MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dört dörtlük Milli Takım! Şov yaptık
Spor
11 Eylül 2019 Çarşamba 08:31

Dört dörtlük Milli Takım! Şov yaptık

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda A Milli Futbol Takımı, Moldova'yı 4-0 mağlup etti. Ay yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 37 ile 79'uncu dakikalarda Cenk Tosun, 57'nci dakikada Deniz Türüç ve 88'inci dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti.

STAT: Zimbru

HAKEMLER: Davide Massa, Filippo Meli, Alberto Tegoni

MOLDOVA: Koşelev - Graur, Efros, Mudrac, Reabciuk, Turcan, İonita (Dk. 81 Ghecev), Cebotaru, Sandu, Suvorov (Dk. 75 Rozgoniuc), Ginsari (Dk. 68 Cemirtan)

TÜRKİYE: Mert - Zeki, Merih, Kaan, Merih, Umut Meraş, Ozan, Dorukhan (Dk. 87 Abdülkadir Parmak), Deniz Türüç, İrfan Can (Dk. 80 Yusuf Yazıcı), Kenan Karaman (Dk. 70 Hakan Çalhanoğlu), Cenk Tosun

GOLLER: Dk. 37 - Dk. 79 Cenk Tosun, Dk. 57 Deniz Türüç, Dk. 88 Yusuf Yazıcı

EURO 2020 Elemeleri'nde Türkiye, Moldova'yı da dize getirerek çok önemli bir avantaj yakaladı. Puan durumu da şekillendi.

Moldovada sahada 4-0'lık galibiyetle ayrılan A Milli Takımımız, Fransa ile birlikte gruptaki puanını 15'e çıkardı.

Zirvenin bir diğer güçlü adayı İzlanda ise sürpriz şekilde Arnavutluk'a karşı 4-2'lik bir yenilgi aldı. Bu durum A Milli Takım'ın avantajını da artırdı.

Türkiye, Fransa ile birlikte 15 puana sahip. 12 puanlı İzlanda üçüncü sıraya gerilerken Arnavutluk 9 puana yükseldi ve yarışın içine girdi.

Türkiye bir sonraki maçını 11 Ekim'de iç sahada Arnavutluk ile yapacak.

İşte kalan maçlar;

11.10.2019 Türkiye-Arnavutluk
14.10.2019 Fransa-Türkiye
14.11 2019 Türkiye-İzlanda
17.11.2019 Andorra-Türkiye

MAÇTAN DAKİKALAR:

19'uncu dakikada kazandığı topla rakip oyunculardan sıyrılan Cenk Tosun ceza sahasına girip sol ayağıyla vurdu ancak top kalecide kaldı.

20'nci dakikada sol kanattan Umut Meraş'in ortasında altıpas içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk Tosun topu kaleci Alexei Koşelev'in üzerine gönderdi ve top kornere gitti.

37'nci dakikada Dorukhan'ın uzun pasında topla buluşan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden kurtardı ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

57'nci dakikada ceza sahası ile orta sahanın tam ortasından kazanılan serbest vuruşu kullanan Deniz Türüç, düzgün bir vuruş yaptı ve top direğe çarparak ağlarla buluştu: 0-2.

79'uncu dakikada Zeki'nin sağ kanattan yaptığı ortaya gelişine bir vuruş yapan Hakan Çalhanoğlu'nun vuruşunda top üst direkten döndü ve topu takip eden Cenk Tosun kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3.

88'inci dakikada sol kanatta kazandığı topla ceza sahasına doğru ilerleyen Yusuf Yazıcı, rakiplerini geçerek ceza sahasının sol çaprazından kalecinin uzak olduğu noktaya klas bir vuruş yaptı ve maçın son golünü kaydetti: 0-4.

Karşılaşma Türkiye'nin 4-0 üstünlüğüyle sona erdi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz