MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Ekonomi
14 Mayıs 2019 Salı 08:12

Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar

Cuma akşamı 6 liranın altına gerileyen dolar dün cari açık verisi ve ABD-Çin gerilimiyle 6.12 liraya kadar yükselmişti. Dolar/TL bu sabah itibarıyla 6.09'dan işlem görüyor.

Cuma gününü 5.98'den kapatan dolar/TL dün, Çin ile ABD arasında artan gerilim ve açıklanan cari açık verisinin etkisiyle 6.12'ye kadar yükselmişti. Piyasa kapanış saatinde 6.10 lira civarında olan dolarda akşam saatlerinde düşük hacimli piyasada önemli bir değişim yaşanmadı. Dolar bu sabah itibarıyla serbest piyasada 6.09 liradan işlem görüyor. 

ABD'nin cuma günü Çin'den ithal ettiği 200 milyar dolarlık ürüne ek tarife getirmesine dün cevap geldi. Çin, Trump yönetiminin aldığı bu karara karşılık 60 milyar dolarlık ABD ürününe ek vergi getirdiğini açıkladı. Bu haberin üzerine dünya genelinde borsalarda yüzde 1'i aşan kayıplar yaşandı. MSCI Dünya endeksi de yüzde 2 geriledi. Analistler sadece bir günde küresel piyasalardan 1 trilyon doların çekildiğini ifade etti. 

Piyasalardan bu para çekilirken, dolar endeksinde yüzde 0.1'lik artış yaşandı. Bu yüksek bir artış olmasa da artan risk algısı Türkiye dahil gelişen piyasa varlıklarından bir çekilmeye neden oldu. Türk Lirası'nın yanında Güney Afrika Randı ve Rus Rublesi'nde de önemli kayıplar yaşandı. Bugün ve muhtemelen önümüzdeki haftalarda piyasalar ABD ve Çin'den gelecek haberlere kulak kesilecek. Bunun yanında yurtiçinde saat 10.00'da açıklanacak Sanayi Üretim Endeksi takip edilecek (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz