MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...
Ekonomi
22 Ocak 2018 Pazartesi 08:40

Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...

Dolar fiyatları TCMB'nin açıkladığı faiz kararıyla 3.77'ye çekilmesine rağmen haftayı 3.80 bandından tamamlamıştı. Piyasalar yeni haftada Afrin harekatının iç ve dış siyasete yansıyan son dakika haberlerine odaklanıyor

Dolar fiyatları geçen hafta TCMB'nin faiz kararını açıklamasının ardından ve pozitif karşılanan PPK mesajları sonrası 3.77'yi görmüş ancak cuma akşamı yeniden 3.80 TL'yi test etmişti.

Analistlerin 3.80 noktasının direnç olarak görüldüğünü belirtirken kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu "BB+" seviyesinde teyit etti, not görünümünün "durağan" olduğunu duyurmasından piyasalar fazla etkilenmedi.

Piyasalarda bu hafta önemli bir veri akışı bulunmazken, jeopolitik gelişmeler ve uluslararası ilişkilerdeki hareketlilik izleniyor. Afrin'de terör örgütü unsurlarına yönelik Suriye'nin kuzeyinde başlayan Zeytin Dalı harekatının etkisi piyasalar kapalı olduğu için henüz etkisini göstermedi.

Asya kotasyonlarında görülen ilk tepki ise geçen haftanın sonunda 3.80 - 3.81 aralığında giden kurun 3.83 düzeyine çıkması oldu. 

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin operasyonunun Türk ekonomisine olası etkilerine dair değerlendirmelerini paylaştığı demecinde, "Türk ekonomisi ufak tefek operasyonlardan etkilenmez" dedi.

Haftanın ilk gününde dolar fiyatları sabah saat 07:30'da 3.8242 TL olarak gerçekleşti. Euro ise 4.6753'ten el değiştiriyor. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz