MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EBSO'da yönetim danışmanlığı zirvesi
İş Dünyası
14 Haziran 2017 Çarşamba 19:39

EBSO'da yönetim danışmanlığı zirvesi

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, 2. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi’nde yaptığı konuşmasında yönetim danışmanlığının önemine vurgu yaparak, “Birisine sormanın, öğrenmenin kimseye zararı yok. Transfer edilmeyen bilginin de kimseye faydası yok" dedi

EBSO ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği işbirliğiyle ‘2. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi’, ‘Endüstri 4.0 Sürecinde Dijital Yazılım ve Genetik Yazılımın Yönetişimi’ başlığıyla EBSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Zirveye EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Can Çirişoğlu ile Başkanvekili Aylin Onart ve çok sayıda profesyonel danışman katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Yönetim Danışmanları Derneği Aylin Onart, Endüstri 4.0’ın ortaya çıkış tarihini anlattı. Onart, Endüstri 4.0’ın artık Türkiye’de de gündem konusu olduğuna dikkat çekerek, “Bir tarafta robotlar olacak, bir tarafta insanlar olacak. Bugün ki konumuzun çıkış noktası bu olacak. Biz mi robota dönüşüyoruz yoksa robotlar mı insana dönüşüyor. X kuşağının sanayi 4.0’a karşı müthiş bir direnişi var. Bu bizim için bir tehdit mi yoksa avantaj mı olacak, bu sorunun cevabı büyük bir önem kazanmaktadır. Bu konunun da çıkış noktası eğitim olacaktır" dedi.

"İNSANIMIZIN YAPISINI ANLAMALIYIZ"
Ege Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Can Çirişoğlu ise Sanayi 4.0’dan ziyade bunun uygulama kısmının çok daha önemli olduğunu belirtti. Çirişoğlu, neyin nasıl yapılacağını uygulayarak başarılacağını belirterek, “Dışarıda başarılı olmuş bir takım şeyleri bizim ülkemiz için ırkımız için alıp uygulayarak doğruyu bulacağız. Kaynaklarımızı değerlendirmemizin yolu insanımızın yapısını anlamaktan geçiyor. Toplulukların bir araya gelerek bu konuları konuşması şu dönemde çok önem arz ediyor. En son model araçları makineleri getirebilirsiniz ama unutmayın ki bu makineleri kullanacak insan aklına ihtiyaç olacak. Dijitalleşme yolunda ilk önce kendi ırkımızı beslemeliyiz. Sanayi 4.0’ın başarılı olması için insan kaynaklarının iyi değerlendirilmesi gerekiyorö diye konuştu.

"FARK YARATAN İNSANLAR, İŞİ ALACAK İNSANLARDIR"
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, her şeyin başında insanın geldiğinin altını çizerek, “Yazılımı da diğer her şeyi insan yapar ama nasıl insan yapar. Burada sorulması gereken soru budur. Bunları yapacak olan yetenekli insanlardır. Aynı iş için başvuran ancak fark yaratan ve yeteneklerini bu yönde ortaya koyan insanlar geleceğin iş dünyasında başarılı olacaktır. Fark yaratan insanlar, işi alacak insanlardır. Gelecekte de insan kaynakları çok daha önem kazanacak. Bu konuda üyelerimizin farkındalığını oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Teknolojinin değişimine ayak uydurmaya inanan bir insanım" dedi.

"EĞİTİM 4.0’A GEÇMEDEN SANAYİ 4.0’A GEÇEMEYİZ"
Dünyada her evde bir Türk malının olması gerektiğini ve Türkiye’nin bu yönde bir hedefinin olması gerektiğine vurgu yapan Yorgancılar, “Dünyada her evde bir Türk malı hedefini nasıl gerçekleştireceğiz. Bunu düşünmeliyiz. Esas hedefimiz bu olmalıdır. Sanayi 4.0 ile ilgili konuşulacak çok şey var ancak bizim planlı programlı bir yol haritası oluşturmamız gerekiyor. Eğitim 4.0’a geçmeden Sanayi 4.0’a geçemeyiz. Türkiye’de öyle bir sistem var ki bazı bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz mezun olduğu bölümde iş bulamıyor ya da iş olan bölümlerden mezun verilmiyor. Üniversite dönemi 3’e ayrılmalıdır. Staj dönemi en az bir yıl olmalıdır. Mutlaka eğitim sisteminin tekrardan ele alınması gerekiyor. Meslek lisesi sisteminin eksikliğinden dolayı ara elemanı bulamıyoruz. Eğitim 4.0 eşittir sanayi 4.0’dır. Türkiye Sanayi 4.0’a geçmek istiyorsa öncelikle Eğitim 4.0’a geçmelidir. Yönetim Danışmanlığı neden önemli? Çünkü ben her şeyi bilemeyebilirim. Ancak etrafımda bana bilmediklerimi anlatan ya da yanlışlarımı söyleyen birilerinin olması gerekir. Birisine sormanın öğrenmenin kimseye zararı yok. Transfer edilmeyen bilginin de kimseye faydası yok" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz