MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler
Ekonomi
8 Nisan 2019 Pazartesi 08:03

Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler

Dolar kuru 8 nisan sabahı hafif yukarı yönlü hareketle başladı ve 5.64 civarında el değiştiriyor. Geçen hafta seçim belirsizliği, S-400 alımından dolayı ABD ile ilişkilerdeki gerilim nedeniyle kur 5.45 - 5.70 TL arasında dalgalanmıştı. Piyasaların gözü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çarşamba günü açıklayacağı Ekonomi Reform Paketi'nde...

Dolar/TL, geçen hafta 5.45 - 5.70 arasında iki yönlü sert dalgalanmalar yaşadı. Enflasyon verisi, Merkez Bankası rezervleri üzerindeki spekülasyonlar, seçim sonrası belirsizlik ve ABD ile S-400 nedeniyle yaşanan ilişkilerdeki gerilim ve karşılıklı demeçler nedeniyle kur hareketli bir hafta geçirdi.

8 Nisan haftasında piyasaların gözü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çarşamba günü açıklayacağı Ekonomi Reform Paketi'nde olacak. 

Bakan Albayrak, 28 Mart'ta katıldığı bir televizyon programında, 8 Nisan haftasında  büyüme, enflasyon, bankacılık başta olmak üzere tüm alanlarda atılacak adımları içeren genel çerçeveye ilişkin açıklamalarda bulunacaklarını belirtmişti. 

Vergi reformu da beklentiler arasında.

8 Nisan sabahı dolar hafif yukarı yönlü hareketle 5.64 civarında dalgalanarak başladı. Euro ve sterlin ise sırasıyla 6.34 ve 7.37 TL'den el değiştiriyor.

Dünya'da açıklanacak önemli veriler arasınde Avrupa ülkelerinin sanayi üretimleri ve FED'in para politikası için baz aldığı verilerin başında gelen enflasyon gelecek. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz