkunun Tırnakları”  isimli  seçki kitaplarının yazarları arasında yer aldı. Anne  Çocuk Eğitim Vakfı bünyesinde yetişkinlere okuma yazma eğitmenliği ve Türkiye Aile Planlama Vakfı bünyesinde Kadın Sağlığı eğitmenliği görevlerini gönüllülük temelinde yürütmektedir.  Kaya, Habertürk Gazetesi’nin köşe yazarlığı yaptı. Bir kamu kurumunda kadın ve çocukları güçlendiren eğitim ve sosyal çalışmalar içinde yer almaktadır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yasemin
 25 Mart 2019 Pazartesi 21:59
Hoşgeldiniz çok sevindik
 Okan
 25 Mart 2019 Pazartesi 18:50
Tebrik Ederim Nuray Hanım Seninle Gurur Duyuyoruz.
 Özlem Ç.
 25 Mart 2019 Pazartesi 15:49
Ne kadar güzel bir haber. Hoş geldin :)
 Okuyucu
 25 Mart 2019 Pazartesi 13:36
N.Kaya hoşgeldi. Bu arada, Suavi Y. neden spor'da uzun zamandır yazmıyor/yazamıyor. Gayer başarılı bir gazeteci olarak tanıyoruz kendisini, Ege TV' den.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz