MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Ekonomi
13 Kasım 2018 Salı 08:52

Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar

Dün 5.44 ile 5.52 TL arasında dalgalanan, Hazine ihalesi sonrası yönünü aşağıya çeviren Dolar/TL yeni güne 5.46 TL seviyesinden başladı

Dolar/TL bu sabah uluslararası piyasalarda 5.46 seviyesinden güne başladı. Kur dün 5.44 ile 5.52 TL arasında dalgalanmış, Hazine ihalesi sonrası yönünü aşağı çevirmişti. Hazine, dün düzenlediği 2 tahvil ihalesinde 1 milyar 961 milyon lira borçlandı. Tahvil faizlerindeki gerileme devam etti. İhalede basit faiz yüzde 19.87, bileşik faiz yüzde 19.73 oldu.

ABD seçimleri, İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, Brexit süreci, ABD faiz kararları  küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor. Türkiye özelinde ise ABD-Türkiye ilişkilerindeki iyileşme izleniyor.

 EN DÜŞÜK SEVİYE GEÇEN HAFTA TEST EDİLDİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ( TCMB) TL faizini yüzde 24'e yükseltmesi, ABD-Türkiye ilişkilerinde iyimser seyir, İran yaptırımlarından muafiyet ve atılan adımların da desteğiyle kur son üç ayda 7.24'ten 5.3025'e kadar geriledi. En düşük seviye ise geçen hafta test edildi. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz