MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Ekonomi
11 Nisan 2019 Perşembe 08:03

Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar

Dolar kuru dünkü S-400 ve ekonomideki reform paketi gündemine rağmen sınırlı dalgalandı. 5.68 ila 5.73 arasında iki yönlü hareket eden dolar/TL çok keskin bir hareket yaşamadı. Piyasalar İstanbul seçimlerinin akıbetine odaklanmış durumda. 11 Nisan günü dolar 5.6850, euro ise 6.42'de

Dolar kuru dün Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ABD'nin Patriot vermemesi durumunda bir S-400 alımının gündeme gelebileceğini açıklaması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın reform paketini açıklamasının ardından hafif dalgalansa da sert bir hareket yaşanmadı.

Bakan Albayrak, 2019 yılı reform programında önceliği kamu bankalarının sermayelendirilmesine ve geri dönmeyen kredi oranı yüksek olan enerji ile inşaat kredilerinin bilanço dışına taşınarak bankaların rahatlatılmasına verdi.

Bankacılar, kamu bankalarına DİBS (devlet iç borçlanma senedi) ihracı yoluyla 28 milyar lira tutarında sermaye katkısı başta olmak üzere Bakan Albayrak'ın reformlarını bazı açılardan olumlu bulurken, kimi analsitler ise bütçe üzerinde baskı yaratabileceği endişesiyle bekleyip görme taraftarı.

11 Nisan günü dolar/TL 5.6850 ile başladı. Euro/TL 6.42 ve sterlin/TL de 7.45'te dalgalanıyor. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz